ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαρσιάλ-Μπακαγιόκο: Η «ελληνική» παροικία της Μονακό το 2014-2015

Metrosport Team18 Σεπτεμβρίου 2024


Η ΑΕΚ «έκλεισε» μια ηχηρή μεταγραφή στο φινάλε των μεταγραφών και πυροδότησε τη βόμβα με τον Άντονι Μαρσιάλ. O Γάλλος επιθετικός, ύστερα από 10 χρόνια αφήνει το Μάντσεστερ για την Ελλάδα, η χώρα μας θα γίνει η τέταρτη διαφορετική που θα παίξει ο 29χρονος μετά την Γαλλία ( Λιών, Μονακό), Ισπανία ( Σεβίλλη) και Αγγλία ( Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ). 



Ο Μαρσιάλ έκανε όνομα στους «μπέμπηδες», οι οποίοι τον αγόρασαν από την Μονακό όπου ο ίδιος έκανε πάταγο. Την σεζόν 2014-2015, ο Γάλλος επιθετικός συμπλήρωσε 48 εμφανίσεις με τους Μονεγάσκους σε όλες τις διοργανώσεις, πετυχαίνοντας 12 γκολ.

Στο τότε ρόστερ της ομάδας από το Μόντε Κάρλο υπήρχαν παίκτες όπως ο Φαμπίνιο, Ο Μπερνάρντο Σίλβα, ο Κοντογκμπιά, ο Μουτίνιο, ο Καράσκο και ο Ρανταμέλ Φαλκάο. Ωστόσο ένα από τα ονόματα που ξεχωρίζουν για διαφορετικούς λόγους είναι αυτό του Τίμοθι Μπακαγιόκο.



Ο νυν κεντρικός μέσος τουΠΑΟΚ ήταν συμπαίχτης με τον Μαρσιάλ και μάλιστα έκανε 18 εμφανίσεις δίπλα στον Γάλλο επιθετικό. Ο Μπακαγίοκο τότε ήταν 20 ετών και ο Μαρσιάλ 19 με τους δυο παίκτες να συναντιούνται μια δεκαετία αργότερα στα μέρη μας σε ντέρμπι Δικεφάλων. 

Αξίζει να αναφερθεί πως στην ίδια ομάδα βρισκόταν και ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, ο οποίος έκανε 38 συμμετοχές με εννέα τέρματα αλλά και ο Αμπουμπακάρ Καμαράπου έκανε μόλις 4 εμφανίσεις.












Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.