Μάντζιος VS ΠΑΟΚ: Αντίπαλος με 8 διαφορετικές ομάδες

Γιάννης Πάγκος28 Σεπτεμβρίου 2024

Ο προπονητής του Άρη, Άκης Μάντζιος, έχει αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ με οκτώ διαφορετικές ομάδες.

Ο 54χρονος τεχνικός έχει αντιμετωπίσει 22 φορές τον ΠΑΟΚ και αυτό θα είναι το 10ο παιχνίδι που θα παίξει ως προπονητής του Άρη με τον οποίον έχει και τα περισσότερα παιχνίδια. Ο Μάντζιος έχει παίξει απέναντι στον ΠΑΟΚ με Πανιώνιο (5), με Κέρκυρα (1), με Πανθρακικό (2), με Λεβαδειακό (2), με Απόλλωνα Σμύρνης (1), με Λαμία (1), με Αστέρα Τρίπολης (1) και εννιά φορές ως προπονητής του Άρη.

Σε αυτά τα 22 παιχνίδια, έχει 5 νίκες, 6 ισοπαλίες και 11 ήττες. Από τα 22 παιχνίδια, τα 20 είναι για το Πρωτάθλημα και τα δύο είναι για το Κύπελλο, ως προπονητής του Πανιωνίου. Ως προπονητής του Άρη, στα εννιά προηγούμενα παιχνίδια, έχει 4 νίκες, δύο ισοπαλίες και 3 ήττες. Σε ό,τι αφορά στα παιχνίδια στην Τούμπα, ως προπονητής του Άρη, είναι πέντε παιχνίδια και έχει δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα.

Ο ποδοσφαιριστής Άκης Μάντζιος

Θυμηθείτε στο «διαμαντάκι» του αρχείου της NOVA τη νίκη του Άρη τη σεζόν 1998-99, με ποδοσφαιριστή τον Άκη Μάντζιο να κάνει δηλώσεις, μετά το ματς και τον Αντριόλι να σηκώνεται στους ώμους των οπαδών!

Δείτε, ακόμη, σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο, τον Άκη Μάντζιο να φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού σε ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και να έχει πάντα τον πρώτο λόγο για την ομάδα του. Υπενθυμίζεται ότι ο Άκης Μάντζιος έπαιξε στον Άρη για δύο σεζόν από το 1998 ως το 2000. 

Έπαιξε σε 40 παιχνίδια με τους κιτρινόμαυρους στην Ά Εθνική και μάλιστα σε αρκετά ματς φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού τιμώντας το με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό συνέβη και στο ντέρμπι της πόλης απέναντι στον ΠΑΟΚ τη σεζόν 1999-00. Σε ένα ματς χωρίς θέαμα και φάσεις, με αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα, ο αρχηγός όφειλε να είναι στην πρώτη γραμμή.

Έτσι και στο χαρακτηριστικό στιγμιότυπο είναι ο πρώτος που σπεύδει να μιλήσει στον διαιτητή όπως οφείλει να κάνει ένας αρχηγός. Ήταν ένα μαρκάρισμα του Κούτση στον Σάμπρι που έφερε και τους δύο παίκτες στο έδαφος δημιουργώντας ένταση τόσο στην εξέδρα όσο και στον αγωνιστικό χώρο. Ο Μάντζιος έσπευσε στον Θανάση Μπριάκο με την παρέμβασή του να παίζει καταλυτικό ρόλο στη συνέχεια του παιχνιδιού

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.