Μάνταλος -Μπένετ: η κρυφή παράγκα!

Metrosport Team24 Αυγούστου 2022

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Δεν έχει σωτηρία το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Νομίζετε ότι μειώθηκε η μισθοδοσία που δίνουμε όλοι μας μέσω ΕΠΟ και σούπερ λιγκ στον Κλάτενμπεργκ και στους συν αυτώ; Όχι βέβαια! Απλώς στο κόλπο μπήκε και ο Μπένετ. Όταν θέλεις να αλλάξεις και να ξεριζώσεις ένα σύστημα που δημιουργήθηκε με τα Ελληνικά πρότυπα από ξένους μισθοφόρους, απλώς τους διώχνεις όλους. Δεν αφήνεις κ. Μπαλτάκο τον «λοχαγό» του Κλάτενμπεργκ, τον Μπένετ να πάρει τα αστέρια! Τι πιο πασιφανές ότι ο οι «δύο» θα συνεχίσουν την αγαστή συνεργασία τους αλλά και την προσφορά σε συγκεκριμένες ομάδες όταν αυτές το χρειαστούν ή όταν αυτό γίνει απαιτητό. 

Τόσα χρόνια ο Μπένετ τι έκανε; Βοήθησε στο να αναπτυχθούν οι νέοι διαιτητές; Όχι! Ανέπτυξε διαιτητικές κυψέλες στην Επικράτεια προκειμένου σε σύντομο χρονικό σημείο να έχουμε διαιτητές ικανούς να πλαισιώσουν όλα τα πρωταθλήματα; Όχι! Αφού δεν το έκανε τόσο καιρό γιατί να το κάνει τώρα; Είχε έρθει σε σύγκρουση ποτέ με τον τέως αρχιδιαιτητή; Όχι βέβαια. Το κυριότερο όμως συμπέρασμα εξάγεται από τον άμεσο συνεργάτη του. Αυτόν με τον οποίο γυρνάει όλη τη χώρα και … παρακολουθεί παιχνίδια. Ποιος είναι αυτός; 

Ο Μάνταλος. Ένας κατ’ εξοχήν τέως συστημικός διαιτητής που δεν έχει το θάρρος της γνώμης να αποκαλύψει έστω μέρος της πραγματικότητας. Ούτε καν τώρα που υποτίθεται ότι έχει μια θέση ευθύνης. Της επιμόρφωσης των διαιτητών. Η ειρωνεία πάει σύννεφο. Θα επιμορφώσει τους διαιτητές αυτός που κατά την άποψή μας είχε διαιτητικά εφεύρει όλους τους δυνατούς τρόπους προκειμένου να ευνοεί τις ομάδες που ενίοτε ήλεγχαν το κατεστημένο! Αυτός που άνηκε στην δεύτερη γενιά των «ελεγχόμενων» μετά την απίστευτη τριετία 2014-2016. Ήταν πιο έξυπνοι, πιο μεθοδικοί…πιο «χειρούργοι»! Προτού το VAR όπλο τους ήταν το οφσάιντ. Μετά οι κίτρινες κάρτες και τα στημένα έξω από την περιοχή. 

Πέρυσι , στο αποκορύφωμα , ήρθε και η αλλοίωση της οπτικής μας δυνατότητας, αφού άλλα βλέπαμε στο VAR και άλλα μας έλεγαν ότι βλέπαμε. Άλλωστε ο Μπένετ με τον Κλάτεμπεργκ δεν ανέβασαν στην σούπερ λιγκ τον Τσαγκαράκη που μαζί με τον Παπαπέτρου είχαν σφάξει εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου στο Περιστέρι τον Ατρόμητο για τα ερυθρόλευκα μάτια; Το δυστύχημα είναι ότι ο μεν ΠΑΟΚ δεν έχει σχέση με την ομάδα του 2018 ώστε να μπορεί να διεκδικεί με τον τίτλο του φαβορί το πρωτάθλημα αλλά είναι το 5ο αουτσάιντερ ενώ ο Άρης έχει διαλέξει το αντίπαλο στρατόπεδο. Συμπερασματικά δεν πιστεύουμε ότι φέτος θα δούμε κάτι το διαφορετικό όσο αφορά τις διαιτησίες. Ίσως δούμε μάλιστα χειρότερα πράγματα γιατί η πτώση του Ολυμπιακού σμίκρυνε κατά πολύ τις αγωνιστικές διαφορές.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.