Μακάρι να πληγώθηκε ο εγωϊσμός του, για να κάνει την αντεπίθεσή του ο Ιβάν

Στέλιος Γρηγοριάδης15 Ιουνίου 2023

Αγαπητή Metrosport

Μπήκαν φουριόζοι οι του ΠΑΟΚ στο μεταηγραφικό μέτωπο, άδειασαν γρήγορα πέντε θέσεις στο ρόστερ, αλλά μέχρι τώρα δεν κάλυψαν ούτε μία. Φοβάμαι ότι θα ζήσουμε πάλι τη γνωστή κατάσταση. Να αρχίζει η προετοιμασία και να μην έχει γίνει καμία μεταγραφή, ή να μην έχουν γίνει και οι τέσσερις-πέντε που οι ίδιοι λένε ότι επείγουν για να αρχίσουν οι προπονήσεις με κάποια σχετική πληρότητα σε θέσεις και σε ρόλους.

Προπονητές αλλάζουν, τεχνικοί διευθυντές αλλάζουν, αλλά για έναν άγνωστο λόγο δεν αλλάζει η κακή συνήθεια που θέλει τον ΠΑΟΚ να αρχίζει τις ευρωπαικές υποχρεώσεις του χωρίς να έχει αναβαθμίσει το ρόστερ του και να τρέχει πανικόβλητος για να το συμπληρώσει την τελευταία στιγμή, ακόμη και μετά την έναρξη του Πρωταθλήματος.

Ομως, δεν είναι μόνο η καθυστέρηση που ανησυχεί τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Είναι και ο φόβος ότι, για μία ακόμη φορά, η ομάδα δεν θα ενισχυθεί ποιοτικά. Ξέρω πολλούς που είναι βέβαιοι ότι ούτε φέτος θα γίνουν σπουδαίες κινήσεις. Πιστεύουν ότι απλώς θα γίνουν “μπαλώματα” με αμφιλεγόμενες επιλογές παικτών οι οποίοι όχι από το πρώτο, αλλά ούτε από το δεύτερο ράφι θα προέρχονται. Ξέρω πολλούς που δεν σκοπεύουν να ανανεώσουν το διακρκείας τους αν δεν δουν “φως”. Αν δεν νιώσουν, δηλαδή, ότι υπάρχουν οι προοπτικές για κάτι καλύτερο από το τίποτε και το καθόλου της περσινής σεζόν. “Η αγάπη για την ομάδα, αγάπη, η στήριξη, στήριξη, αλλά δεν έχει νόημα να δίνουμε τα λεφτά μας για να συντηρούμε τη μετριότητα και να μένει ο πήχης χαμηλά”, λένε. Κι άντε τώρα να τους πεις εσύ ότι δεν έχουν δίκιο.

Ξέρετε, άλλο είναι να ενισχύεις τον φτωχό ΠΑΟΚ των υπηρεσιακών διοικήσεων απλώς για να επιβιώνει, χωρίς να έχεις απαιτήσεις για δόξες και μεγαλεία κι άλλο να ενισχύεις τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη για να έχει τις επιδόσεις του ΠΑΟΚ των υπηρεσιακών διοικήσεων. “Τον άνθρωπο αυτόν που λέγεται Ιβάν θα τον ευγνωμονούμε για πάντα, αλλά φτάσαμε στο σημείο ο δικός του ΠΑΟΚ να έχει πάνω-κάτω την ίδια δυναμική ως ομάδα με τον ΠΑΟΚ του… Γούμενου και του Ζαγοράκη”, μου έλεγε τις προάλλες ένας φίλος. Το μόνο που είχα να του απαντήσω είναι ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή μην τυχόν... ξαναξυπνήσει το θηρίο, τώρα που είδε ότι, με την πολιτική των τελευταίων χρόνων, ο ΠΑΟΚ έφτασε στο σημείο όχι μόνο να τερματίζει τέταρτος στο Πρωτάθλημα, αλλά και να ξέρουν όλοι, ακόμη και οι ίδιοι οι παίκτες και ο προπονητής του, ότι δεν μπορούν καν να διεκδικήσουν τον τίτλο.

Πιστεύω ότι η κατάληξη της προηγούμενης σεζόν δεν άρεσε καθόλου στον Ιβάν. Είμαι σίγουρος ότι πληγώθηκε ο εγωϊσμός του. Και ότι, αν εξακολουθεί να τον ενδιαφέρει σοβαρά ο ΠΑΟΚ, θα περάσει στην αντεπίθεση. Σ’ αυτό ελπίζω. Που σημαίνει ότι περιμένω φέτος να “ανοίξει” λίγο την επένδυση στις μεταγραφές, γιατί, κακά τα ψέματα, το καλό το “πράμα” στην αγορά κοστίζει ακριβά.

Ταυτόχρονα, εύχομαι αυτοί που θα κάνουν τις επιλογές να μην αστοχήσουν. Παλιότερα που ο Ιβάν “έχωνε”, όπως λέμε, περισσότερα, σπαταλήθηκαν χρήματα σε πολλές άχρηστες μεταγραφές. Γενικά, κάθε χρόνο, το ποσοστό ευστοχίας στις μεταγραφές του ΠΑΟΚ είναι χαμηλό και γι’ αυτό δεν ευθύνεται ο Ιβάν, ανεξάρτητα από το ποια ποσά διαθέτει κάθε φορά. Συνεπώς, δεν αρκεί μόνο να υπάρχει διαθέσιμο χρήμα, αλλά πρέπει να και ξοδευτεί σωστά. Ε, αυτό είναι ευθύνη του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή.

ΥΓ. Εννοείται ότι πριν από την “πρώτη” της νέας αγωνιστικής περιόδου, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ περιμένουν να μάθουν ποιο ακριβώς θα είναι το νέο πλάνο και ποιοι ακριβώς οι στόχοι. Χωρίς “μισόλογα”, ή αερολογίες, όπως οι περσινές. Ευχής έργον θα ήταν να επανεμφανιστεί επιτέλους ο ίδιος ο Ιβάν, αλλά και να μην το κάνει, Λουτσέσκου και Μπότο πρέπει να είναι ειλικρινείς και ξεκάθαροι στις εξηγήσεις και στις εξαγγελίες τους. Αλλωστε, αυτονόητο είναι ότι θα εκπροσωπούν με όσα πουν και τον ίδιο τον Ιβάν...

Στέλιος Απ. Γρηγοριάδης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.