Μακελειό στη Τζόρτζια: Στο «μικροσκόπιο» του FBI από το 2023 ο 14χρονος δράστης

Παναγιώτα Απέργη05 Σεπτεμβρίου 2024

Στο «κάδρο» του FBI φαίνεται πως είχε μπει στο παρελθόν ο 14χρονος ένοπλος που άνοιξε πυρ - το πρωί της Τετάρτης (4/9) - σε λύκειο των προαστίων της Τζόρτζια, οδηγώντας στον θάνατο τουλάχιστον 4 άτομα.

Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, ο 14χρονος, ο οποίος παραδόθηκε στις αρχές αμέσως μετά το μακελειό, φέρεται να είχε μπει στο «μικροσκόπιο» του Ομοσπονδιακού Γραφείου τον Μάιο του 2023, μετά από ανώνυμες πληροφορίες που έκαναν λόγο για διαδικτυακές απειλές αναφορικά με ενδεχόμενο περιστατικό πυροβολισμών σε σχολείο.

Σύντομα. το FBI περιόρισε παρέπεμψε την υπόθεση στο γραφείο του σερίφη της κομητείας Τζάκσον, το οποίο κατά την επικοινωνία του με τον τότε 13χρονο και τον πατέρα του, διαπίστωσε ότι στο σπίτι της οικογένειας υπήρχαν κυνηγετικά όπλα, αλλά ο έφηβος δεν είχε ποτέ πρόσβαση σε αυτά χωρίς επίβλεψη. 

Ποια είναι η κατάσταση των τραυματιών

Όπως αποκάλυψε εκπρόσωπος της Σχολικής Επιτροπής του Μπάροου, η κατάσταση των τραυματιών είναι υπό έλεγχο, σημειώνοντας ότι τα 4 θύματα ήταν δυο καθηγητές και δυο μαθητές. 

Συγκεκριμένα επρόκειτο για:

  • τον 14χρονο Μέισον Σέρμεχορν
  • τον 14χρονο Κρίστιαν Ανγκούλο
  • τον καθηγητή Ρίτσαρντ Άσπινγουολ
  • την καθηγήτρια Κριστίνα Ιριμάι

Στο μεταξύ, μαθητής, οποίος βρισκόταν στο εργαστήριο της χημείας όταν άκουσε τους πυροβολισμούς, αποκάλυψε στο ABC News ότι η Ιριμάι άνοιξε την πόρτα και ένας άλλος καθηγητής έτρεξε να της πει να την κλείσει επειδή «υπάρχει ένας ένοπλος».

Μάλιστα, ενώ μαθητές και καθηγητές κρύβονταν στην αίθουσα, κάποιος χτύπησε δυνατά την πόρτα και φώναξε πολλές φορές να την ανοίξουν, με τον Καλντέρα να αναφέρει ότι όταν σταμάτησαν τα χτυπήματα, υπήρξε νέος γύρος πυροβολισμών και κραυγές. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.