Με γεμάτες μπαταρίες και γεμάτη Τούμπα έχει τον πρώτο λόγο

Γιώργος Ζαΐρης17 Σεπτεμβρίου 2023

Μπορεί να απουσίαζαν οι διεθνείς του ΠΑΟΚ από τις περισσότερες προπονήσεις των προηγούμενων ημερών αλλά βασικά στελέχη που τράβηξαν το κουπί από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου οδηγώντας την ομάδα στους ομίλους του Conference League, πήραν πολύτιμες ανάσες, γέμισαν τις μπαταρίες τους και είναι έτοιμοι για το πρώτο ντέρμπι της σεζόν.

Απέναντι του μια ομάδα που είχε χτίσει μια παράδοση τα πρόσφατα χρόνια δυσκολεύοντας ή φεύγοντας αήττητη από την Τούμπα. Αυτό δεν πρέπει να το προσπεράσει κανείς και προφανώς οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές με τον Λουτσέσκου που σε καμιά περίπτωση δεν θέλουν να υποτιμήσουν τον σημερινό τους αντίπαλο.

Όμως κατά ένα μεγάλο ποσοστό η σημερινή ενδεκάδα θα είναι από παίκτες που είναι αρκετοί μήνες μαζί, υπάρχει ομοιογένεια και με τις προσθήκες του έτοιμου Μπάμπα και του Εκόνγκ θα συμπληρώσουν το παζλ. Προφανώς δεν ξεχνώ τον Σαμάτα που έμεινε πίσω λόγω του τραυματισμού αλλά περιμένουμε να τον δούμε γνωρίζοντας πως έχει ποιότητα.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να στηριχθεί σήμερα στην εξαιρετική του γραμμή κρούσης με τον ξεκούραστο Τάισον, τον Κωνσταντέλια, τον φουριόζο Αντρίγια. Προφανώς και δουλειά πρέπει να γίνει και στα χαφ με τους Τσιγγάρα και Σβαμπ να έχουν το προβάδισμα αλλά πλέον τον Λουτσέσκου να γνωρίζει πως έχει λύσεις και από τον πάγκο.

Κομβικός για μένα επίσης είναι εφόσον αρχίσει την αναμέτρηση και ο Αντρέ στο δεξί άκρο της άμυνας. Είναι ξεκούραστος, είναι έμπειρος, μπορεί να διαχειριστεί το παιχνίδι του και να δώσει λύσεις.

Προφανώς και ο ΠΑΟΚ θα δεχθεί φάσεις αλλά είναι πολύ σημαντικό να κυριαρχήσει και να κάνει το δικό του παιχνίδι. Στο Ηράκλειο δεν του βγήκε, δεν ήταν καλός αλλά δεν μπορώ να θεωρήσω κριτήριο αυτό το ματς από την στιγμή που είχαν προηγηθεί και άλλα.

Εχοντας χάσει ήδη τρεις βαθμούς, η σημερινή νίκη έστω και με…μισό μηδέν βάζει θετικό πρόσημο στην αρχή μιας χρονικής περιόδου 11 ημερών όπου θα κληθεί να δώσει έξι ματς!

Δεν χρειάζεται να σταθώ στον κόσμο. Γνωρίζει πως πρέπει να είναι έξυπνος, να μην κόψει τον ρυθμό και κυρίως να μην δώσει δικαίωμα στον οποιονδήποτε. Μέχρι στιγμής και κυρίως στα ευρωπαϊκά ματς έχει περάσει όλα τα τεστ. Το ίδιο περιμένω να κάνει και σήμερα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.