Με γκολ του Γουότκινς στο 91' η Αγγλία στον τελικό!

Metrosport Team11 Ιουλίου 2024

Με γκολ του Γουότκινς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η Αγγλία ανέτρεψε το εις βάρος της αποτέλεσμα, επικράτησε με 2-1 της Ολλανδίας και πήρε το εισιτήριο πρόκρισης για τον τελικό του Euro 2024. 

Οι Ολλανδοί ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο έβδομο λεπτό της αναμέτρησης όταν ο Σίμονς έκλεψε τη μπάλα από τον Ράις, έκανε ένα δυνατό δεξί σουτ και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Πίκφορντ.

Η Αγγλία ανέβασε στροφές και προσπάθησε να γίνει επικίνδυνη για την αντίπαλη εστία. Ο Κέιν απείλησε δυο φορές αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο 16ο λεπτό ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα μετά από αντικανονικό μαρκάρισμα του Ντάμφρις πάνω στον Κέιν την ώρα που έκανε το σουτ. Ο Άγγλος επιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε κάνοντας το 1-1.

Οι Άγγλοι πέντε λεπτά αργότερα έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα όταν ο Μέινου έβγαλε κάθετη στον Φόντεν και εκείνος να επιχειρεί το πλασέ αλλά ο Ντάμφρις πρόλαβε να κόψει την μπάλα πριν αυτή περάσει την τελική γραμμή της ολλανδικής εστίας.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού ήταν η σειρά της Ολλανδίας να φτάσει μια ανάσα από το δεύτερο τέρμα όταν η κεφαλιά του Ντάμφρις βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.

Δυο λεπτά αργότερα η Αγγλία απάντησε στο δοκάρι του Ντάμφρις αφού ο Φόντεν έκανε το σουτ εκτός περιοχής και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Φερμπρούχεν.


Η Αγγλία έχασε και άλλη ευκαιρία πριν οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια όταν ο Φόντεν επιχείρησε το πλασέ αλλά ο Φερμπρούχεν απέκρουσε. Οι δυο ομάδες ήταν ιδιαίτερα προσεκτικές στο πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου μέρος καθώς ήξεραν ότι ένα λάθος μπορεί να τους κοστίσει. Στο 65ο λεπτό οι Ολλανδοι έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία όταν ο Φαν Ντάικ έκανε την προβολή αλλά ο Πίκφορντ απέκρουσε εντυπωσιακά. Οι Άγγλοι δεν είχαν απειλήσει ουσιαστικά μέχρι το 79ο λεπτό όταν έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα αλλά το τέρμα του Σάκα ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο 88' ο Πάλμερ απείλησε με σουτ του Πάλμερ στην πρώτη της ευκαιρία στο δεύτερο μέρος και στο 91ο λεπτό βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με ένα εντυπωσιακό τέρμα του Γουότκινς. 

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

Ολλανδία: Φερμπρούχεν, Ντάμφρις (93 Μπρόμπεϊ), Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Άκε, Σχάουτεν, Σίμονς (93' Ζιρκζε), Ρέιντερς, Μάλεν (46' Βέρχορστ), Ντεπάι (35 Φερμάν), Χάκπο

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκέι, Σακά (93' Τόνεϊ), Μέινου (93'Γκάλαχερ), Ράις, Τρίπιερ (46' Σο), Φόντεν (80' Γουότκινς), Κέιν (80' Πάλμερ), Μπέλιγχαμ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.