Μαλεζάς για τους στόχους του Μακεδονικού: «Δεν μας πιέζει κανείς, εμείς πιέζουμε τους εαυτούς μας»

Metrosport Team11 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Στέλιος Μαλεζάς μίλησε στο Metropolis 95.5 από το στούντιο του ομίλου Metromedia στην 88η ΔΕΘ, για τους στόχους του Μακεδονικού, τη δυσκολία του φετινού πρωταθλήματος της Super League 2, χρίζοντας φαβορί Ηρακλή και ΑΕΛ, ενώ έκανε και την εκτίμησή του για την εξέλιξη που θα έχει η Super League 1.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη σεζόν που περιμένει: «Η φετινή χρονιά θα είναι πιο δύσκολη από την περσινή. Συμμετέχουν αρκετές ιστορικές ομάδες όπως ο Ηρακλής, η Λάρισα, τα Γιάννινα και η Καβάλα και αυτή η διαδικασία θα μας κάνει όλους καλύτερους, για να δούμε που μπορούμε να φτάσουμε ως ομάδα.

Θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στην τωρινή διοίκηση της Λίγκας, που γνωρίζουμε το πότε θα ξεκινήσει και πότε θα τελειώσει το πρωτάθλημα. Το περσινό φορμάτ ήταν πετυχημένο και συνεχίζεται και φέτος. Ό,τι είπαν από τον Ιούνιο γίνεται και το πρωτάθλημα ξεκινάει στις 22 του μηνός. Είναι επαγγελματική διαδικασία που αρέσει σε όλους μας».

Για τους στόχους του Μακεδονικού: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι ξεκινάμε ένα παιχνίδι και το έχουμε κερδίσει, βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Πρώτα είναι ο Διαγόρας, θα πάμε να το κερδίσουμε. Η δουλειά του προπονητή δεν είναι να κοιτάει μακριά.

Η Λάρισα και ο Ηρακλής έχουν κάνει πολύ καλές μεταγραφές και έχουν έμπειρους προπονητές. Στο πρωτάθλημα δεν μας πιέζει κανείς, εμείς πιέζουμε τους εαυτούς μας, ο Ηρακλής και η Λάρισα αν δεν βγουν πρώτοι θα έχουν πρόβλημα. Εμείς θα πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι.

Σαν προπονητής θέλω όλοι να ακολουθούμε τους κανόνες. Μου αρέσει πολύ η τακτική, αλλά θα πρέπει να δίνουμε και κάποια ελευθερία στους παίκτες. Προσπαθώ να το κάνω».

Για τη Super League 1: «Οι μεταγραφές δεν μου λένε κάτι. Ο Παναθηναϊκός με τις πολλές μεταγραφές πιστεύω ότι θα γίνει ομάδα μετά από 1-2 μήνες. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός ξεκινούν από την ίδια βάση, με εξαιρετικούς προπονητές. Και ο Αλμέιδα είναι τρίτη χρονιά στην ΑΕΚ και έχει δείξει εξαιρετικά στοιχεία. ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και ΑΕΚ είναι ενάμιση κλικ πιο μπροστά από τον Παναθηναϊκό».

Για τον Κωττά, που κάνει προπονήσεις με την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ και τον οποίο είχε παίκτη στην Κ19: «Τον είχαμε πάρει όταν ήταν μέλος της Κ17, τον ανεβάσαμε στην Κ19 και ανταποκρίθηκε πολύ καλά.

Έχει παίξει και αμυντικό χαφ. Είναι δυναμικός, ψηλός και σε εμάς, στην Κ19, και στην Β' ομάδα έμπαινε δυνατά στις μονομαχίες και θα πω ότι θυμίζει Κουλιεράκη σε αυτό. Αλλά στα υπόλοιπα να μην λέμε πολλά πράγματα».

Τέλος, ανέφερε: «Σαν προπονητής θέλω να φτάσω στο υψηλότερο επίπεδο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.