Μακεδονικός: Υπέγραψε ο Κουιρουκίδης - «Να αποδείξω ποιος είμαι - Έχω μεγαλύτερη δίψα»

Metrosport Team24 Ιουλίου 2024

Την απόκτηση του Μιχάλη Κουιρουκίδη ανακοίνωσε ο Μακεδονικός. Οι «πράσινοι» προχώρησαν στην ενίσχυση της επιθετικής τους γραμμής προσθέτοντας στο δυναμικό τους έναν «διψασμένο» σκόρερ. 

Ο νεαρός επιθετικός βρέθηκε στο στούντιο του Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» μετά τις υπογραφές εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην πόρτα του Μακεδονικού ενώ τόνισε ότι στόχος του είναι να θυμίσει σε όλους ποιος είναι. 

Για τους λόγους που υπέγραψε στην ομάδα: «Είμαι εδώ για να κερδίσουμε. Έχω υπογράψει για έναν χρόνο και αν ανέβει η ομάδα βλέπουμε. Είναι αλήθεια ότι η προσέγγιση έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Ήταν φοβερά εκπληκτικός ο τρόπος. Μου έδειξε έναν όραμα. Ο προπονητής έπαιξε και αυτός σημαντικό ρόλο».


Για τους προσωπικούς του στόχους: «Δε ήταν καλή η χρονιά μου  πέρυσι λόγω τραυματισμού. Είμαι εδώ για να δείξω ποιος είμαι. Είμαι εδώ για να τους το θυμίσω ακόμη περισσότερο. Θέλω να σκοράρω όσο περισσότερο γίνεται και να χαρώ το παιχνίδι ξανά. Πέρυσι και ως αντίπαλος και ως θεατής ήταν ευχάριστη έκπληξη να βλέπω τον Μακεδονικό να παίζει. Ξεκινάω με το ίδιο πάθος και μεγαλύτερη δίψα και πιστεύω ότι θα πάνε όλα όπως τα έχουμε σκεφτεί».

Αν μπορεί ο Μακεδονικός να διακριθεί στη λίγκα ξανά: «Είμαι σίγουρος. Για αυτό είμαι εδώ. Σίγουρα ξεκινά με ένα πλεονέκτημα η Λάρισα λόγω προπονητή και μεταγραφών, όπως πιστεύω κάτι ανάλογο θα κάνει και ο Ηρακλής. Εμείς είμαστε εδώ με όπλο την ομοιογένεια, τη διοίκηση και την καλή οργάνωση. Οι νίκες έρχονται στο γήπεδο και είναι νωρίς να πούμε ποιος θα πάρει τον τίτλο». 

Για το πως θα ξεχωρίσει μια ομάδα στην κατηγορία: «Το μεγαλύτερο όπλο είναι η ομάδα που έχει ομοιογένεια, πλάνο, ποιότητα και ένταση. Όσο πιο πολύ ώρα κρατάς την ένταση ψηλά, έχεις πιθανότητες να κερδίσεις».

Η ανακοίνωση του συλλόγου

Η διοίκηση της ΠΑΕ Μακεδονικός βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Μιχάλη Κουιρουκίδη!

Όταν ο ποδοσφαιρικός Θεός έπλαθε τον 29χρονο (18/01/1995) επιθετικό ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωρος, χαρίζοντας του ύψος (1.92μ.), ταχύτητα, αποτελεσματικά τελειώματα με πόδι και κεφάλι, δημιουργικότητα και πάθος για το ποδόσφαιρο. Και με πολλή προσωπική δουλειά, ο «Κουιρούκ» κέρδισε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο – και μάλιστα στην Α Εθνική – με τον Εργοτέλη, που τον ανακάλυψε στην Γ Εθνική και τον ΑΟ Γλυφάδας!

Στην καριέρα που ακολούθησε, ο Κουιρουκίδης αποδείχθηκε καθοριστικός για πολλούς συλλόγους σπουδαίου βεληνεκούς, καθώς μέχρι σήμερα μετρά 5 ανόδους και 3 πρωταθλήματα! Αφού φόρεσε τις φανέλες του Αστέρα Βάρης, της Καλλιθέας και της Προοδευτικής, ο Αθηναίος φορ πήρε τρεις (!) διαδοχικές ανόδους με τον Ιωνικό στην Football League (μέσω των μπαράζ της Γ Εθνικής), στην Super League 2 (μεσολάβησε ένα εξάμηνο στην Καλαμάτα) και στην Super League (κατάκτηση πρωταθλήματος Super League 2)!

Την σεζόν 2021/22 σημείωσε 7 τέρματα και 3 ασίστ, αγωνιζόμενος για Διαγόρα και Κηφισιά στον Νότιο Όμιλο, ενώ ένα χρόνο μετά πανηγύρισε με την ομάδα των βορείων προαστίων πρωτάθλημα και άνοδο στην Super League, σημειώνοντας 13 γκολ και 3 ασίστ σε όλη την σεζόν!

Πέρυσι, ο Λεβαδειακός δημιούργησε ένα πολυάριθμο και ποιοτικό ρόστερ που τον συμπεριέλαβε σε θέση αιχμής και οι διαθέσεις του φάνηκαν από νωρίς, αφού σε λιγότερα από 400 λεπτά συμμετοχής στην αρχή της σεζόν, ο Κουιρουκίδης είχε προλάβει να βρει 3 φορές δίχτυα και να μοιράσει και 1 ασίστ, πριν από έναν τραυματισμό που τον κράτησε εκτός δράσης για σημαντικό χρονικό διάστημα. Ολοκληρώνοντας την αποκατάσταση του, ο έμπειρος φορ επέστρεψε στο χορτάρι με περίσσεια διάθεση, πανηγυρίζοντας φυσικά την πέμπτη άνοδο και το τρίτο πρωτάθλημα της καριέρας του!

Πλέον, με τα πράσινα του Μακεδονικού, είναι έτοιμος για νέα στιγμιότυπα, νέες επιτυχίες και νέες συλλογικές και προσωπικές αναμνήσεις!

Η διοίκηση του συλλόγου καλωσορίζει τον Μιχάλη στην μεγάλη «πράσινη» οικογένεια και του εύχεται υγεία και πολλές επιτυχίες!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.