ΠΑΟΚ: Με τέσσερα επίσημα παιχνίδια και πριν τους «τελικούς» των πλέι οφ του CHL

Metrosport Team24 Μαΐου 2024

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ζαΐρης - Κώστας Πετρωτός

Η διοργανώτρια αρχή του Πρωταθλήματος έκανε γνωστό πως η πρεμιέρα στην Super League 1 για τη νέα σεζόν θα γίνει το σαββατοκύριακο 17-18 Αυγούστου. Πιο νωρίς δηλαδή σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη πρεμιέρα. Πρακτικά τι σημαίνει αυτό για τον ευρωπαίο ΠΑΟΚ; Μπορεί να πάει σε αυτό τον πρώτο αγώνα του νέου Πρωταθλήματος έχοντας δώσει μάξιμουμ τέσσερα ευρωπαϊκά παιχνίδια ήδη ενώ τρεις μέρες μετά την 1η αγωνιστική θα κληθεί να δώσει τον πρώτο «τελικό» για τα πλέι οφ του CHL που θα κρίνει και την συμμετοχή του στις 36 καλύτερες ομάδες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης που μεταξύ άλλων θα φέρουν στα ταμεία του Συλλόγου και 19 εκατομμύρια ευρώ!

Για να τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στον δεύτερο προκριματικό γύρο του CHL. Στις 19 Ιουνίου θα μάθει τον αντίπαλο που θα πρέπει να αποκλείσει σε διπλούς αγώνες που θα διεξαχθούν στις 23 ή 24 Ιουλίου και οι δεύτεροι αγώνες μια εβδομάδα αργότερα. Εφόσον ο ΠΑΟΚ περάσει το πρώτο εμπόδιο θα πρέπει να αποκλείσει μια ομάδα (θα την γνωρίζει στις 22 Ιουλίου όταν θα γίνει η κλήρωση του τρίτου προκριματικού) και πάλι σε διπλούς αγώνες που θα διεξαχθούν στις 6 ή 7 Αυγούστου και στις 13 Αυγούστου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως τέσσερις μέρες πριν από την έναρξη του Πρωταθλήματος θα έχει δώσει ήδη τέσσερα επίσημα ματς για το CHL.

Εφόσον ο ΠΑΟΚ καταφέρει να περάσει στα πλέι οφ του CHL τότε αμέσως μετά την 1η αγωνιστική θα παίξει τον πρώτο αγώνα για την είσοδο του στο stage (τον αντίπαλο θα τον μάθει στις 5 Αυγούστου) στις 20 ή 21 Αυγούστου και αμέσως μετά τη 2η αγωνιστική στο Πρωτάθλημα θα παίξει και τον δεύτερο αγώνα στις 27 ή 28 Αυγούστου.

Αυτό είναι το καλό σενάριο που όλοι εύχονται να γίνει πραγματικότητα. Υπάρχει και ένα άλλο: ο ΠΑΟΚ προκρίνεται από τον δεύτερο προκριματικό γύρο αλλά δεν καταφέρνει να περάσει από τον τρίτο. Εξασφαλίζει την παρουσία του στο Conference (χωρίς να δώσει προκριματικά) αλλά σταματά εκεί το ευρωπαϊκό του ταξίδι στο CHL. Αν περάσει και τον τρίτο προκριματικό τότε εξασφαλίζει την είσοδο του στο stage του Εuropa League. Σε κάθε περίπτωση πριν δώσει τον πρώτο του αγώνα για το Πρωτάθλημα στη χειρότερη περίπτωση θα έχει δώσει δυο επίσημα ματς. Που όλοι εύχονται να είναι τέσσερα!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.