Μαρίνος: «Ο Οσίμεν μπορεί να κρίνει το ματς με μία ενέργεια- Εκεί πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ»

Metrosport Team24 Σεπτεμβρίου 2024

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει αύριο την Γαλατάσαραϊ στην Κωνσταντινούπολη και όλα τα φώτα έχουν πέσει πάνω στον αστέρα της τουρκικής ομάδας, τον Βίκτορ Οσίμεν. Η καριέρα του Νιγηριανού φορ είναι (πλέον) γνωστή, αλλά ξεκίνησε από το Βέλγιο όταν ήταν παίκτης της Σαρλερουά. Εκεί είχε συμπαίκτη τον Έλληνα μπακ Στέργο Μαρίνο, αγωνίστηκε και στον Παναθηναϊκό, ο οποίος μίλησε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για τον φορ της Γαλατά και το πώς θα πρέπει να τον αντιμετωπίσει αύριο ο ΠΑΟΚ.

Ο Στέργος Μαρίνος έπαιξε στη Σαρλερουά από το 2013 μέχρι το 2020, όταν ο Οσίμεν έκανε εκεί τα πρώτα του σημαντικά βήματα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

«Τότε ήταν μικρότερος σε ηλικία, αλλά στο Βέλγιο έκανε το ξεπέταγμά του και η πορεία του πλέον είναι γνωστή σε όλους. Ο Οσίμεν είναι ένας παίκτης μεγάλης αξίας και έχει δείξει εδώ και χρόνια τι μπορεί να κάνει μέσα στο γήπεδο. Εκεί που μπορεί να είναι για 60-70 λεπτά εξαφανισμένος με μία ενέργειά του κρίνει το παιχνίδι.

Δεν χάνει ποτέ την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία του. Όσα λάθη κι αν κάνει μέσα στο γήπεδο, είναι απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτό που πρέπει να κάνει για να βοηθήσει την ομάδα του. Θα πάρει πρωτοβουλίες ακόμη και λάθη να κάνει. Είναι γρήγορος, πρεσάρει, πολύ δυνατός στο ψηλό παιχνίδι».

Και πώς αντιμετωπίζεται από τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ; «Πρέπει πάντα να είναι κάποιος αμυντικός του ΠΑΟΚ κολλημένος επάνω του, να μην του αφήσει το παραμικρό περιθώριο για να κάνει προσπάθεια προς την εστία. Όσο και να τον περιορίσεις βέβαια είναι από τους φορ που μια στιγμή θα τη βρει. Μπορείς να τον έχεις από απόσταση όταν είναι μακριά από την εστία, όταν είναι κοντά όμως πρέπει να μην τον αφήσεις να σου πάρει την πλάτη, να έχεις επαφή μαζί του. Είναι εξαιρετικός όταν δεν τον ελέγχεις και βγαίνει στην πλάτη σου. Έχει τρομερό επιτόπιο άλμα και γενικώς είναι πολύ απρόβλεπτος μέσα στο παιχνίδι», απάντησε ο πρώην μπακ του Παναθηναϊκού για τον περιορισμό του Οσίμεν.

 Και πρόσθεσε ο Μαρίνος:   «Ο ΠΑΟΚ έκανε καλό ξεκίνημα στη σεζόν και αμυντικά, με εξαίρεση το ευρωπαϊκό παιχνίδι που είχε στο Champions League, λειτουργεί καλά. Άμα παίξει σφιχτά και λειτουργήσει το ίδιο καλά αμυντικά στην Τουρκία, τότε μπορεί να πάρει αποτέλεσμα. Σημαντικό ρόλο θα παίξει το ξεκίνημα που θα έχει, γιατί η Γαλατά δεδομένα θα μπει με ενθουσιασμό και περισσότερη ενέργεια λόγω του γεμάτου γηπέδου. Εκεί ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι προσεκτικός». 


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.