Play - Off Champions League: Με το ζευγάρι Στεάουα Βουκουρεστίου - Σπάρτα Πράγας ο ΠΑΟΚ

Χάρης Εμμανουηλίδης05 Αυγούστου 2024

Ο ΠΑΟΚ έμαθε τον αντίπαλο του σε περίπτωση που αφήσει πίσω του το εμπόδιο της Μάλμε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League , βλέποντας το όνομα του στην κλήρωση της Νιόν να βρίσκεται απέναντι από τον νικητή του Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) - Σπάρτα Πράγας (Τσεχία).

Οι πρώτοι αγώνες είναι προγραμματισμένοι να πραγματοποιηθούν 20-21 Αυγούστου στην Τούμπα ενώ οι αγώνες ρεβάνς στις 27-28 Αυγούστου εκτός έδρας για τον Δικέφαλο.

Η Στεάουα Βουκουρεστίου κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα Ρουμανίας 4 στροφές πριν το φινάλε των πλέι οφ και ήταν το 27ο στην ιστορία της. Στον πάγκο της ο γνώριμος στους φίλους του ΠΑΟΚ Ηλίας Χαραλάμπους που συνεχίζει κανονικά, παρά τον ιδιόρρυθμο πρόεδρο Τζίτζι Μπεκάλι. Μεγάλη απώλεια ο γκολτζής και εξτρέμ Κομάν για την Αλ Γκαράφα, αποκτήθηκαν Πόπα και Στεφανέσκου για να καλύψουν το κενό του. Απέκλεισε την Βίρτους από το Σαν Μαρίνο με δύο νίκες, 7-1 εκτός έδρας και 4-0 εντός έδρας και έπειτα την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 1-1 εντός έδρας και νίκη 1-0 σε ουδέτερο έδαφος. Στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν κατέκτησε το Σούπερ Καπ με 3-0 απέναντι στην Κορβινούλ, αλλά στο νέο πρωτάθλημα μετράει δύο ισοπαλίες με Ουνιβερσιτατέα Κλουζ (1-1) και Ουνιρέα (2-2) και μία ήττα (0-2 από την Οτελούλ). Έχει χρηματιστηριακή αξία 32 εκατομμύρια ευρώ.

Η Σπάρτα Πράγας από την άλλη, πήρε το πρωτάθλημα στην Τσεχία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και ψάχνει πρόκριση σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 19 χρόνια. Η φετινή χρονιά πάντως ξεκίνησε με αλλαγή προπονητή, καθώς ο επιτυχημένος Πρίσκε πήγε στην ολλανδική Φέγενορντ και τη θέση του πήρε ο μέχρι πρότινος βοηθός του, Λαρς Φρις. Έχασε τον καλύτερο αμυντικό και αρχηγό της ομάδας Κρεΐτσι που πήγε στην ισπανική Τζιρόνα. Απέκλεισε την ιρλανδική Σάμροκ Ρόβερς με δύο νίκες, 2-0 εκτός έδρας και 4-2 εντός έδρας. Στο νέο πρωτάθλημα ξεκίνησε με 3/3 νίκες απέναντι σε Παρντούμπιτσε, Τέπλιτσε και Ντούκλα Πράγας. Έχει χρηματιστηριακή αξία 72 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.