Με “τεσσάρα” σταθερά στην κορυφή ο ΠΑΟΚ. Ολα καλά κι ωραία, ή όχι;

Στέλιος Γρηγοριάδης22 Σεπτεμβρίου 2024

Mε “τεσσάρα” πέρασε ο ΠΑΟΚ από τον Βόλο, πέτυχε επιτέλους γκολ ο Τσάλοφ, ο Τισουντάλι ήταν κινητικός, έκαναν ντεμπούτο Κόλεϊ και Μπακαγιόκο. Άρα, όλα καλά και ωραία. Ή, μήπως, όχι;

Προφανώς, εκείνο που “μετράει” περισσότερο για τον ΠΑΟΚ είναι το τρίποντο. Το πήρε, παρέμεινε αγέρωχος στην κορυφή και πάει με ψηλά το ηθικό στη “μάχη” με τη Γαλατάσαράϊ στην Πόλη. Εχει, όμως, σημασία και το πώς το πήρε. Όπως και ο βαθμός της δυσκολίας που κλήθηκε να ξεπεράσει. Όπως και η εμφάνισή του. Εδώ, λοιπόν, θα... τα χαλάσουμε λίγο.

Αρχίζει το ματς και μπερδευόμαστε. Νομίζουμε ότι ο Βόλος φοράει ασπρόμαυρα και ο ΠΑΟΚ κοκκινομπλέ. Η μπάλα μπαίνει στην περιοχή του ΠΑΟΚ και δεν λέει να βγει. Ο Κοτάρσκι σώζει δύο φορές και λίγο μετά αποκρούει το πέναλτι που είδε στον ύπνο του ο τραγικός Τσαγκαράκης και ενέκρινε ο απαράδεκτος VARίστας Κουμπαράκης. (Είδα καμιά 20αριά φορές τη φάση και λέω ότι το μόνο που θα μπορούσαν να διακρίνουν είναι επιθετικό φάουλ, γιατί ο Καμαρά δεν βάζει αλλά δέχεται την κόντρα πάνω στη διεκδίκηση. Αλλά από ανίκανους -αν μη τι άλλο...- τι να περιμένεις;)

Ο ΠΑΟΚ ξεφεύγει αλώβητος από την πίεση και αρχίζει να ελέγχει το παιχνίδι. Παρ' όλα αυτά, έχει πάλι σε κακή μέρα τους περισσότερους από τους παίκτες του στην αρχική ενδεκάδα. Σε ρηχά νερά ο Σάστρε. Καλός επιθετικά ο Μπάμπα, αλλά περίπου απών αμυντικά. Ο Κετζιόρα οκ. Ο Κόλεϊ χάνει την κεφαλιά στο γκολ του Βόλου από τον Μεντιέτα, ενώ περνάει ένα κεφάλι όλους τους αντιπάλους του και, βέβαια, το αριστερό του καμία σχέση με τον αριστερό του Κουλιεράκη και του Μιχαηλίδη. Ο Καμαρά και ο Σβαμπ προσπαθούν αξιοπρεπώς. Ο Ντεσπόντοφ πελαγοδρομεί. Ο Μουργκ είναι για γέλια και για κλάματα μαζί. Ο Τισουντάλι θέλει να κάνει πολλά, αλλά όλα τα κάνει τσαπατσούλικα. Και ο Τάισον, απέχοντας πολύ ακόμη από τον καλό εαυτό του, είναι ό,τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει ο ΠΑΟΚ επιθετικά.

Το πρώτο γκολ έρχεται με πέναλτι, στο 36' ο Βόλος μένει με 10, το δεύτερο έρχεται με την καραμπόλα πάνω στον Μουργκ από το κάτι σαν σουτ του Καμαρά, ο Βόλος μείωνει από το πουθενά με κεφαλιά από την καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ, το τρίτο γκολ μπαίνει με ωραίο σουτ του Τάισον, αλλά η φάση βγαίνει μετά από παιδαριώδες λάθος του Βιγιαφάνες με πάσα στον Τισουντάλι, που δίνει την μπάλα στον Τάισον και το σκορ κλείνει με μια ακόμη καραμπόλα στην προβολή του Τσάλοφ πάνω στο βολέ του τερματοφύλακα του Βόλου Κόβατς. Με άλλα λόγια, κανένα από τα τέσσερα γκολ της νίκης του ΠΑΟΚ δεν προήλθε από συνδυασμό μεταξύ των παικτών του κι αυτό γιατί, παρά τη διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων και παρά την αριθμητική υπεροχή του ΠΑΟΚ στα 2/3 του αγώνα, οι καλές επιθέσεις ήταν λίγες και οι τελικές ενέργειες, κυρίως από τον Μουργκ, τον Τισουντάλι και τον Κωνσταντέλια ήταν επιπόλαιες.

Οσο για τις αλλαγές, με τον Οτο δεν άλλαξε τίποτε, ο Ντέλιας δεν ήταν Ντέλιας, ο Τσάλοφ στάθηκε τυχερός και μακάρι αυτό το γκολ να τονώσει την αυτοπεποίθησή του, ο Μπακαγιόκο “πάτησε” αρεκτά καλά, ωστόσο είναι σαφές ότι ο ΠΑΟΚ έχει προσθέσει έναν ακόμη όχι ταχύ χαφ στο ρόστερ του και ο Σορετίρε μπήκε σχετικά αργά, ενώ ήταν ό,τι έπρεπε αυτό το ματς για να του δοθεί περισσότερος χρόνος.

Γενικά, παρά την “τεσσάρα” δεν μπορεί νομίζω κανείς να πει ότι ο ΠΑΟΚ άρεσε. Και, επιμένω, το θέμα είναι ότι ακόμη δεν έχουν φορμαριστεί όλοι οι παίκτες του. Σε κάθε αγώνα, ανεξάρητα από το αποτέλεσμα, άλλοι είναι στα γράδα τους και άλλοι “ψάχνονται”. Η μηχανή δεν έχει κουρντιστεί ακόμη καλά. Οχι μόνο γιατί οι νεοφερμένοι δεν έχουν προσαρμοστεί, πράγμα που είναι απόλυτα φυσιολογικό, αλλά και γιατί αρκετοί από τους παλιούς, τους περσινούς πρωταθλητές, δεν έχουν πλησιάει μέχρι τώρα τον γνωστό καλό εαυτό τους.

Στην επόμενη πίστα γράφει ΠΑΟΚ-Αρης. Αλλά πρόεχει, φυσικά, το ματς της Τετάρτης στην Κωνσταντινούπολη. Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει εκεί την (κατά πολύ) πιο ποιοτική ομάδα από όσες βρέθηκαν μέχρι στιγμής στον δρόμο του σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αυτό το ματς με τη Γαλατάσαράι είναι σίγουρα το πιο αξιόπιστο τεστ για τον σημερινό βαθμό ετοιμότητας του ΠΑΟΚ και ο πιο ασφαλής δείκτης για να “μετρηθούν” οι αγωνιστικές ικανότητες που διαθέτει η ομάδα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, θα είναι ένας αγώνας που από αυτόν μόνο κέρδη θα έχει ο ΠΑΟΚ. Αν οι παίκτες του νικήσουν ή δεν χάσουν, ή ακόμη και αν χάσουν για μία λεπτομέρεια, θα καταλάβουν ποιοι είναι για να συνεχίσουν με ακόμη μεγαλύτερη πίστη και περισσότερη προσπάθεια. Αν χάσουν εύκολα, θα καταλάβουν ποιοι πρέπει να γίνουν για να μπορούν να σταθούν σε ένα επίπεδο ανώτερο από αυτό στο οποίο έχουν συνηθίσει να κινούνται παίζοντας στις ελληνικές διρογανώσεις και στο Κόνφερενς Λιγκ. Κακά τα ψέματα, η Γαλατάσαράι, ειδικά η φετινή, είναι ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ...

ΥΓ. Μου άρεσε που ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήγε στο Πανθεσσαλικό για να δει τους Ελληνες παίκτες του ΠΑΟΚ. Είδε 15 ξένους να παίζουν και τον Ντέλια για 23 λεπτά. Εκτός κι αν πήγε για τον Μύγα και τον Καλογερόπουλο...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.