Μαρινάκης για οπαδική βία: «Κεκλεισμένων των θυρών όλα τα παιχνίδια της Super League 1 μέχρι τον Φεβρουάριο»

Metrosport Team11 Δεκεμβρίου 2023

Μετά τα όσα τραγικά έλαβαν χώρα έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» το βράδυ της Παρασκευής (08/12) και τον τραυματισμό του αστυνομικού, που τις τελευταίες μέρες παλεύει για την ζωή του στην εντατική, η κυβέρνηση αποφάσισε να προβεί στη λήψη δραστικών μέτρων, προκειμένου να μπει ένα τέλος στο φαινόμενο της οπαδικής βίας.

Εκφράζοντας πρωτίστως την αμέριστη συμπαράσταση στον τραυματία αστυνομικό και ευχόμενος να βγει νικητής από αυτή τη μάχη, δίνοντας παράλληλα και συγχαρητήρια στην αστυνομία για την άμεση σύλληψη του δράστη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε τις δυναμικές παρεμβάσεις της πολιτείας για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας. 

Σε αυτό το πλαίσιο, και ύστερα από σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, ως σημαντικότερο και πιο δραστικό μέτρο γνωστοποίησε την διεξαγωγή όλων των ποδοσφαιρικών αγώνων της Super League1 - και ορισμένων παιχνιδιών της Super League 2- κεκλεισμένων των θυρών, για το διάστημα των επόμενων δύο μηνών, μέχρι τον Φεβρουάριο. 

Πιο συγκεκριμένα, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή και της ΕΥΠ, αποφασίσθηκε η διεξαγωγή όλων των αγώνων της Super League 1 κεκλεισμένων των θυρών για 2 μήνες, έως τις 12 Φεβρουαρίου 2024.  

Το μέτρο, όπως είπε, θα επεκταθεί και στις αναμετρήσεις των ομάδων Β, που ανήκουν στις ΠΑΕ της Super League και συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, το μέτρο «κεκλεισμένων των θυρών» μπορεί να επεκταθεί κατά περίπτωση και στους εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες των ελληνικών ομάδων.

Τέλος, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών ο αγώνας Ολυμπιακός – Μπάτσκα Τόπολα για το Europa League, το βράδυ της προσεχούς Πέμπτης (14/12, 22:00) στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.