Με τον Αρη στο EUROCUP και τον ΠΑΟΚ στο BCL ανεβαίνει το ευρωπαϊκό γόητρο της μπασκετικής Θεσσαλονίκης

Στέλιος Παρθενάκης30 Ιουνίου 2023

Εχουμε πει πολλές φορές από το μπασκετικό μετερίζι του Ομίλου Metromedia (Metrosport, Metrosport.gr, Metropolis 95.5 ) πόσο σημαντικό είναι για τις ομάδες μας να παίζουν στην Ευρώπη.

Ναι, δε θα πάω στα μεγαλεία του 80 και του 90, αλλά η επόμενη χρονιά που ξημερώνει για την Θεσσαλονίκη μπασκετικά στην Ευρώπη είναι η καλύτερη μετά από πολλά χρόνια.

Η είδηση της παρουσίας του Αρη στο EUROCUP σκόρπισε θύελλα ενθουσιασμού στις τάξεις των φιλάθλων και έφερε τη διοίκηση της ομάδας ένα κλικ παραπάνω. Ναι, όλοι ξέραμε με «off the record» πληροφορίες τη δεδομένη παρουσία, αλλά αν δεν ανακοινωθεί επίσημα δεν υπάρχει λόγος να παίζεις με τη ψυχολογία του κόσμου. Ο Αρης προετοιμάζεται για μια πολύ δυνατή χρονιά και αυτό είναι θετικό για όλους… Παίκτες, κόσμο, προπονητές, δημοσιογράφους, όλο τον περίγυρο!

Στο έβδομο γκρουπ δυναμικότητας ενόψει της κλήρωσης του Eurocup τοποθετήθηκε ο Άρης μαζί με την Μπεσίκτας, όπως ανακοινώθηκε. Η κλήρωση θα γίνει την προσεχή Παρασκευή 7 Ιουλίου.

Οι 20 ομάδες θα χωριστούν σε 10 γκρουπ δυναμικότητας με δύο ομάδες σε κάθε ένα, σύμφωνα με την κατάταξη των συλλόγων. Ο Άρης βρέθηκε χαμηλά επειδή απέχει πέντε χρόνια από τα κύπελλα Ευρώπης.

Ο Άρης θα αντιμετωπίσει τις Τουρκ Τέλεκομ, Τρέντο, Ουλμ, Μπόυντουσνοστ και Γκραν Κανάρια. Απομένουν να γίνουν γνωστοί οι αντίπαλοι από τα γκρουπ 4, 6, 9 και 10.

Και για τον ΠΑΟΚ όμως η παρουσία στους Ομίλους του BCL είναι πολύ σημαντική υπόθεση! Ο ΠΑΟΚ θα συμμετέχει για 7η χρονιά στη διοργάνωση, θα είναι όπως πάντα απευθείας στους ομίλους και θα μάθει σε μία εβδομάδα τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης.

Το σύστημα διεξαγωγής παραμένει το ίδιο και στη φετινή σεζόν, με 8 ομίλους των 4 ομάδων. Η κανονική περίοδος θα ξεκινήσει στις 17 Οκτωβρίου και από κάθε όμιλο θα προκριθούν απευθείας στους «16» οι ομάδες που θα κατακτήσουν την 1η θέση. Οι ομάδες της 2ης και 3ης θέσης θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους μέσα από τη διαδικασία των Play-In, με πλεονέκτημα έδρας στις ομάδες που θα είναι στη 2η θέση. Χρειάζονται δύο νίκες για την πρόκριση, σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης.

Και οι δυο ομάδες θα πάνε σε λογικά μπάτζετ και ρόστερ με 7 ξένους, χωρίς να παραμερίσουν την λογική της οικονομικής εξυγίανσης, η οποία φυσικά με τις μεγάλες θυσίες που γίνονται είναι ένα βήμα πιο κοντά κάθε χρόνο.

Εν κατακλείδι, θα έρθουν καλύτερες μέρες για τους 2 ιστορικούς συλλόγους της Θεσσαλονίκης.

*Για τον Ηρακλή θα χρειαστεί μια μεγαλύτερη υπομονή, αλλά μέσα στον Ιούλιο θα υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.