Μαγνησία: Εντοπίστηκε η δεξαμενή που οδήγησε σε εκατόμβη κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας

Metrosport Team06 Ιουνίου 2024

Την πηγή που μολύνθηκε με το μικρόβιο της σαλμονέλας εντόπισαν οι αρμόδιες Αρχές, μετά από εκτεταμένους ελέγχους στις περιοχές Στεφανοβίκειου και Ριζόμυλου.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσαν μαζί με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, τόνισε ότι ειδικά συνεργεία καθαρίζουν τη δεξαμενή, που υδροδοτεί τις δύο κοινότητες, με στόχο τα χωριά να επαναϋδροδοτηθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη γεώτρηση θα ελεγχθεί με κάμερα και θα δώσει ενδεχομένως τις απαντήσεις για το πώς μολύνθηκε το νερό της περιοχής. 

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλονίας σημείωσε ότι ξεκινάει έλεγχος στις γεωτρήσεις στον Δήμο Αγιάς, τον Δήμο Κιλελέρ και τον Δήμο Ρήγα Φεραίου, αλλά και σε όλες τις περιοχές της Θεσσαλίας.

«Ως ΕΟΔΥ είμαστε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας από την πρώτη στιγμή και θα δράσουμε προληπτικά κάνοντας το πρόγραμμα ελέγχων. Θα βοηθήσουμε μαζί με την Περιφέρεια, τις ΔΕΥΑ και τους δήμους να οργανωθούμε καλύτερα και να προχωρήσουμε στην εκτίμηση κινδύνου. Δεν θα στηριζόμαστε μόνο σε μετρήσεις, αλλά θα έχουμε ένα σχέδιο ασφάλειας», επισήμανε ο κ. Χατζηχριστοδούλου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.