MEGA: Η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis- Ποιος προηγείται στο ΠΑΣΟΚ (vid)

Metrosport Team05 Οκτωβρίου 2024

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega δείχνει πώς διαμορφώνονται οι συσχετισμοί στο ΠΑΣΟΚ στις παραμονές του πρώτου γύρου της εκλογής νέας ηγεσίας Η μάχη για την εκλογή νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ κάθε άλλο παρά προδιαγεγραμμένη είναι ως προς την έκβαση. 

Πολλά θα κριθούν από τη σύνθεση του εκλογικού σώματος που θα εκλέξει τη νέα ηγεσία, δηλαδή το πόσο στενό θα είναι γύρω απο ήδη ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ή εάν θα έχει μια ευρύτερη συμμετοχής. 

Και βέβαια το κλειδί είναι ποιο θα είναι οι δύο που θα περάσουν στον δεύτερο γύρο.

Πώς διαμορφώνεται η συμμετοχή στην εκλογική μάχη στο ΠΑΣΟΚ 

Ως προς τη συμμετοχή σε αυτή τη δημοσκόπηση καταγράφεται σαφής άνοδος του ενδιαφέροντος, καθώς το 17,3% δηλώνει ότι θα πάει σίγουρα ή πιθανόν, κάτι που σημαίνει υψηλότερη συμμετοχή από το 2021. 

Προφανώς το υψηλότερο ποσοστό είναι μεταξύ αυτών που αυτοπροσδιορίζονται ως κεντροαριστεροί.

Ποια η δημοτικότητα των υποψηφίων

Ως προς τη δημοτικότητα των υποψηφίων, δηλαδή τις θετικές γνώμες (που δεν μεταφράζονται αυτόματα και σε ψήφο), ο πιο δημοφιλής δειχνει να είναι ο Παύλος Γερουλάνος που προηγείται και στο σύνολο της δυνητικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ και σε σε αυτούς που θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πιο δημοφιλής μεταξύ των ψηφόρων του ΠΑΣΟΚ.

 Ενδιαφέρον έχει ότι η Άννα Διαμαντοπούλου έχει υψηλότερη δημοτικότητα του Χάρη Δούκα σε όλες τις κατηγορίες όπως και ότι αυτή η δημοτικότητα εμφανίζεται σχετικά ανοδική.

Ποιον προτιμούν για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Στην ερώτηση για το ποιον προτιμούν για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αποκτούμε μια εικόνα του πώς βλέπουν την ενδεχόμενη ψήφο στον πρώτο γύρο. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται σε όλες τις κατηγορίες, με το μεγαλύτερο προβάδισμα μεταξύ των ψηφοφόρων. 

Η Άννα Διαμαντοπούλου έρχεται δεύτερη στη συνολική επιρροή και σε αυτούς που σίγουρα θα πάνε, όμως ο Χάρης Δούκας είναι πιο πάνω από την Άννα Διαμαντοπούλου μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. 

Ο Παύλος Γερουλάνος παρά τη δημοτικότητα είναι σταθερά τέταρτος.

Ως προς αυτά τα στοιχεία δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές από προηγούμενες μετρήσεις. Μένει να δούμε εάν αυτή η δημοσκοπική καταγραφή της Άννας Διαμαντοπούλου θα αποτυπωθεί τελικά και στην κάλπη του πρώτου γύρου, ανατρέποντας την εκτίμηση ότι θα είναι ο Χάρης Δούκας αυτός που θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Νίκο Ανδρουλάκη στον δεύτερο γύρο.



Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube




Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.