Μαρσιάλ VS Λόβρεν: Τους χωρίζουν και τους ενώνουν πολλά

Κωστής Παναγιώτου19 Οκτωβρίου 2024

Ντέγιαν Λόβρεν και Άντονι Μαρσιάλ θα συναντηθούν ξανά μετά από τέσσερα χρόνια και το ντέρμπι δικεφάλων ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ (20/10, 20:30, Live Metrosport.gr – Metropolis 95.5), για την 8η αγωνιστική της Stoiximan Super League, θα έχει άρωμα Premier League.

Οι δύο άσοι θα τεθούν ξανά αντίπαλοι, αλλά αυτή τη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα, ξυπνώντας μνήμες από το μεγαλύτερο ντέρμπι της Αγγλίας και το κοινό πέρασμα στη Λιόν, που έχει ξεχωριστή σημασία για τον επιθετικό της Ένωσης.

Οι μάχες στο Νησί και τα γκολ Γάλλου

Ο Ντέγιαν Λόβρεν αποτέλεσε το κερασάκι στην τούρτα στη φετινή μεταγραφική περίοδο του ΠΑΟΚ, με τον 35χρονο κεντρικό αμυντικό ενισχύει την αμυντική γραμμή των "ασπρόμαυρων".

Ο Κροάτης αμυντικός έχει πλούσια καριέρα πίσω του, έχοντας φορέσει στο παρελθόν τις φανέλες των Λιόν, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Σάουθάμπτον, Λίβερπουλ και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Ωστόσο, τα περισσότερα χρόνια στην καριέρα του τα πέρασε στην ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ, με την οποία πανηγύρισε ένα Πρωτάθλημα Αγγλίας, ενώ στην τροπαιοθήκη του ξεχωρίζει η κατάκτηση του Champions League.

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του Λόβρεν από τον ΠΑΟΚ, ήρθε η απάντηση από την ΑΕΚ με την απόκτηση του Άντονι Μαρσιάλ, προσθέτοντας στην, ήδη, πλούσια φαρέτρα του Ματίας Αλμέιδα ένα ακόμη υπερόπλο.

Ο Γάλλος φορ θεωρήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του γαλλικού ποδοσφαίρου, αλλά δεν τα κατάφερε να δικαιώσει τους ανθρώπους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τα 60 εκατομμύρια ευρώ, που δαπάνησαν για να τον αποκτήσουν από τη Μονακό.

Οι δύο άσοι κοντραρίστηκαν έξι φορές με τη Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε Αγγλία και Ευρώπη, με την πλάστιγγα να γέρνει προς το μέρος του Κροάτη.

Η πρώτη φορά που τέθηκαν αντιμέτωποι στην Premier League, ήταν στις 12 Σεπτεμβρίου του 2015, με τους "κόκκινους διαβόλους" να επικρατούν με 3-1, με τον Μαρσιάλ να σφραγίζει τη νίκη της ομάδας του, πετυχαίνοντας ένα υπέροχο γκολ, στο επίσημο ντεμπούτο του στην Premier League.

Την ίδια σεζόν οι δύο ομάδες διασταύρωσαν τα ξίφη τους και στη φάση των «16» του Europa League, με τη Λίβερπουλ να παίρνει την πρόκριση, με συνολικό σκορ 3-1, με τον επιθετικό της ΑΕΚ να σημειώνει το μοναδικό τέρμα της Γιουνάιτεντ. Ακολούθησαν τρεις αναμετρήσεις στην Premier League, με τον Λόβρεν να επικρατεί μια φορά, ενώ δύο φορές αναδείχθηκαν ισόπαλοι.

Ο απολογισμός στις μάχες της Λίβερπουλ με τη Γιουνάιτεντ βγάζουν νικητή τον Λόβρεν, οποίος μετράει δύο νίκες, ενώ ο Μαρσιάλ επικράτησε μία φορά. Οι υπόλοιποι τέσσερις αγώνες έληξαν χωρίς νικητή.

Ωστόσο, οι δύο άσοι έχουν τεθεί αντιμέτωποι και με τις εθνικές τους ομάδες, στο πλαίσιο των ομίλων του Nations League, τη σεζόν 2020/21. Στο πρώτο ματς η Κροατία ξεκίνησε ιδανικά, με τον Λόβρεν ανοίγει το σκορ στο 16ο λεπτό, αλλά στην πορεία ο Μαρσίαλ με μια ασίστ και ένα γκολ, έβαλε σε θέση οδηγού τη Γαλλία, η οποία εν τέλει επικράτησε με 4-2.

Στη δεύτερη αναμέτρηση, στο Ζάγκρεμπ, οι "τρικολόρ" έκαναν το δύο στα δύο κόντρα στους Κροάτες, επικρατώντας με 1-2, χάρη στα γκολ του Γκριεζμάν και του Εμπαπέ, ενώ από την Κροατία σκόραρε ο Βλάσιτς.

Η μοναδική φορά που αγωνίστηκαν μαζί

Παρότι, όλοι θυμούνται τις μάχες των Λόβρεν και Μαρσιάλ με Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, λίγοι γνωρίζουν πως οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν συνυπάρξει στη Λιόν.

Ο Λόβρεν, μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις του, με τη φανέλα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ μετακόμισε στη Γαλλία για λογαριασμό της Λιόν, τον Ιανουάριο του 2010, με τη γαλλική ομάδα να βγάζει από τα ταμεία της 9 εκατομμύρια ευρώ, για να τον κάνει δικό της.

Την ίδια περίοδο στα τμήματα υποδομής της ομάδας, βρισκόταν ο Άντονι Μαρσιάλ, με τον Γάλλο επιθετικό να εντάσσεται στην πρώτη ομάδα τη σεζόν 2012/13.

Η πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα της Λιόν πραγματοποιήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 2012, απέναντι στη Χάποελ Ιρόνι Κιριάτ Σμόνα, για τους ομίλους του Europa League.

Λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα στις 3 Φεβρουαρίου του 2013, ο τότε 17χρονος Μαρσιάλ αντικαθιστά τον Ρασίντ Γκεζάλ, στο 79ο λεπτό του αγώνα με την Αζαξιό, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του στη Ligue 1.

Αυτή είναι και η μοναδική φορά που ο Λόβρεν με τον Μαρσιάλ υπήρξαν συμπαίκτες. Βέβαια, η κοινή τους παρουσία δεν ξυπνά ευχάριστες αναμνήσεις σε κανένα από τους δύο, καθώς η Λιόν ηττήθηκε με 3-1, ενώ ο Κροάτης αποβλήθηκε στο φινάλε της αναμέτρησης.

Οι δύο άσοι, μετά από τέσσερα χρόνια, και το παιχνίδι Κροατία-Γαλλία για το Nations League, θα συναντηθούν ξανά στην OPAP Arena, φέρνοντας άρωμα Premier League στο ντέρμπι δικεφάλων.

Photo credits: Δημήτρης Γιαννακίδης/dimigiann93@hotmail.com

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.