Ματθαίου: «Ο Γκουαρντιόλα έκανε κυνική τη Σίτι για να πάρει το Champions League»

Metrosport Team12 Ιουνίου 2023

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο αναλυτής ποδοσφαίρου Τάσος Ματθαίου και μίλησε για το πού κρίθηκε ο τελικός του Champions League ανάμεσα στην Μάντσεστερ Σίτι και την Ίντερ.

Αρχικά, ο Τάσος Ματθαίου έκανε μία αναφορά στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι με αφορμή τον θάνατο του Ιταλού πολιτικού και επί χρόνια διοικητικού ηγέτη της Μίλαν: «Ο Μπερλουσκόνι ξόδεψε περίπου 1 δις στη Μίλαν. Παλιά οι ομάδες είχαν 14-16 βαριά συμβόλαια. Πλέον πρέπει να έχεις τουλάχιστον 22 βαριά συμβόλαια στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπως η Premier League, η Serie A, η La Liga και η Bundesliga».

Για τον τελικό του Champions League μεταξύ της Σίτι και της Ίντερ: «Ο Γκουαρντιόλα είπε ότι έχουμε γίνει πιο κυνικοί και για αυτό στέφθηκε πρωταθλητής. Το έκανε με τη Ρεάλ στο πρώτο ματς στη Μαδρίτη και πήγε το ζευγάρι στο Etihad και εκεί σφυροκόπησε τη Ρεάλ. Είχε στο μυαλό να έχει την μπάλα να τη γυρνάει να περιορίσει τις οποίες περιπτώσεις αντεπιθέσεων της Ίντερ που είναι επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις, στις σέντρες, και στο παιχνίδι από τον τερματοφύλακα τον Ονάνα.

Η Ίντερ ανέβηκε γιατί τους τελευταίους μήνες παίζει ο Ονάνα. Ξεκίνησε τη σεζόν με τον Χαντάνοβιτς που δεν πήγε καλά, μπήκε ο Καμερουνέζος και δικαιώθηκε η Ίντερ με τη συμμετοχή σε έναν τελικό Champions League μετά από 13 χρόνια. Ο Ιντζάγκι κλείδωσε με το σύστημα του τους χώρους. Είναι «τυχερός» κατά κάποιον τρόπο ο Γκουαρντιόλα με την αναγκαστική αλλαγή του Ντε Μπρόινε καθώς ο Φόντεν βοήθησε περισσότερο με τις συνθήκες που είχε διαμορφωθεί το παιχνίδι. Στη φάση του γκολ φαίνεται ο ρόλος του Φόντεν ενώ ο Ντε Μπροινε δεν είναι πλέον τόσο εκρηκτικός καθότι είναι μεγαλύτερος.

Η Ίντερ ίσως άργησε να κάνει τις αλλαγές, δεν τόλμησε παραπάνω σε κάποιο πράγματα. Όλες οι ευκαιρίες ήταν από σέντρες γατί και είναι καλή σε αυτό ενώ η Σίτι έχει πρόβλημα. Είχε σε πολύ καλό βράδυ τον Ντίας με 18 μονομαχίες και έχασε μόνο μία που ο Λουκάκου πήρε μια κεφαλιά. Αν ο Λουκάκου ήταν καλά θα ξεκινούσε. Θυμάστε πόσα γκολ έχασε στο Βέλγιο-Κροατία στο Μουντιάλ; Έτσι ο Ιντζάγκι αναγκάστηκε να παίζει με βασικό τον Τζέκο για 5 μήνες.

Βασικό στο παιχνίδι της Σίτι ήταν ότι έκλεισε τον Μπαστόνι που έχει το μπιλντ απ με το αριστερό πόδι και το παιχνίδι παιζόταν αλλού. Και ήδη αυτοί οι παίκτες ήταν κλεισμένοι από τους Άγγλους. Άρα ο Γκουαρντιόλα προσαρμόστηκε σε αυτό με τους δυο επιθετικούς. Ο Στόουνς έπαιζε 8αρι και αυτό το έκανε ο Γκουαρντιόλα για να μην έχει πρόβλημα με τους επιθετικούς της Ίντερ αν χαθεί η μπάλα. Μπήκε σε αυτό το «καλούπι» να πάρει το κύπελλο με κάθε κόστος. Κομβικός ο Ρόντρι που δεν έχει κάνει καλό πρώτο ημίχρονο. Γιαν την Ίντερ ο κορυφαίος ήταν ο Ατσέρμπι που έκανε καλό παιχνίδι, κι ο Μπαρέλα με πολλά χιλιόμετρα. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω επιθετικό διότι δεν πέτυχαν κάποιο γκολ».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.