Μάικλ Μόσλεϊ: Ποιος είναι ο παρουσιαστής του BBC ο οποίος εξαφανίστηκε στη Σύμη

Metrosport Team06 Ιουνίου 2024

Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει για την εξαφάνιση του παρουσιαστή του BBC Μάικλ Μόσλεϊ στη Σύμη.

 Η σύζυγος του Κλερ Μπέιλι, σήμανε συναγερμό όταν δεν επέστρεψε έξι ώρες μετά την αναχώρησή του για την πεζοπορία στο νησί. 

Την ίδια ώρα οι έρευνες των ελληνικών Αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Το προφίλ του Μάικλ Μόσλεϊ

Ποιος είναι όμως ο Μάικλ Μόσλεϊ

Ο Michael Mosley είναι παρουσιαστής, παραγωγός και εργάζεται από το 1985 στο BBC. Είναι περισσότερο γνωστός ως παρουσιαστής τηλεοπτικών προγραμμάτων για τη βιολογία και την ιατρική και τις τακτικές εμφανίσεις του στο The One.

Ο Mosley είναι ένας υπέρμαχος της διαλείπουσας νηστείας και της δίαιτας χαμηλών υδατανθράκων που έχει γράψει βιβλία που προωθούν την κετογονική δίαιτα. 

 Ο Mosley γεννήθηκε στην Καλκούτα της Ινδίας. Ο πατέρας του ήταν τραπεζίτης και ο παππούς του από τη μητέρα του Αγγλικανός επίσκοπος. 

Ο Mosley φοίτησε σε οικοτροφείο στην Αγγλία από την ηλικία των επτά ετών. Σπούδασε Φιλοσοφία, Πολιτική και Οικονομικά στο New College της Οξφόρδης , πριν εργαστεί για δύο χρόνια ως τραπεζίτης στο City του Λονδίνου . Στη συνέχεια αποφάσισε να ασχοληθεί με την ιατρική , σκοπεύοντας να γίνει ψυχίατρος , σπουδάζοντας στην Ιατρική Σχολή Royal Free Hospital , που τώρα ανήκει στην Ιατρική Σχολή του UCL.

 Η καριέρα του Μετά την αποφοίτησή του από την ιατρική σχολή και έχοντας απογοητευτεί από την ψυχιατρική, ο Mosley εντάχθηκε σε ένα πρόγραμμα εκπαιδευόμενου βοηθού παραγωγού στο BBC το 1985. Παρήγαγε μια σειρά από επιστημονικά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένου του The Human Face , τριών σειρών με τον καθηγητή Robert Winston και της σειράς του BBC Two Engineering Inventions That Changed the World του 2004 με οικοδεσπότη τον Jeremy Clarkson. 

 Παρουσίασε το Blood and Guts, το Medical Mavericks και το The Story of Science για την τηλεόραση και ήταν το θέμα ενός τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ, 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την απώλεια βάρους. Παρουσίασε το Make Me για το BBC One.

 Τον Απρίλιο-Ιούνιο του 2010 παρήγαγε και παρουσίασε την τηλεοπτική σειρά The Story of Science: Power, Proof and Passion που μεταδόθηκε από το BBC Two.

 Το 2011 έκανε μια σειρά με τίτλο The Brain: A Secret History, με θέμα την ιστορία της ψυχολογίας και της νευροεπιστήμης. Κατά τη διάρκεια της σειράς, ενώ περιγράφει τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό των ανωμαλιών στη δομή του εγκεφάλου που σχετίζονται με την ψυχοπάθεια , τα προσωπικά του αποτελέσματα των τεστ αποκάλυψαν ότι ο ίδιος είχε αυτά τα υποψήφια χαρακτηριστικά του εγκεφάλου. 

 Την ίδια χρονιά, γύρισε ένα ντοκιμαντέρ δύο μερών, το Frontline Medicine με επεισόδια που ονομάζονται “Survival” και “Rebuilding Lives”. Αυτά τα προγράμματα περιέγραψαν τις ιατρικές προόδους στη θεραπεία του στρατιωτικού προσωπικού κατά τη διάρκεια των 10 ετών του πολέμου στο Ιράκ και το Αφγανιστάν και εξέτασαν πώς αυτές οι νέες τεχνικές χρησιμοποιούνται στην επείγουσα ιατρική σε θύματα αμάχων στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Μεγάλη Βρετανία. 

 Το ντοκιμαντέρ του The Truth About Exercise , που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2012, μετέδωσε την τρέχουσα σκέψη σχετικά με το πώς τα διαφορετικά μοτίβα άσκησης μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη οφελών για την υγεία, τον κίνδυνο της παρατεταμένης καθιστικής θέσης και αποκάλυψε πώς ορισμένοι γονότυποι δεν μπορούν να επιτύχουν σημαντικές βελτιώσεις στην αερόβια φυσική κατάσταση ( VO 2 max ) ακολουθώντας προγράμματα ασκήσεων αντοχής. 

Ο δικός του γενετικός τύπος μπορεί να κερδίσει πολλά από τα οφέλη της άσκησης , κυρίως βελτιωμένη απόκριση στην ινσουλίνη , μέσω σύντομων, υψηλής έντασης προπονήσεων , όπως προτείνεται από την έρευνα του καθηγητή James Timmons. 

 Τον Ιανουάριο του 2013 παρουσίασε το The Genius of Invention . Στο ντοκιμαντέρ που ονομάζεται The Truth About Personality, που προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 10 Ιουλίου 2013, ο Mosley διερευνά τι μπορεί να μας πει η επιστήμη για την αισιοδοξία και την απαισιοδοξία και αν μπορούμε να αλλάξουμε την προοπτική μας. 

 Ο Mosley, μαζί με μια ομάδα ειδικών γιατρών, παρουσίασε μια σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο The Diagnostic Detectives που προβλήθηκε το 2020. Στη σειρά, κάθε πρόγραμμα επικεντρώνεται γύρω από την ομάδα γιατρών που επιλέγουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα ενός ασθενούς. Το 2021, ο Mosley παρουσίασε μια σειρά τριών μερών, Lose a Stone in 21 Days για το Channel 4.

 Στο πρόγραμμα ο Mosley ισχυρίστηκε ότι οι άνθρωποι μπορούν να χάσουν έναν λίθο σε 21 ημέρες με περιορισμό των θερμίδων σε μόνο 800 θερμίδες την ημέρα. Αυτή η συμβουλή θεωρείται επικίνδυνη από ειδικούς ιατρούς και το πρόγραμμα έλαβε αντιδράσεις στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

 Η Beat , μια φιλανθρωπική οργάνωση του Ηνωμένου Βασιλείου που υποστηρίζει όσους επηρεάζονται από διατροφικές διαταραχές , δήλωσε ότι «το πρόγραμμα προκάλεσε αρκετό άγχος και άγχος στους δικαιούχους μας, ώστε παρατείναμε τις ώρες της Γραμμής Βοήθειας για να υποστηρίξουμε οποιονδήποτε επηρεάστηκε και λάβαμε 51% περισσότερη επαφή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.