Μαρινάκης: «Να σταματήσουν να εκμεταλλεύονται την τραγωδία των Τεμπών»

Παναγιώτα Απέργη12 Οκτωβρίου 2024

Την επιθυμία της κυβέρνησης να χυθεί άπλετο φως στα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών εξέφρασε on air ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι η τραγωδία δεν θα πρέπει να γίνει «σωσίβιο επιβίωσης κανενός κόμματος».

Μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα Μαζί», ο Παύλος Μαρινάκης σχολίασε ότι την αθωότητα ή την ενοχή των εμπλεκομένων προσώπων θα πρέπει να την αποφασίσει η Δικαιοσύνη, υπογραμμίζοντας ότι στέκεται με σεβασμό στους συγγενείς των θυμάτων.

«Tα Τέμπη ήταν από τις πιο τραγικές στιγμές που μπορεί να θυμηθεί ένας άνθρωπος σε αυτή τη χώρα. Χάθηκαν νέοι άνθρωποι, ήταν ένα τραγικό δυστύχημα και διερευνάται από τη δικαιοσύνη. Άπαντες θέλουμε να χυθεί άπλετο φως, να πληρώσουν αυτοί που η δικαιοσύνη πιστεύει πως είναι ένοχοι. 

Ουδείς είναι αθώος εκ των προτέρων αλλά και ουδείς είναι ένοχος αν το πει κάποιος πέραν της δικαιοσύνης. Συμμερίζομαι απόλυτα τον πόνο των γονιών. Στέκομαι με σεβασμό απέναντι σε όλους τους γονείς, όπως θέλουν να εκφράσουν τον πόνο και την οδύνη τους αλλά δυστυχώς θα το πω, είναι αδιανόητο ο ανθρώπινος πόνος, η οργή των συγγενών να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης κάποιων και να το μεταφράζουν είτε σε πολιτικά πυροτεχνήματα. Δεν τιμάς τη μνήμη των ανθρώπων και δεν στέκεσαι δίπλα στους συγγενείς με το να βρίσεις.

[...] Ειδικά οι συγγενείς μπορούν να πουν ότι θέλουν, αλλά ας σταματήσουν κάποιοι τυμβωρύχοι να εκμεταλλεύονται αυτόν τον ανθρώπινο πόνο. Αναφέρομαι σε αυτούς που πάνε να συμπαρασταθούν δίπλα στους γονείς και προσπαθούν να περάσουν την δική τους προπαγάνδα. Είτε ξεπλένοντας τη Χαμάς, είτε βρίζοντας τον πρωθυπουργό, είτε κάνοντας πολιτική. Αυτό είναι χυδαιότητα» και τόνισε πως «τα Τέμπη δεν μπορεί να είναι σωσίβιο επιβίωσης κανενός κόμματος», υποστήριξε.

«Πρωταγωνιστής στις διεθνείς συμμαχίες η Ελλάδα»

Αναφερόμενος στα δημοσιεύματα που θέλουν τη Γερμανία να δίνει το πράσινο φως στην Τουρκία για την αγορά Eurofighter, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε:

«Ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την αμυντική θωράκιση της χώρας. Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα και σε διπλωματικό και σε ευρύτερο διεθνές επίπεδο βρίσκεται στο καλύτερα δυνατό σημείο, με προγράμματα που θωρακίζει τη χώρα όσο ποτέ. Είναι δεδομένο πως παρακολουθούμε τις εξελίξεις δεν υπάρχει κάτι τέτοιο να προκύπτει αυτή τη στιγμή και από τις επίσημες δηλώσεις της γερμανικής πλευράς. Η Ελλάδα παρεμβαίνει όταν αυτό απαιτείται. 

Υπάρχει ένας όρος που δεν μπορεί να παραβιαστεί από καμία χώρα, ότι δεν μπορούν ποτέ τα όποια εξοπλιστικά να χρησιμοποιηθούν εναντίον συμμάχων».

Μάλιστα, ο Παύλος Μαρινάκης επεσήμανε ότι η Ελλάδα πλέον κάθεται στο τραπέζι των λύσεων όλων των μεγάλων προβλημάτων, προσθέτοντας ότι ο μόνος λόγος για την προσφυγή στη Χάγη θα είναι η επίλυση μιας διαφοράς αναφορικά με τον καθορισμό ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδης.

«Η χώρα έχει το φθηνότερο ρεύμα»

Σε ό,τι αφορά την ακρίβεια και το ρεύμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η Ελλάδα «δικαιώθηκε η πολιτική των πολύχρωμων τιμολογίων γιατί οι τιμές ρεύματος, με εξαίρεση τον Αύγουστο που χρειάστηκε κρατική στήριξη, ήταν χαμηλότερες, σε σχέση με την περίοδο που αποφασίστηκε να ξεκινήσει η πολιτική των πολύχρωμων τιμολογίων. Άρα για 8 μήνες η χώρα μας ως προς τις τιμές που φτάνουν στον καταναλωτή, είχε φθηνότερο ρεύμα».

Όπως είπε, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην κατάργηση της υποχρεωτικής τοποθέτησης του πράσινου τιμολογίου, δίνοντας, παράλληλα, στις επιχειρήσεις που έχουν έξυπνους μετρητές, το ευέλικτο πορτοκαλί τιμολόγιο και το σταθερό τιμολόγιο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.