ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με ποιες ποινές κινδυνεύει η Ατλέτικο για τα επεισόδια στο ντέρμπι της Μαδρίτης

Metrosport Team30 Σεπτεμβρίου 2024

Χάος ξέσπασε στο ντέρμπι της Μαδρίτης, μεταξύ Ατλέτικο και Ρεάλ όταν οι οπαδοί της πρώτης πήραν την απόφαση να προχωρήσουν σε ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο.

Το μεγάλο ντέρμπι στη La Liga διεκόπη ξαφνικά στο 68ο λεπτό καθώς τα αντικείμενα έπεφταν «βροχή» κι ανάγκασαν τον Κουρτουά να γυρίσει προς την εξέδρα και να τα βάλει με τους οπαδούς, οι οποίοι δεν έμειναν μόνο στα λόγια αλλά του πέταξαν και ό,τι είχαν πάνω τους. 

Από αναπτήρες μέχρι και σακούλα με περιττώματα, ενώ ένας εκ των οπαδών των «ροχιμπλάνκος» βρέθηκε πάνω του με μαχαίρι.

Φυσικά, τα γεγονότα που συνέβησαν στο «Μετροπολιτάνο» δεν θα περάσουν έτσι. Η Ατλέτικο θα έρθει αντιμέτωπη με τις ποινές που της αρμόζουν βάσει των όσων έγιναν. 

Αυτή την Τετάρτη (30/09), η Πειθαρχική Επιτροπή της RFEF θα συνεδριάσει για να καθορίσει ποια κύρωση θα λάβει η ομάδα της Μαδρίτης.

Για την απόφαση αυτή θα ληφθούν υπόψη ό,τι αποτυπώνεται στην έκθεση διαιτησίας, καθώς και οι αστυνομικές εκδοχές και προτάσεις της επιτροπής κατά της βίας (εάν υπάρχουν). 

Στο άρθρο 15 του Πειθαρχικού Κώδικα αναφέρεται ότι ο τοπικός σύλλογος, ως διοργανωτής, είναι υπεύθυνος για εκδηλώσεις που «αλλάζουν την τάξη, θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα ποδοσφαιριστών, διαιτητών, τεχνικών ή γενικότερα ανθρώπων».

Θα λάβει επίσης υπόψη «περιστάσεις όπως η πρόκληση τραυματισμών ή η εκτίμηση ενός αξιοσημείωτου κινδύνου που θα μπορούσε να έχει προκύψει». 

Γεγονότα που, αν θεωρηθούν «σοβαρά», θα συνεπάγονται ποινή έως 6.000 ευρώ και μερικό κλείσιμο του γηπέδου.






Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.