Μαρτίνα Ναβρατίλοβα: Τα έβαλε με τρανς αθλήτρια χαρακτηρίζοντάς τη «αξιολύπητη απατεώνισσα»

Metrosport Team26 Αυγούστου 2024

Δριμεία κριτική στους διοργανωτές των Παραολυμπιακών Αγώνων άσκησε η θρυλική τενίστρια Μαρτίνα Ναβρατίλοβα για το «πράσινο» φως που έδωσαν στην τρανς σπρίντερ Βαλεντίνα Πετρίλο να αγωνιστεί στα γυναικεία αγωνίσματα. 

Η μεγάλη αθλήτρια χαρακτήρισε την Πετρίλο «αξιολύπητη απατεώνισσα» και καταδίκασε τη συμμετοχή της στα 200 και 400 μέτρα γυναικών στην κατηγορία Τ12 για αθλητές με προβλήματα όρασης, σχολιάζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο «κλέβει τα τρόπαια των γυναικών».

Ποια είναι η Βαλεντίνα Πετρίλο

Η Ιταλίδα παραολυμπιονίκης έπασχε από την εφηβεία της από εκφυλιστική πάθηση των ματιών και «ερωτεύτηκε» τον στίβο σε ηλικία 7 ετών, όταν παρακολούθησε τον Πίετρο Μενέα, ο οποίος κέρδισε το χρυσό στα 200 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας, το 1980.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο AP, η Πετρίλο ανέφερε ότι αν και μεγάλωσε σαν αγόρι, ήθελε πάντοτε να εκπροσωπήσει τα χρώματα της Ιταλίας σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά μόνο ως γυναίκα.

Στη μέχρι τώρα καριέρα της κέρδισε 11 εθνικούς τίτλους στην κατηγορία ανδρών T12 για αθλητές με προβλήματα όρασης μεταξύ των ετών 2015 και 2018.

Με την υποστήριξη της συζύγου της, το 2018, άρχισε να ζει ως γυναίκα και το 2019 ξεκίνησε ορμονοθεραπεία, ενώ το 2017 απέκτησε το πρώτο της παιδί.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.