Mε buzzer beater η Ιταλία πήρε την πρόκριση στους «16» του Euro

Metrosport Team25 Ιουνίου 2024

Στο 98ο λεπτό η Ιταλία βρήκε το πολυπόθητο γκολ και έφτασε στην ισοφάριση σε 1-1 στο παιχνίδι με την Κροατία για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Euro 2024 και πήρε την πρόκριση για τους «16». 

Γεμάτο φάσεις και με καλό ρυθμό το πρώτο ημίχρονο. Οι δυο ομάδες επιχείρησαν να βρουν το γκολ και έφτασαν μπροστά από την εστία αλλά οι προσπάθειες τους ήταν άκαρπες καθώς όταν χρειάστηκε Ντοναρούμα και Λιβάκοβιτς κράτησαν το μηδέν. Οι Κροάτες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο πέμπτο λεπτό απείλησαν την ιταλική εστία αλλά ο Ντοναρούμα απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Σούσιτς.

Στο 21ο λεπτό οι Ιταλοί απείλησαν με κεφαλιά του Ρετέγκι ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Μπαστόνι προσπάθησε να βρει δίχτυα με το κεφάλι αλλά ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε δύσκολα.

Οι δυο προπονητές μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο με διορθωτικές κινήσεις. Στο 52ο λεπτό ο Κράμαριτς έκανε ένα σουτ, η μπάλα βρήκε στο αριστερό χέρι του Φρατέζι, ο Μάκελι δεν έδωσε τιποτα σε κανονική ροή αλλά το VAR τον κάλεσε να δει ξανά τη φάση και υπέδειξε πέναλτι αλλά ο Μόντριτς αστόχησε. 

Τρία λεπτά αργότερα μετά από σέντρα από τα δεξιά, ο Μπούντιμιρ έκανε την προβολή, ο Ντοναρούμα έδιωξε εντυπωσιακά αλλά ο Μόντριτς  ακολούθησε τη φάση και με ωραίο σουτ νίκησε τον Ιταλό γκολκίπερ για το 1-0 των Κροατών.

Οι Ιταλοί προσπάθησαν να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή και να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Λιβάκοβιτς. O Σπαλέτι πέρασε στο παιχνίδι Κιέζα και Σκαμάκα προσπαθώντας να βρει το γκολ της ισοφάρισης και το κατάφερε στο 98ο λεπτό με πλασέ του Τζακάνι  με το δεξί. 

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

Κροατία: Λιβάκοβιτς, Στάνισιτς, Σούταλο, Πόγκρασιτς, Γκβάρντιολ, Μόντριτς (80' Μάγερ), Κόβασιτς, Μπρόζοβιτς, Σούτσιτς, Κράμαριτς, Πάσαλιτς (46' Μπούντιμιρ).

Ιταλία: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπαστόνι, Καλαφιόρι, Νταρμιάν (81΄Τζακάνι), Ζορζίνιο (82΄Φατζιόλι), Μπαρέλα, Ρασπαντόρι (75' Σκαμάκα), Ντι Μάρκο (57' Κιέζα), Πελεγκρίνι (46΄Φρατέζι), Ρετέγκι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.