Μακεδονικός για μεγάλα πράγματα

Δημήτρης Καλαϊτζής20 Οκτωβρίου 2024

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιακουμάκη, ο οποίος σκόραρε δις (17΄, 54΄) ο Μακεδονικός επιβλήθηκε 4-2 της Καβάλας και με αγώνα παραπάνω πλησίασε στους δύο βαθμούς την πρωτοπόρο ΑΕΛ. 

Με τους καλύτερους οιωνούς άρχισαν την αναμέτρηση οι γηπεδούχοι, καθώς ευτύχησαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ταβάρες στο 12΄.  Ο Τσουκάνης πέρασε την πάσα στον Ταβάρες, ο ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Μέτσε και η διαιτητής Αντωνίου καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Ο παίκτης που κέρδισε το πέναλτι ανέλαβε την εκτέλεση και δεν λάθεψε, βάζοντας από πολύ νωρίς σε θέση ισχύος την ομάδα του. 

Στο 17΄ οι «πράσινοι» διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Ταβάρες επιχείρησε το σουτ από μακρινή απόσταση, ο Αστράς απομάκρυνε, ο Ραμίρεζ πήρε το ριμπάουντ όμως το σουτ του σταμάτησε πάνω γκολκίπερ της Καβάλας και στην επαναφορά ο Γιακουμάκης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 2-0.

Στο 45΄ ο Μακεδονικός άγγιξε το 3-0, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Παντεκίδη η μπάλα σταμάτησε στην συμβολή των δοκών του Αστρά.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά και κατάφερε να μειώσει σε 2-1 με τον Παπαδόπουλο στο 50΄. Όμως η χαρά του κράτησε μόλις τρία λεπτά, αφού η ομάδα του Μαλεζά βρήκε για τρίτη φορά το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Ταβάρες ελίχθηκε από τα αριστερά και έβγαλε τη συρτή σέντρα στον Γιακουμάκη, ο οποίος από κοντά έγραψε το 3-1. 

Στο 70ο λεπτό η Καβάλα μπήκε ξανά στο παιχνίδι με τον Μάντιτς, αλλά ένα λεπτό μετά έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ίτσιος. 

Το τελικό 4-2 διαμόρφωσε με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Τοπαλίδης στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι συνθέσεις:  

Μακεδονικός (Μαλεζάς): Ταλιχμανίδης, Τοπαλίδης, Τσουκάνης, Παντεκίδης, Πέδρο Λούκας, Παναγιωτούδης, Λεωνιδόπουλος, Ραμίρεζ, Γιακουμάκης (64’ Χάσεκ), Ζαφειράκης (64’ Κουιρουκίδης), Ταβάρες (76’ Καρτάλης). 

Καβάλα (Καραμπετάκης): Αστράς, Κατσούρι (78’ Δερμιτζάκης Π.), Ίτσιος, Σμίλτος (46’ Λέλεκας), Πάσαγκιτς, Δημητριάδης, Μέτσε (60’ Σπανουδάκης), Γαβριηλίδης, Κασέμι (46’ Μάντιτς), Παπαδόπουλος, Γκέκας (60’ Ομπιόχα).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.