Με την ίδια συνταγή και στο Εδιμβούργο

Δημήτρης Μπούζας24 Αυγούστου 2023

Με την αύρα των δυο ευρωπαϊκών του προκρίσεων και συνηθισμένος να αντιμετωπίζει τα προβλήματα που προκύπτουν, ο ΠΑΟΚ των τελευταίων εμφανίσεων αποδεικνύεται «πολύ σκληρός για να πεθάνει». Ο κόουτς και οι παίκτες του θαρρείς και βρίσκονται σε μια διαρκή υπερδιέγερση και εγρήγορση, με τα αντανακλαστικά της επιβίωσης να πολλαπλασιάζουν ικανότητες και να ενισχύουν κατακόρυφα ψυχολογίες και κίνητρα. 

Σημαντικότατη η βραδινή μάχη στη Σκωτία. Είναι η τρίτη κατά σειρά προσπάθεια για να προσεγγίσει η ομάδα τους χρυσοφόρους ομίλους. Στις δύο πρώτες τα κατάφερε περίφημα. Το ίδιο ελπίζεται να συμβεί και στην τρίτη. Με απόντα τον Σαμάτα και πιθανότατα τον Οζντόεφ και με τον Τσιγγάρα επανερχόμενο μετά από τραυματισμό, η ευπαθέστατη μεσαία γραμμή, χρίζει ιδιαίτερης διαχείρισης, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν εναλλακτικές. 

Ο κόουτς εικάζεται ότι έχει κατά νου όλες τις πιθανές «περιπτώσεις» και ως εκ τούτου θεωρείται σίγουρο πως και πάλι το βράδυ ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα δει την ομάδα του, να έχει την ίδια εντυπωσιακή αγωνιστική συμπεριφορά, όπως στα τελευταία της παιχνίδια. Οι πιθανότητες της διασφάλισης του προβαδίσματος είναι πολλές. Αυτός ο κόσμος βέβαια παράλληλα δεν κρύβει την αγωνία του για όλα όσα συμβαίνουν, στην προσπάθεια της μεταγραφικής ενίσχυσης. Χθες επισήμως ανακοινώθηκε ότι κλείνει η μεταγραφή του Μεϊτέ, ενός εκ των δύο στόχων που είχαν προαναγγελθεί. 

Έρχεται στην Τούμπα δανεικός και με οψιόν αγοράς. Από την άλλη «εμφανίζεται» αιφνιδιαστικά στο προσκήνιο, μια νέα πιθανή πώληση, η οποία αφορά τον Νάρεϊ (πρόταση από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας). Ευχόμενοι και προσευχόμενοι οι ΠΑΟΚτσήδες, ελπίζουν ο Θεός να φωτίσει μερικούς να κάνουν ότι πιο σωστό για τον ΠΑΟΚ.

Δεν συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα, τα όσα τραγικά και απίθανα ζήσαμε πριν από τον αγώνα της ΑΕΚ στην Αθήνα με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Πριν δηλαδή από την κάθοδο των νεοναζί φονιάδων της ultras. Διαβάστε τι έγινε αυτές τις μέρες και στη Γαλλία, σε αγώνα μάλιστα β΄ κατηγορίας πρωταθλήματος: 

«Συνέβη το βράδυ της Δευτέρας: Η Αζαξιό υποδέχθηκε την Μπορντό. Ο αγώνας είχε χαρακτηριστεί υψηλού κινδύνου για επεισόδια και είχε απαγορευτεί η παρουσία οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας στις εξέδρες. Λίγα λεπτά πριν από την έναρξη του παιχνιδιού, διαπιστώθηκε πως σε μια γωνιά του γηπέδου κάθονταν οπαδοί των φιλοξενούμενων. Τα εισιτήρια τα είχαν προμηθευτεί από την Αζαξιό, χωρίς κανείς να τους ελέγξει. Δεν ήταν η πρώτη φορά που είχαν αψηφήσει εντολές των κατά τόπους περιφερειών και είχαν πάρει θέση στις απαγορευμένες εξέδρες. Το ίδιο είχε συμβεί και πέρυσι, στα παιχνίδια με την Στρασμπούρ και την Σοσό. 

Αυτά στην Γαλλία και όχι στην Ελλάδα, για να μην μπερδευόμαστε. Οι Κορσικανοί που δεν αστειεύονται, τους βομβάρδισαν με αντικείμενα, προκλήθηκαν σοβαρά επεισόδια και ο διαιτητής αναγκάστηκε να διακόψει το παιχνίδι, μέχρι οι αστυνομικοί να φυγαδεύσουν εκτός γηπέδου τους φίλους της Μπορντό και να σιγουρευτούν πως θα μπουν στα αυτοκίνητα τους για την επιστροφή στα σπίτια τους. Η ηγεσία της Αζαξιό κατηγόρησε για ολιγωρία την αστυνομία, η οποία ενώ γνώριζε για το ταξίδι των φίλων της Μπορντό, δεν πήρε τα μέτρα της ώστε να μην εισέλθουν στο γήπεδο, παρά την εντολή της περιφέρειας.

Η Αζαξιό προερχόταν από τιμωρία «κεκλεισμένων των θυρών», ενώ οι φανατικοί της Μπορντό είχαν προκαλέσει επεισόδια και την προηγούμενη η εβδομάδα. Φυσικά ακολούθησε χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων για το ποιος ήταν υπεύθυνος για το χάος, ενώ η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα παράλληλα με την γαλλική λίγκα». Αλήθεια μήπως σας θυμίζουν τίποτε όλα αυτά;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.