Με μέταλλο μεγάλης ομάδας ο ΠΑΟΚ, απέναντι στους στόχους του

Δημήτρης Μπούζας28 Σεπτεμβρίου 2024

Με την εμφάνιση τους στο «Ραμς Παρκ», οι πρωταθλητές Ελλάδας επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά πως αυτή τη στιγμή είναι ένα κλαμπ ευρωπαϊκού επιπέδου, το οποίο μπορεί να σταθεί με αξιώσεις απέναντι σε αντιπάλους μεγάλης ισχύος και αντίστοιχης φήμης. 

Δεν ήταν η πρώτη φορά και όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι και η τελευταία, που οι φίλοι του θα αισθανθούν όπως ακριβώς ένιωσαν την Τετάρτη το βράδυ, που η ομάδα τους μπροστά σε 55 χιλιάδες φανατικούς Τούρκους, όρθωσε το ανάστημα της, απέναντι σε μια από τις ισχυρότερες ομάδες της Ευρώπης. 

Χωρίς καμία αμφιβολία πλέον με «δείγματα γραφής» διαχρονικά να επιβεβαιώνουν στέρεα την παραπάνω άποψη, ο Ρουμάνος κόουτς και οι παίκτες του δικαιούνται να έχουν τον τίτλο ενός ποδοσφαιρικού συγκροτήματος με ξεχωριστό μέταλλο και χαρακτήρα. Την συγκεκριμένη σοβαρή διαπίστωση αυτή τη στιγμή δεν την υποστηρίζουμε μόνον εμείς. Αποτελεί γεγονός το οποίο σιγά σιγά – έστω και διστακτικά – το αποδέχονται σε μεγάλους ποδοσφαιρικούς κύκλους, εντός και εκτός συνόρων.

Επιστρέφοντας ως εκ τούτου από την «βασιλεύουσα», ο Δικέφαλος του βορρά φέρνει ανανεωμένο και ενισχυμένο το «μήνυμα» της περαιτέρω ενίσχυσης του και των δυνατοτήτων του. Οι πρωταθλητές Ελλάδας μπήκαν, πάτησαν γερά στο χορτάρι του «Ραμς Παρκ», διεκδίκησαν τη νίκη, που δεν την κατέκτησαν γιατί σε κάποιες λίγες περιπτώσεις προδόθηκαν από μεμονωμένα φτηνά λάθη τους, αλλά και από την γκαντεμιά τους. 

Η πυρακτωμένη ατμόσφαιρα δεν λύγισε το μέταλλο τους. Κατά κοινή ομολογία ήταν κάτι παραπάνω από καλός, ωστόσο και άτυχος ο πρωτοπόρος του ελληνικού πρωταθλήματος. Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι απέναντι του είχε μια ομάδα του… συρμού.

Πέραν όλων των άλλων εξαιρετικών διαπιστευτηρίων που άφησε στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ο Δικέφαλος, υπήρξε η ικανοποιητική εμφάνιση των περισσότερων νεοαποκτηθέντων, οι οποίοι αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη την προσαρμογή τους.

 Δίπλα στον Μαντί Καμαρά, ο οποίος κατά τη προσωπική μας άποψη «κάνει παπάδες» και ο οποίος έκανε κανονική προετοιμασία, στάθηκαν πολύ καλά και οι υπόλοιποι νεοαποκτηθέντες. 

Για πρώτη φορά αγωνίστηκαν στην Ευρώπη ο Κόλεϊ και ο Μπακαγιόκο. Οι ενθαρρυντικές εντυπώσεις και των δύο συνοδεύονται και από ανάλογα αισιόδοξα μηνύματα. Είναι αλήθεια και σε τελική ανάλυση και κατάληξη, πως η πίκρα της ήττας την Τετάρτη το βράδυ σκεπάστηκε από την θαυμάσια και υψηλού επιπέδου απόδοση των παικτών του Λουτσέσκου. Οι τελευταίοι υπερέβαλαν εαυτούς, εισπράττοντας δικαίως ευμενέστατα σχόλια σε πανελλήνιο επίπεδο. Το υπερέβαλαν εαυτούς σημαίνει βέβαια και ένα μήνυμα, με το οποίο ασφαλώς θα ασχοληθεί ο Ρουμάνος κόουτς, από τη στιγμή που σε ελάχιστο χρόνο και με λίγες ανάσες, καλείται να διαχειριστεί ένα κομβικής σημασίας για το εθνικό πρωτάθλημα παιχνίδι.

 Μιλάμε για το τοπικό ντέρμπι με τον συμπολίτη Άρη, το οποίο ενέχει δυσκολίες και κινδύνους, εξαιτίας της ιδιαιτερότητας του. Το τρίβαθμο θεωρείται και είναι πολύτιμο και για τις δύο ομάδες. Αν κάτι μπορεί κανείς να υποθέσει για τις προθέσεις του Ραζβάν για το συγκεκριμένο παιχνίδι, αυτό είναι η πιθανότητα της χρησιμοποίησης των νεοαποκτηθέντων που πέρασαν στις εξετάσεις του «Ραμς Παρκ».

Προς επίρρωση της παραπάνω άποψης, σας παραθέτουμε τις χθεσινές - αιφνιδιαστικές – δηλώσεις μέσω Skype του Ιβάν Σαββίδη: «Ένιωσα μέσα μου περήφανος για την ομάδα μου. Οι ήττες είναι σίγουρα στο πρόγραμμα μια ομάδας, ωστόσο δεν είναι η ήττα το πρόβλημα. Πρόβλημα είναι όταν παίζεις με το φόβο να κυριαρχεί μέσα σου. Κι εμείς στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα δεν δείξαμε έλλειψη αυτοπεποίθησης. Σας καλώ να δουλεύετε συνεχώς πάνω σε αυτό. Δύναμή μας είναι η ενότητα και η ομαδικότητα. Αν ένας νιώσει αμφιβολία για τον εαυτό του και την ομάδα, θα διαταραχθεί η ενότητα αυτή. Στα 12 χρόνια που είμαι στον ΠΑΟΚ θεωρώ ότι η τωρινή είναι η καλύτερη ομάδα που είχαμε, η πιο ισορροπημένη. Στον ΠΑΟΚ η απαίτηση για νίκες είναι τεράστια, μα δική μου επιθυμία είναι πάντα να παίζουμε χωρίς τον παραμικρό φόβο μέσα μας. Και αν δεν έρθει η νίκη, να το ξεπερνάμε στο αμέσως επόμενο παιχνίδι. Θέλω να δω την ομάδα να παίζει με τον χαρακτήρα που έχει δείξει, με αυτοπεποίθηση και ένταση. Να θυμάστε τις ιδιαιτερότητες αυτού του αγώνα και να αφήσετε το παιχνίδι της Κωνσταντινούπολης πίσω σας».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.