Με τον Σαμάτα να σκοράρει ξανά ο ΠΑΟΚ επικράτησε αγχωτικά του Παναιτωλικού

Χρύσανθος Δοβλέτογλου12 Νοεμβρίου 2023

Λίγες ημέρες μετά την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση του Κόνφερενς Λιγκ ο ΠΑΟΚ συνέχισε με νίκη την πορεία του στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας με 2-1 τον Παναιτωλικό στην Τούμπα. Ο Δικέφαλος βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, αλλά με δύο γκολ από Σαμάτα και Ζίβκοβιτς μέσα σε δέκα λεπτά, ανέτρεψε το αποτέλεσμα πριν την λήξη του ημιχρόνου. Επανεμφάνιση Μιχαηλίδη μετά από δύο μήνες και δέκα ημέρες.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε... ζεστός στο παιχνίδι και απείλησε μόλις στο 2'. Έπειτα από έντρα του Σάστρε, ο Σαμάτα πήρε την κεφαλιά του Σαμάτα, αλλά είδε την μπάλα να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Καπίνο. Στο 14' ήταν η σειρά του Οζντόεφ να γίνει επικίνδυνος, με εκτέλεση φάουλ που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.

0-1 ο Παναιτωλικός με Τορεχόν

Το πρώτο γκολ του αγώνα, πάντως, το πέτυχε ο Παναιτωλικός. Στο 19' ο Ντουάρτε σέντραρε από δεξιά και ο Τορεχόν με πλασέ στην κίνηση από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Γρήγορη ανατροπή με Σαμάτα και Ζίβκοβιτς

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε άμεσα και πήρε το προβάδισμα πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Αρχικά, ισοφάρισε με τον Σαμάτα στο 26', μετά από εξαιρετική συνεργασία τεσσάρων παικτών (Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια, Σάστρε) και στο 36' έκανε την ανατροπή με σέντρα σουτ του Ζίβκοβιτς, που «κρέμασε» τον Καπίνο.

Ο Δικέφαλος θα μπορούσε να είχε προηγηθεί λίγο νωρίτερα, καθώς στο 29' ο Σαμάτα σκόραρε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, ωστόσο, ακυρώθηκε για οφσάιντ του Οζντόεφ, ο οποίος είχε μοιράσει την ασίστ.

Η πρώτη αξιόλογη φάση του δευτέρου μέρους άνηκε στον ΠΑΟΚ. Ο Μουργκ στο 47' βγήκε αφύλαχτος από αριστερά, έπειτα από πλάγιο άουτ, σέντραρε παράλληλα, όμως, ο Σαμάτα δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή.

Στο 55', ο Μουργκ βρέθηκε φάτσα με το γκολ μετά από πάσα του Σαμάτα, αλλά το πλασέ του από το ύψος του πέναλτι έφυγε πάνω από την εστία. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Οζντόεφ μπήκε στην περιοχή, προσπάθησε να βρει τον Σαμάτα, με παράλληλα μπαλιά, όμως, ο Τανζανός φορ δεν μπήκε στη φάση.

Η επόμενη φάση σημειώθηκε στο 73' και ήταν ένα σουτ του Πέδρο από το ύψος της περιοχής που δεν ανησύχησε τον Κοτάρσκι. Ακολούθησαν στο 79' ένα κακό σουτ του Κωνσταντέλια μέσα από την περιοχή και ένα του Πέρες, που κατέληξε στην αγκαλιά του Κοτάρσκι, σε ένα δεύτερο μέρος που δεν είχε καλές στιγμές στις δύο περιοχές. 

Στα τελευταία λεπτά ο Παναιτωλικός άγχωσε τον ΠΑΟΚ και το ματς έκλεισε με ένα σουτ του Ντίας στις καθυστερήσεις που δεν βρήκε στόχο.

MVP

Ο Σαμάτα πάλεψε, κέρδισε μάχες, σκόραρε το γκολ της ισοφάρισης, πέτυχε ακόμη ένα τέρμα που ακυρώθηκε και του αξίζει ο τίτλος του πολυτιμότερου.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο Τσιάρας δεν ήρθε αντιμέτωπος με κάποια πολύ δύσκολη φάση. Μοίρασε συνολικά πέντε κίτρινες κάρτες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Ράφα, Οζντόεφ (77' Σβαμπ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (90' Βιεϊρίνια, Μουργκ (64' Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας, Σαμάτα (77' Μπράντον)

Παναιτωλικός: Καπίνο, Μλάντεν, Μπ. Ντουάρτε, Μαλής (60' Οικονόμου), Τορεχόν, Χατζηθεοδωρίδης (73' Ντίαζ), Πέρες, Φ. Ντουάρτε (83' Μπελεβώνης), Λιάβας (46' Μαυρίας), Σενγκέλια, Πέδρο (74' Ξενιτίδης)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.