Μαρκόπουλος για το ματς του ΠΑΟΚ με την Τόφας: «Θα πρέπει να είναι έτοιμος να παίξει πιεστική άμυνα»

Metrosport Team16 Ιανουαρίου 2024

Ο Σούλης Μαρκόπουλος ανέλυσε μέσω του Metropolis 95.5 το μεγάλο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Τόφας. «Ένα στοιχείο σοβαρό ήταν που στο προηγούμενο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ έριξε τον ρυθμό και δεν έδωσε το δικαίωμα στην άλλη ομάδα να τρέξει. Κατέβασε τον μέσο όρο της. Αυτό τον βοήθησε να ρίξει τον αγώνα στα μέτρα του» είπε μεταξύ άλλων και συνέχισε:

«Όταν την ανάγκασε να παίξει στο πέντε εναντίον πέντε η Τόφας δεν είχε επιλογές και πήγε σε ατομικές πρωτοβουλίες. Πίστευαν ότι θα κερδίσουνε εύκολα και αυτό τους εκνεύρισε.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι έτοιμος να παίξει πιεστική άμυνα, αν παίξει ελεύθερο παιχνίδι θα είναι δύσκολο. Δεν είναι ότι έχει τρεις φορές πάνω το μπάτζετ, αλλά ότι οι παίκτες της έχουν ευρωπαϊκή εμπειρία. Βλέπω, όμως, ότι στο τουρκικό πρωτάθλημα έχει σκαμπανεβάσματα, δεν παίζει πάντα το ίδιο. Αν την βγάλει εκτός ρυθμού θα είναι καλό.

Σίγουρα προβληματίζει ο ΠΑΟΚ όταν πιέζεται. Το Περιστέρι τον πίεσε στην περιφέρεια και όταν έμπαινε στην ρακέτα είχε προβλήματα, γιατί έκλεινε καλά. Δεν του έδωσε ελεύθερα σουτ, είχε μεγάλη αστοχία. Με 0/17 τρίποντα στο σύγχρονο μπάσκετ δεν μπορείς να κερδίσεις».

Για τις πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις με μικρό μπάτζετ: «Δεν έχει φτιαχτεί ένα σύνολο παικτών, ένα ρόστερ που θα ακολουθήσει τους κανόνες των δύο παιχνιδιών χωρίς μεγάλες διαφορές. Οι παίκτες δεν μπορούν να βρουν συγκέντρωση απέναντι σε κάθε αντίπαλο και να επιβάλλουν πάντα το παιχνίδι τους. Οι Τούρκοι, βέβαια, δεν μου έδειξαν ότι πιέζουν πολύ την μπάλα στην περιφέρεια, περισσότερο στηρίζονται στην δική σου κακή ημέρα παρά στην δική τους ποιότητα».

Για τον παράγοντα του γεμάτου PAOK Sports Arena: «Δεν νομίζω ότι αυτοί οι παίκτες της Τόφας μπορούν να επηρεαστούν από τον κόσμο γιατί είναι «μπαρουτοκαπνισμένοι». Απλά μπορεί ο κόσμος να σπρώξει τους παίκτες του ΠΑΟΚ να κάνουν το κάτι παραπάνω. Ο Χάρισον όταν δεν είναι καλή κατάσταση δεν βοηθάει, δεν είναι πάντα καλά. Νομίζω ότι καταλυτικός θα είναι ο πόιντ γκαρντ, ο οποίος θα πρέπει να είναι έτοιμος να διευθύνει το παιχνίδι της ομάδας και να αξιοποιήσει τους ψηλούς».

Τέλος για το ματς του Άρη με την Μπουντούσνοστ τόνισε: «Ο Άρης παίζει με μία ομάδα που παραδοσιακά είναι από τις καλές. Τα στατιστικά των δύο ομάδων είναι σχεδόν ίδια. Ο Άρης θα της δημιουργήσει προβλήματα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.