Μάντσεστερ: Αστυνομικός κλωτσά συλληφθέντα στο κεφάλι

Metrosport Team25 Ιουλίου 2024

Σάλο και συνεχείς διαδηλώσεις προκάλεσε στη Βρετανία η επίθεση που εξαπέλυσε αστυνομικός κατά ενός άνδρα στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε όταν ξαφνικά ο αστυνομικός της αστυνομίας άρχισε να κλωτσά στο κεφάλι έναν συλληφθέντα, στον χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου.

Μάλιστα, ο άνδρας είναι πεσμένος μπρούμυτα και δέχεται κλωτσιές στο κεφάλι από τον αστυνομικό, ενώ ο δεύτερος συλληφθείς δέχεται χτύπημα στο κεφάλι από άλλον αστυνομικό.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας του Μάντσεστερ

«Το βίντεο δείχνει ένα πραγματικά σοκαριστικό περιστατικό και οι πολίτες δικαίως ανησύχησαν έντονα. Η χρήση τέτοιας βίας στη διάρκεια σύλληψης είναι σπάνιο περιστατικό και κάτι που αντιλαμβανόμαστε ότι εγείρει ανησυχία».

Σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, στη διάρκεια της επιχείρησης τρεις αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση και χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Στο μεταξύ το πρωί της Πέμπτης τέθηκε σε διαθεσιμότητα ένας από τους αξιωματικούς που ενεπλάκησαν στο βίαιο περιστατικό, ενώ αρχικά είχε απαλλαγεί από τα υπηρεσιακά του καθήκοντα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.