Μαγκιά Ραζβάν, «ταύροι» Κοτάρσκι, Κουλιεράκης, ασύλληπτος Αντρίγια

Γιώργος Καστάνης25 Αυγούστου 2023

Έχοντας παίκτες με ισχυρή προσωπικότητα μέσα στο γήπεδο και μία εξαιρετική καθοδήγηση από τον πάγκο, ο ΠΑΟΚ πέτυχε σπουδαία νίκη επί της αξιόμαχης Χάρτς στην Σκωτία και απέκτησε τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης.

Παρά τις απουσίες των Οζντόεφ, Μπάμπα και Σαμάτα, την έλλειψη ενός ακόμη ικανού αμυντικού μέσου και με τον Νάρεϊ να βρίσκεται με το ένα πόδι στην έξοδο, ο ΠΑΟΚ πέτυχε μία πολύ σημαντική νίκη που του δίνει ισχυρό προβάδισμα. Είχε σε ένα ακόμη παιχνίδι, έναν ασύλληπτο παίκτη στον αγωνιστικό χώρο. Τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Έκανε ότι ήθελε και έδωσε αέρα στον Δικέφαλο. Προσέξτε: Κέρδισε το πέναλτι στο 12ο λεπτό, όπου ευστόχησε ο Σβαμπ και πέτυχε το 1-1. Με τρομερό σούτ έξω από την αντίπαλη περιοχή στο 75ο λεπτό σημείωσε το 1-2. Ακόμη είχε πέντε τελικές προσπάθειες, όλες προς την αντίπαλη εστία. Σημάδεψε σε όλες και ήθελε να ευστοχήσει.

Στην άμυνα ο ΠΑΟΚ είχε δύο ταύρους. Τον Κουλιεράκη που έβγαλε τρομερό πάθος και τον ανίκητο Κοτάρσκι. Οφείλω να αναφέρω όμως πως και ο Κεντζιόρα ήταν εξαιρετικός. Κάλυπτε, όλες τις αισθητές αδυναμίες του Εκόνγκ. Για να τα λέμε όλα.

Από εκεί και πέρα, η ομάδα ρόλαρε όπως ζητούσε ο Λουτσέσκου από τους παίκτες του. Πολύ σημαντική η συμβολή του Ρουμάνου τεχνικού σε αυτή την ευρωπαϊκή πορεία μέσα από τα προκριματικά. Και εδώ που τα λέμε, εφόσον ο ΠΑΟΚ προκριθεί στους ομίλους το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης, η επιτυχία θα ανήκει στον Λουτσέσκου και στους παίκτες που συμμετέχουν στο ρόστερ.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε αναγκαστικά με δύο χαφ, με Τσιγγάρα και Σβαμπ μετά το καψώνι των Σκωτσέζων με τον Οζντόεφ. Απαράδεκτη και άκρως προκλητική η ενέργειά τους να μην δώσουν βίζα σε έναν παίκτη, επειδή είναι Ρώσος. Ο Μπράντον άντεξε έως το 87΄ και ύστερα έδωσε την θέση του στον Τζίμα.

Αυτό το 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ, βάζει την ομάδα σε τροχιά πρόκρισης, αρκεί να συμβεί το αυτονόητο το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης. Αυτή η ομάδα, με ουσιαστική ενίσχυση, έχει το μέταλλο να διεκδικήσει ακόμη και το Πρωτάθλημα, όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται αυτή την στιγμή. Πρέπει όμως να έρθουν τουλάχιστον δύο παικταράδες που θα της δώσουν ώθηση για να διεκδικήσει τίτλους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.