Με αποφασιστικότητα ο ΠΑΟΚ στον δρόμο για τον τελικό

Δημήτρης Μπούζας01 Μαρτίου 2023

Ξεπερνώντας τα όποια προβλήματα υπάρχουν και προκλήθηκαν από τις απώλειες βαθμών, είτε αυτά προήλθαν από λάθος εκτιμήσεις και διαχειρίσεις, είτε από μεθοδευμένες κυνικές διαιτητικές εκτελέσεις, καλούνται σήμερα ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του, να ξαναβάλουν το… «τρένο στις ράγες του» και να το οδηγήσουν με ασφάλεια στον προορισμό του. 

Ο οποίος προορισμός δεν είναι άλλος από την θωράκιση όλων των προοπτικών να βρεθούν πολύ κοντά – σχεδόν πρόσωπο με πρόσωπο – με έναν από τους δύο βασικούς στόχους της χρονιάς. Η ομάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται ένα βήμα πριν από τον τελικό του κυπέλλου. Κι αυτό το βήμα που οδηγεί σε έναν σημαντικό τίτλο, επιβάλλεται να προστατευτεί με την δέουσα σοβαρότητα και αποφασιστικότητα. 

Ως εκ τούτου, το χρέος όλων όσων επιλεγούν να διεκπεραιώσουν με επιτυχία τη αντίστοιχη αγωνιστική «διαδικασία», θεωρείται μια πολύ σημαντική και υψηλού επιπέδου αποστολή. Δεν ξέρουμε εάν και κατά πόσο κατάφερε η ομάδα να ξεπεράσει την τελευταία βαθμολογική απώλεια. Πιστεύουμε όμως πως παρόμοιες δύσκολες στιγμές στο παρελθόν δεν την αποσυντόνισαν. 

Θα μπορούσαμε μάλιστα να υποστηρίξουμε ότι δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Αυτές δηλαδή οι σκληρές στιγμές την «ανάγκασαν» να συνειδητοποιήσει στο ακέραιο και σε ύψιστο βαθμό τις υποχρεώσεις της. Με συνέπεια η «επιστροφή» να συνοδεύεται από μια εντυπωσιακή μεταμόρφωση. Θαρρείς και η κάθε «στραβή» αποτελούσε ένα ισχυρότατο κίνητρο ανάκαμψης. 

Ο κόουτς στο μικρό χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μετά το παιχνίδι στους «Ζωσιμάδες», είχε τον χρόνο να ερμηνεύσει τα μηνύματα που εξέπεμψε το «Χ», πέρα βέβαια από την εθελοτυφλία του ανεκδιήγητου Χαλκιδικιώτη VARίστα. Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε σε λεπτομέρειες. Άλλωστε η αυτοκριτική όχι μόνο η δική του αλλά και των παικτών του, θα μπορούσε να βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό, ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη. 

Το σημερινό παιχνίδι για τους γηπεδούχους όπως τουλάχιστον το δείχνουν, είναι ξεχωριστό. Το θεωρούν προφανώς μια σπουδαία και ιστορική ευκαιρία να επαναλάβουν κάτι παρόμοιο στον ίδιο θεσμό, όπως τότε που απέκλεισαν τον Άρη στα προημιτελικά τον Γενάρη του 2022. Για αυτόν ακριβώς το λόγο ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του θα πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι ψυχολογικά και αγωνιστικά, για το τι ακριβώς θα συναντήσουν.

ΥΓ1: Όπως πριν από τον αγώνα με τα Γιάννενα και αμέσως με τον ορισμό του Χαλκιδικιώτη Τσακαλίδη σημάναμε συναγερμό και αποκαλύψαμε την ύποπτη επιλογή, χθες είχαμε συνέχεια των αποκαλύψεων με στοιχεία για το συγκεκριμένο διαιτητή στο «Metropolis 95,5», στην εκπομπή «Στη Σέντρα», με τον Γιώργο Μάντζιο να βάζει τις τελευταίες αλλά πολύ πιο σημαντικές πινελιές. Πέραν αυτών όμως, δεχθήκαμε τηλεφωνήματα από συμμαθητές του κυρίου Τσακαλίδη στο σχολείο των Μουδανιών, οι οποίοι μας είπαν επί λέξη ότι ήταν φανατικός Ολυμπιακός όχι μόνον αυτός, αλλά και ο αδερφός του (επίσης πρώην διαιτητής) και η οικογένεια του, καθώς και αγαπημένο «παιδί» του Κλάτενμπεργκ, που εισηγήθηκε και επέβαλλε την άνοδο του στη Σούπερ Λίγκα.

ΥΓ2: Παύλος Καραγιάννης: «Γέλασα με την ψυχή μου. Αλήθεια τι εικόνα κι αυτή με τα παιδοβούβαλα της φυσούνας έτοιμα να κατασπαράξουν τον διαιτητή. Έναν διαιτητή που τους είχε σκανδαλωδώς ευνοήσει στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ακυρώνοντας ως VARίστας ένα κλασικό πέναλτι που είχε δώσει ο πρώτος ρέφερι. Πολύ σωστά χαρακτηρίζεται Δελφινάριο το Φάληρο».

ΥΓ3: Χρήστος Ευαγγέλου: «Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι ο ΠΑΟΛ έδωσε τα περισσότερα λεφτά μετά τον Ολυμπιακό για μεταγραφές, βλέποντας τον Νάσμπεργκ και τον Μπράντον Τόμας σε βασικά σχήματα. Ούτε να εξηγήσω πως ο Μιχαηλίδης που ήταν έτοιμος από τις αρχές του χρόνου, να μένει εκτός αποστολών και στην θέση του μόνιμα να βρίσκεται παίκτης ξεκάθαρα υποδεέστερος».

ΥΓ4: Ευάγγελος Νικολαϊδης: «Πιο μουλωχτή μεταγραφή από αυτήν του Κούτσια δεν έχω ξαναδεί. Εύχομαι στο παλικαράκι μας καλή τύψη. Ήταν γραφτό να μην το χαρούμε με τη φανέλα της ομάδας μας. Μας αρκεί εμάς η παρουσία του Μουργκ και του Ελ Καντουρί και ευτυχώς που υπήρχαν οι καραμπόλες και σώθηκαν ο Λύρατζης, ο Κωνσταντέλιας, ο Κουλιεράκης και ο Τζίμας».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.