Στην Τούμπα όμορφο ποδόσφαιρο, στο Φάληρο αηδία και μάλλον διαλύεται η «ανίερη συμμαχία»

Δημήτρης Μπούζας24 Οκτωβρίου 2023

Πορεύτηκε πειθαρχημένα και βάσει προγράμματος ο νικητής. Ο κόουτς προχώρησε σε ένα ορθόδοξο – και όχι ριψοκίνδυνο – rotation, ξεκουράζοντας ή δοκιμάζοντας ετοιμοπόλεμους και εφεδρικούς και έχοντας κατά νου το επόμενο πολύ σημαντικό βήμα, που αφορά την εκτός έδρας ευρωπαϊκή του υποχρέωση. Του πήγαν όλα καλά του Ραζβάν. Όπως ακριβώς και κατά πάσα πιθανότητα να τα είχε σχεδιάσει. Έτσι το χθεσινό παιχνίδι κύλησε ομαλά χωρίς… αναταράξεις και χτυποκάρδια. 

Η ομάδα του πήρε αυτό που έπρεπε και που ήθελε, δίχως άγχος και με απόλυτη κυριαρχία θα προσθέσουμε, αλλά και αποτελεσματικότητα. Κι αυτό, γιατί θα πρέπει να υπολογίσουμε ότι πέτυχε τέσσερα πανέμορφα γκολ, αποτέλεσμα της εξαιρετικής συνεργασίας που είχαν οι δημιουργοί αλλά και οι εκτελεστές του, εκ των οποίων τα δύο δεν μέτρησαν με επέμβαση του VAR, για κάποιες υποψίες ακυρότητας (υπαρκτές να το αποδεχθούμε). Όμως δεν ήταν το ίδιο σχολαστικοί και υπεύθυνοι και δεν ένιωσαν την υποχρέωση (για VARίστες και διαιτητή μιλάμε αυτή τη φορά), στην περίπτωση ενός ολοκάθαρου πέναλτι που έγινε σε βάρος του Μπράντον Τόμας. 

Πρόσωπο της νίκης ο συμπαθέστατος Μογκάμεντ Οζντόεφ. Υπέροχα και τα δυο γκολ που πέτυχε και τα οποία συμπτωματικά είχαν και «συμμετοχή» του Ντεσπόντοφ. Με το κόρνερ – ασίστ στο πρώτο και την θαυμάσια πλαγιοκόπηση της αντίπαλης άμυνας στο δεύτερο. Η σαφέστατη ανωτερότητα των νικητών, όπως και η αξιοσημείωτη αντίδραση των φιλοξενούμενων, έδωσαν χρώμα και ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Ήταν ασφαλώς καλύτερος ο νικητής.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Κοτάρσκι δεν είχε δυσκολίες. Ο Σάστρε κινήθηκε με επιθετική δραστηριότητα. Σε καλά επίπεδα και η απόδοση του Κετζιόρα. Μία ακόμη αρνητική εμφάνιση από τον Νάσμπεργκ, με την επιμονή της χρησιμοποίησης του και τον αντίστοιχο παραγκωνισμό του Μιχαηλίδη που είναι δύο κλάσεις καλύτερος, να αποτελεί θέμα προς συζήτηση, όχι όμως και αφορισμούς. Πολύ καλός ο Μεϊτέ, ενώ το δίδυμο Τάισον και Μπάμπα σε μία ακόμη επιβεβαίωση της εξαιρετικής χημείας που υπάρχει ανάμεσα τους. Εκκωφαντικό μήνυμα από τον Ντεσπόντοφ για την ποιότητα του, με τον Σαμάτα να προσπαθεί να προσαρμοστεί στον τρόπο παιχνιδιού των συμπαικτών του. Για τον σκόρερ που του αφαιρέθηκε το χατ – τρικ (οφσάιντ για λίγα εκατοστά) τα είπαμε παραπάνω. 

Ήταν ο MVP της αναμέτρησης. Αν κάπου πρέπει να σταθούμε είναι σε αυτό που προαναφέραμε και αφορά το VAR περισσότερο. Ναι… οι VARίστες στον ΠΑΟΚ ψάχνουν να βρουν και την τρίχα ακόμη, αν είναι κάποια φάση επιβαρυντική για τον δικέφαλο. Την τριχιά όμως που κρέμεται μπροστά τους όταν η αντίστοιχη φάση είναι υπέρ του ΠΑΟΚ, δεν την βλέπουν. Ας κλείσουμε όμως εδώ το σχόλιο, για να πούμε δυο κουβέντες και για τα όσα συνέβησαν στο φαληρικό κολαστήριο. Προφήτες δεν υπήρξαμε ποτέ και ούτε θα γίνουμε, αλλά μόλις προχθές είχαμε αναρωτηθεί τι μπορεί να προκύψει από τη σύγκρουση των δύο πολυαγαπημένων μιντιαρχών, που έχουν συνάψει συμμαχία (την οποία οι ίδιοι οι οπαδοί τους την έχουν χαρακτηρίσει ανίερη), αν συμβεί κάτι που θα βλάψει τον έναν από τους δύο. Το σοκ ήρθε ξαφνικά με την περίπτωση του Χουάνκαρ, ο οποίος αποτέλεσε στόχο των «επιστημόνων», δεχόμενος μια κροτίδα και πέφτοντας ξερός στο χορτάρι. 

Το τι ακολούθησε έχει σαν συνέπεια οι φιλοξενούμενοι έντρομοι αλλά και εξοργισμένοι να φύγουν κατευθείαν για τα αποδυτήρια. Από εκεί και πέρα οι διαβουλεύσεις και όπως πιστεύουμε εμείς τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον «συμπολεμιστή» και «κολλητό» του μέχρι χθες Αλαφούζο, έπεφταν βροχή. Ιστορίες για αγρίους εξελίχθηκαν στα αποδυτήρια. Ο γιατρός ο οποίος γνωμάτευσε ότι ο Χουάνκαρ δεν μπορούσε να επιστρέψει αγωνιζόμενος, τα… γύρισε (αντιλαμβάνεστε κάτω από ποια πίεση και ποιες απειλές) και ως εκ τούτου σύμφωνα με τον κανονισμό, θα έπρεπε να συνεχιστεί ο αγώνας. 

Ο χρόνος για να παραδώσουμε το κείμενο δεν μας επιτρέπει να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις, οι οποίες αφορούν την αντεπίθεση των πρασίνων, που απείλησαν νομικά τον γιατρό που τα… γύρισε. Αν συνεχίστηκε ή όχι δεν το γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή που γράφεται στο κείμενο. Στο μυαλό μας όμως έρχεται εκείνο το χαρτί τουαλέτας που πετάχτηκε στην Τούμπα και τα παλικαράκια του λιμανιού ετράπησαν σε φυγή, εγκαταλείποντας το γήπεδο. Δεν πιστεύω να ξεχάσατε ποιος τιμωρήθηκε για τη θεατρική παράσταση, που ήταν σκηνοθετημένη πριν ακόμη από τον αγώνα. Με εκείνο τον κακόμοιρο τον Ισπανό κόουτς Όσκαρ Γκαρθία, που του έβαλαν ακόμη και ψεύτικο κολάρο. Περιμένουμε ασφαλώς γλέντι μεγάλο με τις πιθανές εξελίξεις. Αυτή τη σύγκρουση των δύο πανίσχυρων μιντιαρχών που συνασπίστηκαν και στο ποδόσφαιρο, την είχαμε προβλέψει. Περιμένουμε όμως επίσης με αγωνία τι θα γράψουν και τι θα πουν τα αμέτρητα ΜΜΕ που διαθέτουν και οι δυο. Αυτό το τελευταίο το κρατάμε κάβα, γιατί όπως δεν μπορούσαμε να τους φανταστούμε ποτέ αυτούς τους δύο ανθρώπους να λένε μια απλή καλημέρα σε όλη τους την ζωή, μετά τα όσα έχουν πει ο ένας για τον άλλον, διατηρούμε επιφυλάξεις για όλα τα ενδεχόμενα.


ΥΓ: Ήδη τα σάιτ της Αθήνας άρχισαν τις αποκαλύψεις. Το πλέον συγκλονιστικό είναι το… παρελθόν του γιατρού ο οποίος τα είδε πρώτα αλλιώς και στη συνέχεια τα… γύρισε. Πιο συγκεκριμένα: «Ο γιατρός του αγώνα στο "Γ. Καραϊσκάκης" Χρήστος Γώγος πριν από τρεις μήνες είχε βραβευθεί από τον σύνδεσμο βετεράνων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού (στην φωτό με τον Βαγγέλη Μαρινάκη).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.