Μάρκο Λιβάγια: Ο Κροάτης φορ που απασχόλησε τον ΠΑΟΚ είναι... on fire

Κωστής Παναγιώτου14 Σεπτεμβρίου 2024

Η Χάιντουκ έχει μπει από το φετινό καλοκαίρι στην εποχή του Τζενάρο Γκατούζο, με την ομάδα του Ιταλού τεχνικού να βρίσκεται στην κορυφή του κροατικού πρωταθλήματος, έχοντας ως ηγέτη τον Μάρκο Λίβαγια.

Ο 31χρονος επιθετικός, για τον οποίο ενδιαφέρθηκε το φετινό καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ, βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα στο ξεκίνημα της σεζόν, έχοντας 5 τέρματα και 3 ασίστ σε έξι αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να είναι o πρώτος σκόρερ, μαζί με τον Σάντρο Κουλένοβιτς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Μάλιστα, στο πρόσφατο παιχνίδι-κορυφής με τη Ντιναμό, ο Λιβάγια πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, γκρεμίζοντας από την κρυφή της βαθμολογίας την ομάδα του Ζάγκρεμπ, υποχρεώνοντάς την στην πρώτη της ήττα από τις 14 Μαρτίου και τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ.

Το καλύτερο ξεκίνημα της καριέρας του

Ο Λιβάγια βρίσκεται στη Χάιντουκ από τον Φεβρουάριο του 2021, όταν αποκτήθηκε από τον σύλλογο του Σπλιτ ως ελεύθερος από την ΑΕΚ. Από τότε μέχρι σήμερα ο Κροάτης επιθετικός μετράει 78 τέρματα και 36 ασίστ σε 140 αναμετρήσεις, σε όλες τις διοργανώσεις.

Τη φετινή σεζόν έχει ξεκινήσει εξίσου εντυπωσιακά, καθώς είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κροατικού πρωταθλήματος, με 8 γκολ+ασίστ, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι Κουλένοβιτς και Μπατούρινα της Ντιναμό με 5 γκολ+ασίστ.

Οι αριθμοί του Λιβάγια στο πρωτάθλημα Κροατίας τη φετινή σεζον:

Ενέργειες με τη μπάλα

31.3

Πάσες

12.7 (67%)

Πάσες-κλειδιά

0.7

Τελικές (εντός εστίας)

2.3 (1.2)

Κερδισμένες μονομαχίες

5.5 (47%)

Ντρίμπλες

0.8 (36%)

Επίσης, ο απολογισμός των 8 γκολ+ασίστ τις πρώτες έξι αγωνιστικές του κροατικού πρωταθλήματος συνιστά το καλύτερο ξεκίνημα της καριέρας του, ενώ το δεύτερο καλύτερο το πραγματοποίησε την περσινή σεζόν με 6 γκολ+ασίστ.

Βέβαια, αξίζει να αναφερθεί πως πέρυσι ολοκλήρωσε τη σεζόν έχοντας 10 γκολ και 4 ασίστ σε 25 αγώνες (2.158 λεπτά) πρωταθλήματος. Αυτή ήταν και η σεζόν με την πιο χαμηλή παραγωγή σε γκολ και ασίστ με τη φανέλα της Χάιντουκ.

Η κορυφαία σεζόν του με την ομάδα του Σπλιτ ήταν το 2020/21, σημειώνοντας 28 γκολ και 7 ασίστ σε 34 αναμετρήσεις (2.980 λεπτά) πρωταθλήματος, ενώ η αμέσως επόμενη είναι τη σεζόν 2022/23 με 19 τέρματα και 13 ασίστ σε 34 αγώνες (2.940 λεπτά).

Μετά την περσινή μέτρια σεζόν (για τα δικά του δεδομένα) ο Λιβάγια έχει βάλει ξανά τις βάσεις για να πραγματοποιήσει μια σεζόν-ορόσημο στην καριέρα του, ειδικά να συνδυαστεί με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με την ομάδα της γενέτειράς του.

Photo credits: HNK Hajduk Split/ Χ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.