Μασκ: Έκπληκτος με το δημογραφικό της Ελλάδας - «Ουάου»

Metrosport Team16 Σεπτεμβρίου 2024

Μια μάλλον δηκτική ανάρτηση για το δημογραφικό στην Ελλάδα έκανε ο επικεφαλής του SpaceX και το Χ, Ίλον Μασκ, σχολιάζοντας ότι ο αριθμός των θανάτων στη χώρα είναι διπλάσιος από αυτόν των γεννήσεων.

Μετά το σχόλιο για τη νέα απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ, όπου ανέφερε ότι «κανείς δεν προσπαθεί να δολοφονήσει τον Μπάιντεν ή την Κάμαλα», ο CEO της πλατφόρμας αναφέρθηκε και στο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας, επισημαίνοντας:

«Ουάου, σχεδόν διπλάσιοι άνθρωποι πέθαναν από όσα μωρά γεννήθηκαν στην Ελλάδα».

Μάλιστα, ο Μασκ αναδημοσίευσε το ποστ του χρήστη Μάριο Νάουφαλ, ενός μάλλον άσημου επιχειρηματία που κατάφερε να γίνει μια φαινομενικά πανταχού παρούσα διασημότητα στο Χ  (Twitter), στο οποίο επισημαίνονταν ότι «νέα στοιχεία προβλέπουν ότι ο πληθυσμός της θα μειωθεί απότομα έως και κατά 25% έως το 2070, πολύ περισσότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ που είναι 4%».

Η ανάρτηση του Μάριο Νάουφαλ

«Νέα στοιχεία προβλέπουν ότι ο πληθυσμός της θα μειωθεί απότομα έως και κατά 25% έως το 2070, πολύ περισσότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ που είναι 4%.

Το 2022, η χώρα κατέγραψε λιγότερες από 77.000 γεννήσεις, τις χαμηλότερες εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, ενώ οι θάνατοι έφτασαν τις 140.000. Οι οικονομικές προκλήσεις, οι χαμηλοί μισθοί και η υψηλή ανεργία έχουν οδηγήσει πολλούς νέους Έλληνες στο εξωτερικό, επιδεινώνοντας την κρίση. 

Ο δείκτης γονιμότητας της Ελλάδας είναι πλέον μόλις 1,32 γεννήσεις ανά γυναίκα, οδηγώντας σε γήρανση του πληθυσμού. 

Η κυβέρνηση έχει εισαγάγει φορολογικά κίνητρα και μέτρα στήριξης της οικογένειας για την καταπολέμηση της τάσης, με τους αξιωματούχους να την αποκαλούν «τη μεγαλύτερη απειλή της χώρας».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.