Μάντζιος: «Δεν υπάρχει αποδοχή για τον Έλληνα προπονητή, κάποιες φορές η κριτική είναι κακοπροαίρετη»

Βασίλης Βλαχόπουλος22 Σεπτεμβρίου 2024

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στα κανάλια Novasports, ο Άκης Μάντζιος αναφέρθηκε αρχικά στη σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού υποστηρίζοντας ότι… «ήταν μια υπέροχη βραδιά για μας. Όλα πήγαν καλά για μας, σ’ ένα δύσκολο παιχνίδι και απέναντι σ’ έναν ποιοτικό αντίπαλο. Η φετινή χρονιά είναι πολύ διαφορετική με πέρυσι. Η ομάδα επένδυσε σε καλούς παίκτες, έκανε στοχευμένες κινήσεις και κυρίως σε θέσεις όπου η ομάδα είχε ανάγκη και θεωρώ ότι δημιουργήθηκε ένα γκρουπ παικτών με ποιότητα και εμπειρία. Λαμβάνοντας υπόψη και το ποιοτικό επίπεδο του αντιπάλου, πιστεύω ότι απέναντι στον Ολυμπιακό είχε την καλύτερη φετινή εικόνα αλλά και διάρκεια στην απόδοσή μας, πέραν του αποτελέσματος».

Ο προπονητής του Άρη ρωτήθηκε επιμέρους για το υλικό της ομάδας κι αν το φετινό είναι το καλύτερο που έχει να διαχειριστεί. «Κάθε σεζόν είναι διαφορετική. Πράγματι υπάρχει ένα γκρουπ παικτών με παραστάσεις από το υψηλό παιχνίδι. Το ζήτημα για μας είναι να έχουμε ισορροπία στο παιχνίδι μας. Έχουμε έναν κορμό παικτών από την περσινή χρονιά και ήρθαν εννιά-δέκα παίκτες. Χρειάζεται χρόνος για να έρθει η ισορροπία. Παράλληλα είμαστε σε μια μεγάλη ομάδα, αντίστοιχα μεγάλες είναι οι απαιτήσεις και φυσικά υπάρχει πίεση», απάντησε και συμπλήρωσε. 

«Αν δούμε τα παιχνίδια που δώσαμε μέχρι στιγμής, θεωρώ ότι είχαμε ένα κακό πρώτο ημίχρονο με τον ΟΦΗ κι αυτό ήταν συνέπεια της έλλειψης ισορροπίας που είχαμε στον ανασταλτικό τομέα. Υπήρξαν και ατομικά λάθη αλλά αυτά είναι αναπόφευκτα. Εξάλλου, το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι λαθών. Αν καταφέρουμε να βρούμε σύντομα την ισορροπία μας και παράλληλα έρθουν όλα τα παιδιά σε καλό επίπεδο, θα πετύχουμε πολλά. Μην ξεχνάμε ότι αρκετά παιδιά ενσωματώθηκαν καθυστερημένα. Η ισορροπία θα έρθει μέσα από την ομοιογένεια», είπε.

Εκεί ο Άκης Μάντζιος αναφέρθηκε ονομαστικά σε κάποιους παίκτες. «Χρειάστηκε κάποια παιδιά να μπουν κατευθείαν στους αγώνες δίχως να είχαν κάνει την απαιτούμενη προετοιμασία. Όπως έγινε με τον Μάρτιν Φρίντεκ, τον Φαμπιάνο, τον Μόντσου… Στο θέμα του Λορέν Μορόν πιστεύω ότι ταλαιπωρήθηκε τόσο ο ίδιος όσο κι εμείς σε ότι αφορά τη μεταγραφή του. Αυτή τη στιγμή δεν είναι στο επίπεδο που θέλει ο ίδιος και θα χρειαστεί χρόνος για να επανέλθει. Σίγουρα θα παρουσιάζεται καλύτερος από παιχνίδι σε παιχνίδι και θα μας προσφέρει τα γκολ που μας έδωσε πέρυσι. Γενικώς η ομάδα θέλει περισσότερο χρόνο για να αποκτήσει ομοιογένεια καθώς έχει εμπειρία και ποιότητα».

Ο 54χρονος τεχνικός υπενθύμισε ότι κάθε νίκη μπορεί να πανηγυριστεί για ελάχιστες ώρες και επανέλαβε ότι… «πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ έχουμε τον αγώνα του Κυπέλλου με τον Εθνικό. Πάντα είναι ιδιαίτερη η εβδομάδα που μεσολαβεί πριν από κάθε ντέρμπι γιατί είναι ιδιαίτερο για την πόλη».

Ο Άκης Μάντζιος εξέφρασε το παράπονό του και για την κριτική που δέχονται οι Έλληνες προπονητές μαζί με την απουσία εμπιστοσύνης των μεγάλων ομάδων. «Δεν υπάρχει αποδοχή για τον Έλληνα. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, είναι πιο έντονη απέναντι στον Έλληνα σε σχέση με τον ξένο και σε κάποιες φορές κακοπροαίρετη. Δυστυχώς έχουμε ξενομανία παντού είτε πρόκειται για δημοσιογράφους, είτε για φιλάθλους και γενικώς από ανθρώπους που ασχολούνται οι οποίοι είτε γνωρίζουν είτε όχι. Προσωπικά το έχω ζήσει. Συνολικά στον Άρη είναι περίπου 31 μήνες. Ξέρω, δεν μ’ ενοχλεί γιατί θέλω να κρατήσω ανεπηρέαστο τον εαυτό μου και να συγκεντρωθώ στη δουλειά μου. Είναι στη μοίρα των προπονητών να είναι με μια βαλίτσα στο χέρι. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ξένων προπονητών οι οποίοι δεν πρόσφεραν», είπε και συμπλήρωσε. «Εγώ έχω την ευκαιρία και δουλεύω σε μια μεγάλη ομάδα αλλά υπάρχουν κι άλλοι Έλληνες που αξίζουν κάτι αντίστοιχο. Να τους δοθεί η ευκαιρία. Δεν είναι εύκολο να το κάνει μια μεγάλη ομάδα, όπως έγινε με μένα».

Στον επίλογο της συνέντευξης ρωτήθηκε για την περίπτωση του Κλέιτον Ντιαντί. «Η ομάδα τον είδε, τον παρακολούθησε και προχωρήσαμε στο deal καθώς τον πιστεύουμε πολύ. Έχει θετική εικόνα και μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα παιδί το οποίο πριν από λίγο καιρό έγινε 18 ετών το οποίο για πρώτη φορά έφυγε από τη χώρα του (σ. σ. Σενεγάλη) και ήρθε στην Ευρώπη. Είχε μάθει σε διαφορετικό ποδόσφαιρο. Έχει μεγάλο ταλέντο και απίστευτο θράσος. Θα πρέπει να διατηρήσει χαμηλά το κεφάλι του και η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα συνεσταλμένο παιδί το οποίο δεν χάνει το μυαλό του με μια εμφάνιση. Προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε κι εμείς και στο τέλος θα πάρει αυτό που αξίζει».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.