Μαγνησία-Σαλμονέλα και κόπρανα στην ύδρευση: Κλειστά τα σχολεία σε Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο λόγω γαστρεντερίτιδας

Metrosport Team04 Ιουνίου 2024

Μολυσμένο με σαλμονέλα και κόπρανα είναι το δίκτυο ύδρευσης στις δύο κοινότητες Ριζόμυλου και Στεφανοβικείου στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, με τα συνολικά κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην περιοχή της Μαγνησίας να ανέρχονται σε 100. 

Σύμφωνα με την καταγραφή των κρουσμάτων, έχουν προσέλθει στις υγειονομικές δομές 100 άτομα με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, μεταξύ των οποίων και 9 που νοσηλεύτηκαν στην παιδιατρική κλινική, εκ των οποίων 2 έχουν πάρει εξιτήριο, ενώ ένας υπερήλικας με υποκείμενα νοσήματα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΓΝ Βόλου. 

Όπως προέκυψε από τα πρώτα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου των δειγμάτων νερού, υπάρχει μικροβιολογική επιβάρυνση σε δείγματα από το περιφερειακό δίκτυο και τη δεξαμενή και συγκεκριμένα κοπρανώδης μόλυνσης που εντοπίστηκε σε πολλά σημεία δειγματοληψιών, αλλά και σαλμονέλα.

Μέχρι στιγμής, τα παιδιά που νοσηλεύονται στο στο νοσοκομείο Βόλου και στο κέντρο υγείας της περιοχής παρουσιάζουν αφυδάτωση, υψηλό πυρετό, κοιλιακό άλγος, διάρροια, συμπτώματα που δεν υποχωρούν εδώ και μία εβδομάδα.

Λόγω της έκτασης της μόλυνσης, με απόφαση του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου και σε συνεννόηση με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία Ριζομύλου και Στεφανοβικείου θα παραμείνουν κλειστά. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.