Μαγνησία: Κατάσταση SOS από τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας

Metrosport Team01 Ιουνίου 2024

Ιδιαίτερη ανησυχία έχουν προκαλέσει στη Μαγνησία τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας που εμφανίστηκαν στις περιοχές Ριζόμυλο και στο Στεφανοβίκειο. 

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της κοινότητας Στεφανοβικείου, Μανώλης Ντάγκαλος, μόνο στον Ριζόμυλο υπήρξαν 30 κρούσματα τις τελευταίες ημέρες, ενώ κρούσματα γαστρεντερίτιδας εμφανίστηκαν και στο Στεφανοβίκειο.

«Τα αποτελέσματα από τη διερεύνηση αναμένεται να τα έχουμε από τη Δευτέρα και μέχρι να δοθούν νέες οδηγίες οι κάτοικοι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν το πόσιμο νερό αλλά εμφιαλωμένο. Δε θα πρέπει να το χρησιμοποιούν ούτε στο ντουζ, ούτε για μαγείρεμα κλπ, παρά μόνο στην τουαλέτα.

[...] Ο Δήμος έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα και παράλληλα κάνουμε μια καλή διερεύνηση στο δίκτυο ύδρευσης. Διερεύνηση γίνεται και στα κρούσματα που παρουσιάστηκαν προκειμένου να βεβαιωθούμε αν είναι από το νερό ή όχι. Μετά τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων και μόλις εξασφαλίσουμε ότι το νερό είναι πόσιμο θα το δώσουμε πίσω στους πολίτες», σχολίασε ο Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου

 «Μετά από ενημέρωση του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής, Υγειονομικού Ελέγχου και Δημόσιας Υγείας, της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕΜΣ, και μετά την απογευματινή ενημέρωση ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η εμφάνιση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας οφείλεται στο νερό του δικτύου ύδρευσης των περιοχών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου συστήνει την μη χρήση του νερού του δικτύου ύδρευσης για ανθρώπινη χρήση».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.