Μανού Γκαρθία: Ο μοναδικός από τον Άρη με Top-3 σε τέσσερις κατηγορίες!

Κωστής Παναγιώτου19 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Άρης ενισχύθηκε σημαντικά την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, ειδικά με την τελευταία προσθήκη του Κουάισον, με σκοπό η ομάδα να κάνει το επόμενο βήμα. Ωστόσο, η απόδοση του Μανού Γκαρθία θα κρίνει αν οι "κίτρινοι" φτάσουν πιο ψηλά.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός δείχνει στους πρώτους αγώνες της σεζόν ότι έχει αφήσει πίσω του τον σοβαρό τραυματισμό, που τον κράτησε εκτός γηπέδων για έναν χρόνο, έχοντας εξαιρετική παρουσία και στα τέσσερα παιχνίδια της Stoiximan Super League.

Στο τελείωμα της περσινής σεζόν ο 26χρονος βρήκε τα πατήματά του και στο ξεκίνημα της φετινής δείχνει έτοιμος να πρωταγωνιστήσει για την ομάδα του Άκη Μάντζιου.

Σιφουέντες και Μόντσου τον έχουν απελευθερώσει

Ο Άρης τη φετινή σεζόν προχώρησε σε στοχευμένες κινήσεις, αναβαθμίζοντας σημαντικά το ρόστερ. Σίγουρα οι μεταγραφές του Σιφουέντες και του Μόντσου έχουν δώσει μεγαλύτερη ποιότητα στη μεσαία γραμμή των "κίτρινων", αλλά πάνω απ’ όλα έχουν απελευθερώσει τον Μανού.

Η παρουσία των Σιφουέντες και Μόντσου έχουν αφαιρέσει από τον Γκαρθία την υποχρέωση να έρχεται χαμηλά στο γήπεδο για να πάρει τη μπάλα, με αποτέλεσμα να μένει κοντά στην αντίπαλη περιοχή, έχοντας ρόλο καθαρού δεκαριού, ενώ μπορεί πλέον με μεγαλύτερη άνεση να πατάει στην περιοχή του αντιπάλου.


Το γεγονός ότι η ομάδα έχει ενισχυθεί σημαντικά έχει αυξήσει και τις απαιτήσεις προς τους ποδοσφαιριστές και κυρίως σε αυτούς που αμείβονται με μεγάλα συμβόλαια, όπως ο Μανού Γκαρθία.

Ωστόσο, ο ίδιος δείχνει να έχει αντιληφθεί τις απαιτήσεις, που υπάρχουν για εκείνον, έχοντας μέχρι στιγμής μια ανοδική πορεία στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με το SofaScore ο 26χρονςο Ισπανός είναι δεύτερος στο σύστημα αξιολόγησης στον Άρη, έχοντας 7.25, ενώ πρώτος είναι ο Λορέν Μορόν με 7.45.

Ο μοναδικός παίκτης του Άρη με τέτοιες επιδόσεις

Όπως αναφέραμε και προηγουμένως ο Μανού Γκαρθία έχει κάνει τη διαφορά, μέχρι τώρα, στον Άρη. Παρότι, δεν έχει καταφέρει ακόμη να συνδεθεί με τα αντίπαλα δίχτυα, κάτι που χρειάζονται οι "κίτρινοι" από αυτόν.

Στα τέσσερα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος ο Ισπανός έχει πάρει φανέλα βασικού σε όλα, με τον Άκη Μάντζιο να τον προορίζει για τον παίκτη, που θα βρίσκεται πίσω από τον επιθετικό.

Τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του είναι τέτοιου επιπέδου, που δίνουν στον Μανού τη δυνατότητα να είναι στην πρώτη τριάδα σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες.

Συγκεκριμένα, ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έχει την τρίτη καλύτερη επίδοση στις τελικές και στις πάσες-κλειδιά (δηλαδή πάσες που κατέληξαν σε τελική), ενώ είναι δεύτερος στις κερδισμένες μονομαχίες και πρώτος στις επιτυχημένες ντρίμπλες, στο στρατόπεδο του Άρη.

Οι επιδόσεις του Μανού Γκαρθία στην Stoiximan Super League:

Ανά αγώνα

Ενέργειες με τη μπάλα

58.3

Πάσες

34.3 (86%)

Πάσες στην επίθεση

23.5 (79%)

Μακρινές μεταβιβάσεις

4.0 (76%)

Πάσες-κλειδιά

1.3

Τελικές (εντός εστίας)

1.8 (0.8)

Κερδισμένες μονομαχίες

6.3 (53%)

Ντρίμπλες

2.5 (63%)

Κερδισμένα φάουλ

3.0

Ο Μανού είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του Άρη που βρίσκεται ταυτόχρονα στην πρώτη τριάδα των τεσσάρων κατηγοριών: τελικές, πάσες-κλειδιά, κερδισμένες μονομαχίες και ντρίμπλες.

Σίγουρα είμαστε νωρίς στη σεζόν και ορισμένες επιδόσεις θα σημειώσουν μια πτώση, αλλά το γεγονός ότι είναι στην πρώτη τριάδα των τεσσάρων κατηγοριών αποδεικνύει την ποιότητα του Ισπανού.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.