Με «συνταγή» αλά Μπεϊτάρ και Χάϊντουκ και στο Εδιμβούργο

Γιώργος Καστάνης24 Αυγούστου 2023

Ένα καλό αποτέλεσμα διεκδικεί ο ΠΑΟΚ απόψε το βράδυ στην Σκωτία, μία νίκη ή στην χειρότερη περίπτωση μία ισοπαλία που θα του επιτρέψει να διαχειριστεί καλύτερα τον δεύτερο αγώνα της Τούμπας. Όπως ακριβώς έκανε στην Ιερουσαλήμ με αντίπαλο την Μπεϊτάρ, όπως επραξε με αντίπαλο την Χάιντουκ στο Σπλιτ, το ίδιο θέλει να κάνει και στο Εδιμβούργο.

Επιτρέψτε μου, αλλά η εμφάνιση της ομάδας, η συνολική εικόνα της απόδοσης περνά σε δεύτερη μοίρα. Απόψε στο Εδιμβούργο μετρά το αποτέλεσμα. Τίποτα άλλο. Καμία ομάδα στον κόσμο, με όσους παικταράδες κι αν έχει στο ρόστερ της, δεν παρουσίασε ποδοσφαιρικό υπερθέαμα αυτή την εποχή. Όλοι χρειάζονται τον χρόνο τους για να δείξουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Και ο ελλιπής ΠΑΟΚ, που πέρασε με επιτυχία τα πολύ δύσκολα εμπόδια της Μπείτάρ και της Χάϊντουκ θέλει να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο.

Το ποδόσφαιρο που παράγουν οι Σκωτσέζοι, παραδοσιακά, είναι διαφορετικό από αυτό των υπολοίπων ομάδων στην Ευρώπη. Αυτό το βρεττανικό στυλ ποδοσφαίρου πρέπει να αντιμετωπίσει με επιτυχία ο ΠΑΟΚ. Να έχει συνοχή στις γραμμές, να μπορέσουν οι κεντρικοί του αμυντικοί (και όχι μόνο) να απομακρύνουν τις μπαλιές στις δύσκολες σέντρες που θα επιχειρήσουν οι αντίπαλοί τους, να παγώσουν τον γρήγορο ρυθμό που θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν οι παίκτες της Χάρτς.

Το γνωρίζει πολύ καλά ο Λουτσέσκου και το είχε αναφέρει στις δηλώσεις του στην Τούμπα, μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα επί του Αστέρα. Δεν θα αλλάξει πολλά στο βασικό σχήμα της ομάδας, δεν του επιτρέπουν και οι περιστάσεις εδώ που τα λέμε για να συμβεί κάτι τέτοιο. Όμως το ευχάριστο είναι πως το σύνολο, παρά τις απουσίες και τις ελλείψεις έμπειρων παικτών είναι συμπαγές. Και λογικά ο ΠΑΟΚ θα βασιστεί στις αντεπιθέσεις του. Εκεί, μπορεί να κάνει την ζημιά στα μετόπισθεν της Χάρτς και να πετύχει γκολ και παράλληλα να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Με «συνταγή» αλά Μπεϊτάρ στην Ιερουσαλήμ και αλά Χάϊντουκ στο Σπλιτ, θα παίξει ο Δικέφαλος για να κάνει το πρώτο καθοριστικό βήμα για την είσοδο στους ομίλους του Conference League. Μπορεί να τα καταφέρει; Το έδειξε πρόσφατα, θα το επαναλάβει εκ νέου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.