Μακάρι το μέλλον να «πνίξει» το παρελθόν!

Metrosport Team31 Μαΐου 2024

Γράφει ο: Θάνος Μπούζας

Όπως αντιλαμβάνεστε από τον τίτλο ο Ολυμπιακός για μας αποτελεί μια κόκκινη, από το αίμα των αντιπάλων του, Θάλασσα στην οποία έριχνε για δεκαετίες ολόκληρες τα ποδοσφαιρικά πτώματα. Με καταστάσεις που μετέτρεψε σε γεγονότα η απόδειξή τους, οι «άρχοντες» του Ολυμπιακού διέλυαν με κάθε παράνομο, δυνατόν γι’ αυτούς τρόπο, τον οποιοδήποτε στεκόταν απέναντί τους στον στόχο τους. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός κατά καιρούς προσπάθησαν και κατάφεραν να μιμηθούν αυτή την καταστροφική για το Ελληνικό ποδόσφαιρο, σφαγιαστική «γκανγκστερική» συμπεριφορά και το έκαναν με απόλυτη επιτυχία.

Εκατομμύρια πριμ σε αντιπάλους του ΠΑΟΚ, διαιτητές με απίστευτες ερυθρόλευκες διαιτησίες, που τους εμφάνιζαν σε άλλο αγώνα με περούκα και άλλο επίθετο για να την επαναλάβουν… Όπως εξελίσσεται ο κόσμος ολόκληρος και η κοινωνία μας, οι καταστάσεις μεταβάλλονται και τα συναισθήματα διαφοροποιούνται ή και εκλείπουν. Οι μνήμες του παρελθόντος φυσικά και μεταδίδονται από τους μεγαλύτερους στα παιδιά και τα εγγόνια. Ο χρόνος «λέμε» είναι το καλύτερο φάρμακο. Ωστόσο στην προκείμενη περίπτωση είναι φαρμάκι που εξαφανίζει όλα όσα πολλοί από τους πατεράδες και τους παππούδες μας υπέστησαν. Χουντικές συμπεριφορές υπό την ασπίδα κρατικών όχι λειτουργών αλλά απατεώνων μισθοφόρων, διέλυαν τις προσπάθειες των παραγόντων του ΠΑΟΚ και οδήγησαν όλους τους φιλάθλους να μετατραπούν σε οπαδούς που δικαιολογημένα μισούν τα ερυθρόλευκα καθεστώτα. Ο Δικέφαλος του Βορρά δικαιούταν να κατακτήσει πολύ περισσότερους τίτλους. Ο Γουλανδρής έδωσε χρήματα στην Παναχαϊκή για να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ.

Έσωσαν τον Παναθηναϊκό από υποβιβασμό μετά από αποδεδειγμένη δωροδοκία. Ίδρυσαν τον Π.Ο.Κ. για να μοιράζονται τους τίτλους και όχι να ενισχύσουν το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Η προσωπική μου μνήμη αρχίζει από τη «σφαγή» του Λίτσα όπου με κρύψανε κάτω από ένα αυτοκίνητο προκειμένου να σωθώ από μια οργή που έσπασε τα στήθια των ΠΑΟΚτσήδων και εκτοξεύθηκε γύρω από το γήπεδο. Πως εγώ να τα ξεχάσω όλα αυτά και να υποστηρίξω την ομάδα του Μαρινάκη. Από την άλλη πλευρά οπαδοί της μέσης ηλικίας και νεότεροι εξέφρασαν όχι τη χαρά τους αλλά την ποδοσφαιρική ικανοποίηση που μια Ελληνική ομάδα πήρε το τον Ευρωπαϊκό τίτλο. Αν η καρδιά και η ψυχή μας μπορούσε να απομονώσει αυτό το παιχνίδι σβήνοντας το χουντικό παρελθόν και εμείς με άνεση θα το δεχόμασταν και ίσως ικανοποιούμασταν.

Δυστυχώς όμως, όλοι αυτοί που πέρασαν από τον Ολυμπιακό και αιχμαλώτισαν κάθε τι που μπορούσε να επηρεάσει τους στόχους τους, μας οδηγεί σε μια συμπεριφορά σαν αυτή ενός αιχμαλώτου απέναντι σε αυτούς που τον φυλάκισαν και τελικά τον απελευθέρωσαν. Ωστόσο υπάρχει μια ελπίδα. Ο ΠΑΟΚ φέτος κατέκτησε το πρωτάθλημα και το 90% των φιλάθλων το αποδέχθηκε και έδωσε συγχαρητήρια. Θεωρούμε ότι αν στο μέλλον το ποδόσφαιρο και η διαιτησία απεμπλακεί από τον άμεσο έλεγχο ορισμένων και δούμε πρωταθλήματα όπως το προηγούμενο, είναι πιθανό η συμπεριφορά να μεταβληθεί και να καθοδηγείται από το τι προσφέρει στο γήπεδο κάθε ομάδα και όχι αυτό να σκιάζεται από Ναζιστικού τύπου ενέργειες του παρελθόντος. Η ελπίδα μας εξωτερικεύεται πολύ δύσκολα και ορίζεται στο τα δικά μας παιδιά να ζήσουν μια το κατά δύναμη σωστή λειτουργία του ποδοσφαίρου που να μετατραπεί πλέον σε «ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΑΘΛΗΜΑ»!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.