Mε διαγωνισμό των “μάγων” του, ο ΠΑΟΚ έκανε στους οπαδούς του χορταστικό δώρο

Στέλιος Γρηγοριάδης22 Δεκεμβρίου 2023

Αγαπητή Μetrosport

Σε έναν... διαγωνισμό “μάγων”, ο ΠΑΟΚ πέτυχε χθες μια άνετη νίκη και χόρτασε όλο τον κόσμο με ωραίο ποδοσφαιρικό θέαμα, που έμοιαζε να βγαίνει από το... Playstation 6. Ταυτόχρονα, έμεινε στην πρώτη θέση, με έναν βαθμό διαφορά από τον Παναθηναϊκό και άφησε πίσω του τρεις βαθμούς την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, που δεν στάθηκαν άξιοι να κερδίσουν τον Πανσερραϊκό και τον Ατρόμητο.

Κωνσταντέλιας, Ντεσπόντοφ και Μπράντον συναγωνίστηκαν σε απίθανα κόλπα, “κλείδωσαν” από το πρώτο ημίχρονο τη νίκη, για να έρθουν στο δεύτερο ημίχρονο, με τα δικά τους μαγικά, ο Μουργκ, ο Οζντόεφ, ακόμη και ο Τζίμας με τον Σάστρε και τον Τσιγγάρα για να ολοκληρώσουν το σόου. Σημαντικό: Σκόραραν και οι τέσσερις επιθετικοί, σκόραρε πάλι ένας χαδ, σκόραρε πάλι και ένας αμυντικός, ή και ένας ακόμη χαφ. Το έκτο γκολ πιστώθηκε στον Τσιγγάρα, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ανήκει στον Σάστρε, αν αυτό, βέβαια, έχει σημασία.

Η παράσταση του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο άρχισε με την ασίστ του Μουργκ και το γκολ του Κωνσταντέλια. Βοήθησε λίγο και η τύχη, αφού η μπάλα χτύπησε σε σώμα αμυνόμενου και άλλαξε πορεία, αν δεν χτυπούσε, όμως, το σουτ ήταν πάρα πολύ καλό, η μπάλα θα πήγαινε στην άλλη γωνία και ο Αναγνωστόπουλος θα ήταν πολύ δύσκολο έως αδύνατο να αντιδράσει. Ισα-ίσα, δηλαδή, που το γκολ θα ήταν ακόμη πιο θεαματικό.

Αμέσως μετά, ο ΠΑΟΚ άρχισε να “μπάζει” από αριστερά. Ευτυχώς γι' αυτόν οι παίκτες της Κηφισιάς αστόχησαν σε δύο τετ α τετ κι έτσι ούτε το σκορ άλλαξε, ούτε τα μυαλά των παικτών του ΠΑΟΚ κινδύνευσαν να “χαλάσουν”. Το πρόβλημα διορθώθηκε με πρέσινγκ πιο ψηλά και πιο προσεκτικά, ο ΠΑΟΚ έκλεισε την Κηφισιά, άρχισε να τη σφυροκοπάει και, νομοτελειακά, ήρθαν άλλα δύο γκολ, εξίσου ωραία και σε δημιουργία και σε ετέλεση. 0-2 με μαγική ασίστ του Ντεσπόντοφ και υπέροχο πλασέ με το αριστερό του Μπράντον, 0-3 με μαγική ασίστ του Κωνσταντέλια και ωραίο πλασέ του Ντεσπόντοφ. Ο οποίος Ντεσπόντοφ, κυρίαρχη μορφή σ' αυτό το πρώτο ημίχρονο, είχε, λίγο πριν σκοράρει, ένα ωραίο δυνατό σουτ που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Αναγνωστόπουλος.

Η Κηφισιά μάς υπενθύμισε ότι υπάρχει στο γήπεδο με έναν καλό συνδυασμό και ένα σουτ του Σάντος που έφυγε ψηλά άουτ και έτσι το ζητούμενο στο δεύτερο ημίχρονο ήταν, λογικά, με πόσο ευρύ σκορ νίκης θα φύγει ο ΠΑΟΚ από την Καισαριανή.

Εφυγε με το 0-6 και με ένα ακόμη γκολ θα πετύχαινε την πιο μεγάλη σε έκταση νίκη της ιστορίας του. Στερήθηκε το ρεκόρ από λεπτομέρειες και από το VAR φυσικά που δεν επέτρεψε να “μετρήσουν” άλλα δύο γκολ, μαζί με ένα ακόμη στο πρώτο ημίχρονο, τρία. Αυτά που “μέτρησαν” όμως ήταν επίσης ωραία, με άψογη δημιουργία και εκτέλεσ. Σλάλομ Ντέλια, ασίστ Ντεσπόντοφ, επιτόπια τρίπλα του Μουργκ και αριστοτεχνικό πλασέ, 0-4. Δοκάρι του Ράδα Σοάρες, κόρνερ, εκτελεί ο Ντεσπόντοφ, φοβερή κεφαλιά του Οζντόεφ, 0-5. Κάθετη πάσα Τζίμα, ο Σάστρε προλαβαίνει τον γκολκίπερ, η μπάλα κυλάει προς τα δίχτυα, τη σπρώχνει και ο Τσιγγάρας, 0-6 και δεν έχει και τόση σημασία ποιος ήταν τελικά ο σκόρερ.

Σημασία έχει ότι ο ΠΑΟΚ παρέδωσε χθες μαθήματα σύγχρονου ποδοσφαίρου και έκανε στους οπαδούς του το καλύτερο δώρο για τις γιορτές. Να χαίρονται την ομάδα τους μόνη πρώτη και να την απολαμβάνουν για το ποιοτικό, ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο που παίζει.

ΥΓ. Μέσα σε δέκα λεπτά ο Τζίμας πρόλαβε να “βγάλει” δύο εξαιρετικές κάθετες πάσες και η μία από αυτές έφερε το 0-6. Αυτός ο νεαρός “ταύρος” έχει πάρα πολλά να δώσει. Και, με το συμπάθιο, αλλά έχω μία απορία: Είναι νόμος να μπαίνει μόνο μετά το 80' και ανεξάρτητα από το σκορ; Τι; Δεν έκλεισε ακόμη τα 18; Ε και; Αλλωστε τα κλείνει κι αυτά οσονούπω. Στις 6 Ιανουαρίου...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.