Μέχρι σήμερα Πανσερραϊκός κι από αύριο... Άϊντραχτ!

Αρις Νικολάκης25 Νοεμβρίου 2023

Νόμος. Δε χωρούν δυο αντίπαλοι στα μυαλά. Τιμωρία. Με δύο αντιπάλους να κυριαρχούν τα μυαλά, χάνεις κι αντιπάλους και μυαλά...

Ο Πανσερραϊκός (το) γνωρίζει καλά. ‘Οσο και να θέλει. Όσο και να προσπαθεί ο ΠΑΟΚ να την ξεχώσει. Η σκέψη της Άϊντραχτ είναι βαθιά χωμένη εκεί. Στα μυαλά του. Κάθε λεπτό του αποψινού αγώνα που θα περνά, θα γίνεται ολοένα και πιο βαριά. Ο χρόνος δε θα κυλά υπέρ του ΠΑΟΚ. Ο Πανσερραϊκός θα επιχειρήσει ξεκάθαρα, να τον ελέγξει. Για να κυλήσει υπέρ του.

Θα επιχειρήσει, λέμε. Εάν συνάμα ευτυχήσει… Από τον ΠΑΟΚ εξαρτάται. Δίχως δεύτερη κουβέντα.

Μεταξύ μας λοιπόν, φαίνεται – σε εμάς, τουλάχιστον – ευκολότερη η προσπάθεια διαχείρισης των δύο σκέψεων, από την προσπάθεια απομόνωσης της μίας από την άλλη. Αμφότερες οι προσπάθειες προπονητών και παικτών δεν είναι εύκολες. Εμείς θεωρούμε τη μία ευκολότερη. Για να είναι η μία σκέψη φαεινότερη.

Σημαντικό ρόλο απόψε, θα παίξει ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Δεν έχει λόγο για ενενήντα και βάλτε λεπτά, να σκέπτεται την Άϊντραχτ. Έχει κάθε λόγο για ενενήντα και βάλτε λεπτά, να σκέπτεται τον Πανσερραϊκό. Κι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο αυτών των ενενήντα και βάλτε λεπτών, θα …αναβλύζουν υπομονή κι επιμονή οι φίλοι του «δικέφαλου»!

«Αχ να ΄ξεραν» προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ - που ξέρουν δηλαδή αλλά ας όψεται η… ποιητική άδεια επί του προκειμένου – «τι δύναμη τους δίνει η δύναμη τους». Και κατά πως άδει η γλυκύτατη Ελεονώρα Ζουγανέλη, σε ένα από τα κορυφαία άσματα ψυχής. Κι εμείς το προσαρμόζουμε κατά το δοκούν: «…Είναι η αγάπη τους αυτή η επιμονή τους, που έμαθε ποτέ να μην τα παρατάει»!

Είναι δύσκολος αγώνας ο αποψινός. Και για τον ΠΑΟΚ ως ομάδα και για τον ΠΑΟΚ ως κόσμο. Γιατί να το κρύψομεν άλλωστε. Ο Πανσερραϊκός είναι η ευχάριστη έκπληξη του Πρωταθλήματος. Παίζει καλή μπάλα. Έχει ήδη κάνει ζημιές. Αυτό είναι η μία πλευρά του αγώνα. Η άλλη; Αντίπαλος προπονητής του ΠΑΟΚ, είναι ένας άνθρωπος οι οίστρος του οποίου ενέπνευσε τον κόσμο του. Κατέκτησε Κύπελλο κατανικώντας τον Ολυμπιακό. Αποτέλεσε κι ίσως (γιατί όχι;) αποτελεί προοπτική για τον ΠΑΟΚ.

Με λίγα λόγια; Θα υπάρχει μπόλικο συναίσθημα απόψε στην Τούμπα. Δε θα είναι βέβαια, πρώτη φορά αλλά… Αυτή τη φορά το συναίσθημα δεν έχει προλάβει, να κρυώσει. Καίει ακόμη στη εσχατιά τη ψυχής των φίλων του «δικέφαλου»...

Στοιχηματίζουμε όμως, πως το συναίσθημα για τον Πάμπλο Γκαρσία θα σβήσει θα ενενήντα και βάλτε λεπτά. Η αγάπη για τον «Τσε» κι ο σεβασμός για τους Μακεδόνες «Λέοντες» ε… Δεν δύναται, να υπερβούν την αγάπη για τον ΠΑΟΚ! Δε γίνεται, να αλλάξει η φύση απόψε στην Τούμπα. Με τον ΠΑΟΚ θα είναι.

Με το μυαλό του οποίου σήμερα, να είναι στον Πανσερραϊκό κι από αύριο στην Άϊντραχτ!

ΥΓ 1 : Θα έχει ενδιαφέρον κι ο χαιρετισμός – τυπικός ή ουσιαστικός ουδεμία σημασία έχει – του γηπεδούχου Ραζβάν Λουτσέσκου με τον φιλοξενούμενο (στο σπίτι του, έτσι;) Πάμπλο Γκαρσία.

ΥΓ 2 : Απέναντι απόψε, στον «Τσε» ως συμπαίκτη κι ως προπονητή τους στον ΠΑΟΚ … Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Μπάμπα, Τσιγγάρας, Μουργκ, Αντρίγια και Ζίβκο Ζίβκοβιτς. Θα έχει ενδιαφέρον κι ο δικός τους χαιρετισμός εντός κι εκτός γηπέδου.

ΥΓ 3 : Για να επιμείνουμε εμείς σε αυτό το οποίο πρεσβεύουν οι φίλοι του «δικέφαλου»: Ουδείς, ουδεμία, ουδέν πάνω από τον ΠΑΟΚ! ‘Η εάν θέλετε… ΠΑΟΚ πάνω από τους πάντες, τις πάσες και τα πάντα!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.