Μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι, πάλεψε για μια σπουδαία ανατροπή ο Άρης

Metrosport Team18 Νοεμβρίου 2023

O ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει τη νίκη με 82-76 παρά την προσπάθεια του Άρη για ανατροπή στο πλαίσιο της 7η αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Stoiximan Basket League.

Εκμεταλλευόμενος την ευστοχία του στα δίποντα και από τη γραμμή των ελεύθερων βολών ο ΠΑΟΚ πήρε ένα μεγάλο πλεονέκτημα πριν οι δυο ομάδες φύγουν από το παρκέ. Ο Δικέφαλος βρήκε τις λύσεις στην επίθεση, περιόρισε τα λάθη στην άμυνα και πήρε από την αρχή τον έλεγχο της αναμέτρησης. 


Οι «κίτρινοι» ήταν τρομερά άστοχοι, έκαναν πολλές λανθασμένες επιλογές στην άμυνα επιτρέποντας στον αντίπαλο να πάρει και επιθετικά ριμπάουντ. Στη δεύτερη περίοδο δέχθηκαν 30 πόντους ξεχνώντας το δυνατό τους σημείο. 

Ο Άρης μπήκε βελτιωμένος στο παρκέ, έτρεξε ένα σερί 9-0 αλλά στην προσπάθεια του να παίξει πιεστική άμυνα σε όλο το γήπεδο, είδε τον Γκάλινατ να χρεώνεται με τέταρτο φάουλ. Ο Δικέφαλος βρήκε το πρώτο του καλάθι στην τρίτη περίοδο μετά από σχεδόν τρία λεπτά παιχνιδιού και ο Φρίντριξον με ένα τρίποντο ξεκόλλησε τους γηπεδούχους που είχαν «κολλήσει» επιθετικά. Οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη μείωσαν τη διαφορά στους 10 (64-54) και στο τέλος της περιόδου την «έριξαν» σε μονοψήφιο αριθμό (68-59). 

Η έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου έκρυβε μια ατυχία στον Άρη καθώς ο Γιάννης Καστρίτης είδε τον Σανόγκο να βγαίνει από το παρκέ υποβασταζόμενος πονώντας στον αστράγαλο που είχε γυρίσει. Το αξιοσημείωτο ήταν το χειροκρότημα των οπαδών του Δικεφάλου στον παίκτη κατά την αποχώρηση του. 

Οι «κίτρινοι» μείωσαν στους πέντε στα 7.50'' και με ένα τρίποντο του Γκάλινατ η διαφορά έπεσε στο καλάθι (68-66). Ο ΠΑΟΚ είχε κακές επιθετικές επιλογές, έκανε λάθη και στην άμυνα και είδε τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται μια ανάσα πίσω του. 

Ο Δικέφαλος φάνηκε να χάνει τη συγκέντρωση του και είχε πολλά άστοχα σουτ σημειώνοντας τον πρώτο του πόντο με τον Σμιθ από τη γραμμή των βολών μετά από 4'16'' στο τελευταίο δεκάλεπτο. Έπειτα, οι «ασπρόμαυροι» έκαναν ένα σερί 5-0 και ανέβασαν τη διαφορά στους επτά (73-66). 

O Κατσίβελης μείωσε στο τρίποντο, ο Φρίντρικσον ήταν εύστοχος (2/2) στις βολές, απάντησε ο Σλαφτσάκης αλλά ο Άλστον βρίσκει ευκαιρία να καρφώσει για το 77-72. 1'56" στο χρονόμετρο. O Σμιθ με ένα τρίποντο στο 01.06'' ανέβασε τη διαφορά στο +6 και το χαμένο τρίποντο του Γκάλινατ έγειραν την πλάστιγγα προς τον ΠΑΟΚ.

Τα δεκάλεπτα: 24-12, 54-34, 68-59, 82-76



Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.