Μαμάκος: «Στη Γιάννουλη περνάει με το ζόρι ένας φορτωτής»

Metrosport Team11 Σεπτεμβρίου 2023

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρώην Δήμαρχος Γιάννουλης και υποψήφιος Δήμαρχος Λάρισας, Θανάσης Μαμάκος, και μίλησε για την κατάσταση που βιώνει η Λάρισα με τις πλημμύρες και τις ανυπολόγιστες ζημιές που έχουν προκύψει στην περιοχή.

Μεταξύ άλλων όσα είπε: «Αυτό που βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες στη Λάρισα είναι με μία λέξη, καταστροφή. Ευτυχώς στη Λάρισα δεν είχαμε απώλειες ανθρώπινων ζωών, αλλά είχαμε ανυπολόγιστες ζημιές. Η Γιάννουλη είναι μια περιοχή κοντά στη Λάρισα, κοντά στο ποτάμι, οι δύο οικισμοί των εργατικών κατοικιών επλήγησαν, έχει τόσο μεγάλη ποσότητα νερού που δεν μπορεί να περάσει τίποτα. Με το ζόρι περνάει ένας φορτωτής λόγω της πίεσης του νερού, τα κτίρια στις εργατικές κατοικίες που είναι μέχρι πρώτο όροφο έχουν πληγεί αλλά και χωράφια έχουν πάθει τρομερές ζημιές. Φυσικά θα φανούν και μεγαλύτερες ζημιές όταν υποχωρήσουν τα νερά, οι άνθρωποι της περιοχής είναι πρόσφυγες στην ίδια τους την πόλη και μένουν στα γυμναστήρια.

Είναι δικαιολογημένος ο κόσμος που είναι εκνευρισμένος, αυτό που προέχει τώρα είναι η άντληση των υδάτων και η αποκατάσταση της κυκλοφορίας. Η κατάσταση είναι υγειονομική βόμβα, μετά την αποστράγγιση των υδάτων θα δημιουργηθεί πρόβλημα με τις μολυσματικές ασθένειες. Λίγες περιοχές στη Λάρισα δεν έχουν ρεύμα, είναι εκτός λειτουργίας όμως ο βιολογικός καθαρισμός και αυτό σημαίνει πως τα λύματα δεν επεξεργάζονται. Πρέπει να ενισχυθεί οικονομικά η περιοχή για να γίνει τα απαραίτητα έργα. Πρέπει να πάμε ενωμένοι όλοι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, να μπορέσουμε να απαλύνουμε τα προβλήματα των συμπολιτών μας και οι ευθύνες θα αποδοθούν αργότερα. Στη συνέχεια θα πρέπει να κάνουμε ενέργειες για να προλάβουμε τα πράγματα για να μην έχουμε ξανά τα ίδια».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.