Με τι ποινές κινδυνεύουν ΑΕΚ, Λαμέλα, ΠΑΟΚ και Λουτσέσκου

Metrosport Team22 Οκτωβρίου 2024

Το... τρίτο ημίχρονο του ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ είναι, ήδη, σε εξέλιξη, μετά τη στοχευμένη επίθεση που δέχθηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου και την πειθαρχική δίωξη που άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ.

Αρχικά, για τη δίωξη κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του φροντιστή, Κυριάκου Γιαντσίδη, για υβριστική συμπεριφορά με έργο σε βάρος των θεατών, πρέπει να σημειωθεί, ότι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε δίωξη στον φροντιστή των «ασπρόμαυρων» με βάση βίντεο και φωτογραφίες, που κυκλοφόρησαν, ενώ ο αθλητικός δικαστής της Λίγκας έχει τη δυνατότητα να καλέσει μόνο με βάση το φύλλο αγώνα, την έκθεση του παρατηρητή, την έκθεση της ΔΕΑΒ και την έκθεση της αστυνομίας. 

Μετά την πειθαρχική δίωξη, το πειθαρχικό όργανο της Super League 1 κάλεσε σε απολογία τούς Έρικ Λαμέλα, Ραζβάν Λουτσέσκου, τους δύο φροντιστές των «ασπρόμαυρων», Γιαντσίδη και Καλταμπανίδη, αλλά και τον βοηθό του Ματίας Αλμέιδα, Ντανιέλ Βέγκα, αλλά για κάθε έναν ισχύουν άλλα άρθρα, που αφορούν παίκτες και αξιωματούχους ομάδας.

Με βάση τα άρθρα, με τα οποία κλήθηκαν οι παραπάνω, και οι δύο ΠΑΕ και τα πρόσωπα καλούνται για έργω εξύβριση σε βάρος των θεατών, που προβλέπει δύο αγωνιστικές αποκλεισμό. Επίσης, όμως, όλοι τους παραπέμπονται ως αξιωματούχοι ομάδας αγωνιστικού χώρου, που για τις πράξεις τους προβλέπεται αποκλεισμός από 15 ημέρες έως έξι μήνες και 5-10 χιλιάδες πρόστιμο

Εδώ το ερώτημα είναι να δούμε σε ποια κατηγορία εμπίπτει ο προπονητής του ΠΑΟΚ, αν, δηλαδή, θεωρείται «παίκτης» ή αξιωματούχος αγώνα. Κάθε ομάδα, σε κάθε περίπτωση, είναι αντικειμενικά υπεύθυνη για όλους τους αξιωματούχους της. Για τις πράξεις των αξιωματούχων, επομένως, προβλέπεται πρόστιμο και για τις ΠΑΕ. 

Ειδικά, δε, για την ΑΕΚ αυτό το πρόστιμο αναμένεται να είναι βαρύτερο, καθώς έχει παραπεμφθεί ακόμα για υβριστικά συνθήματα, καπνογόνα, ρίψεις και για επεισόδια ή εισβολή φιλάθλων. Δεν κινδυνεύει, ωστόσο, η έδρα της με βάση τον πειθαρχικό κώδικα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.