Μαχητικός, αποτελεσματικός και αξιοπρεπής ο Αρης με την Κηφισιά

Βασίλης Μάστορας28 Ιανουαρίου 2024


Τελικά ο Αρης έχει τον τρόπο, ακόμη κι όταν ο Μάντζιος κάνει ροτέισον να ρίχνει στο καναβάτσο τις μικρομεσαίες ομάδες του Πρωταθλήματος. Το έκανε στο Αγρίνιο με εμφατικό τρόπο, αντιμετωπίζοντας τον Παναιτωλικό, το έκανε και χθες με το φτωχό πλην δίκαιο 0-1 στην Καισαριανή, κόντρα στην Κηφισιά. Και το χθεσινό αποτέλεσμα έχει μεγαλύτερη αξία γιατί η αντίπαλος του ψάχνει βαθμολογικό οξυγόνο, ώστε να παραμείνει στην κατηγορία. 


Απέναντι λοιπόν στην Κηφισιά, ο Αρης με 11άδα που είχε και πρόσωπα από τον πάγκο, νίκησε ενισχύοντας την αξιοπιστία του. Αυτή για την οποία θα πρέπει να παλέψει μέχρι τον τελευταίο αγώνα των πλέι οφ, ανεξαρτήτως από το αν θα έχει ή όχι πιθανότητες να μπει στην τετράδα. Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο πλέον για τον Αρη στο φετινό Πρωτάθλημα.

Ο Μάντζιος ήταν αναμενόμενο ότι θα κάνει ροτέισον στον χθεσινό αγώνα, που ήταν ο 8ος σε 24 ημέρες. Η αποφόρτιση βασικών ποδοσφαιριστών ήταν αναγκαία και ο χθεσινός αγώνας ήταν μία καλή ευκαιρία. Αλλωστε ακολουθούν τρεις εκτός έδρας αγώνες, με Πανσερραϊκό, Γιάννινα, Ατρόμητο και ενδιάμεσα το Κύπελλο. Οπότε δε χρειάζονταν πολύ σκέψη για το αν θα πρέπει ή όχι ο Μάντζιος να κάνει αλλαγές.

Εκτός από τον τιμωρημένο Μπράμπετς που ήταν απών, ο προπονητής του Αρη δεν ξεκίνησε στην 11άδα τους Σαβέριο, Νταρίντα και Μορόν. Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Ζαμόρα, πίσω του σε ρόλο οργανωτικού μέσου ο Φετφατζίδης και στα δύο άκρα της επίθεσης ο Μενέντεζ και ο Σουλεϊμάνοφ. Το δίδυμο Τζούρασεκ-Βερστράτε ήταν οι ανασταλτικοί μέσοι και ο Ρόουζ στη θέση του Μπράμπετς.

Η Κηφισιά προσπάθησε να πιέσει ψηλά και να εκμεταλλευτεί την αδυναμία που έχει ο Αρης στη μετάβαση. Το κατάφερε μέχρι τη στιγμή που οι «κίτρινοι» βρήκαν χώρο στην άμυνα της γηπεδούχου και με υποδειγματική κυκλοφορία της μπάλας κατάφεραν να προηγηθούν με τον Φετφατζίδη (16ο).

Το γκολ έδωσε στον Αρη την αναγκαία ψυχολογία και «πάγωσε» την Κηφισιά.

Οι «κίτρινοι» είχαν τρεξίματα, έκλειναν τους χώρους, δεν έδιναν την ευκαιρία στον αντίπαλο να κερδίσει τις δεύτερες μπάλες κι έτσι κράτησαν τον ρυθμό του παιχνιδιού στα μέτρα τους. Η Κηφισιά, στο 27ο με τον Ματέι Σάντος και στο 38ο με τον Μπιφούμα έβαλαν δύσκολα για την άμυνα του Αρη, χωρίς όμως να δουν την μπάλα στα δίχτυα. Ούτε στο 41ο με πρωταγωνιστή πάλι τον Ματέι Σάντος που ήταν ο πρωταγωνιστής στην καλύτερη ευκαιρία της Κηφισιάς.

Στο β’ ημίχρονο οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεση. Πήραν μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας και έδειχναν αποφασισμένοι να ισοφαρίσουν. Όλα αυτά στο διάστημα 46ο-60ο λεπτό. Ηταν το σημείο του αγώνα που ο Μάντζιος, έβαλε Νταρίντα και Σαβέριο, αντί Φετφατζίδη και Σουλεϊμάνοφ, οπότε ο Αρης ισορρόπησε και πάλι το παιχνίδι.

Με Φαμπιάνο να κάνει εξαιρετική δουλειά στην άμυνα και τους Βερστράτε-Τζούρασεκ να δίνουν λύσεις ανασταλτικά και τον Χουτεσιώτη να κάνει καλά τη δουλειά του, η Κηφισιά δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις δύο-τρεις τελικές που είχε. Κι έτσι αυτό που ήταν δίκαιο, σύμφωνα με την απόδοση των δύο ομάδων, έγινε πράξη.

Ο Αρης λοιπόν κρατάει τους τρεις βαθμούς και τον χρόνο συμμετοχής που πήραν ποδοσφαιριστές όπως οι Μενέντες και Ζαμόρα η οποίοι ήταν δραστήριοι και βοήθησαν και στο ανασταλτικό κομμάτι, αλλά και ο σκόρερ Φετφατζίδης.

FOCUS

Σεβαστή η απόφαση των διαιτητών να διαμαρτυρηθούν φορώντας t –shirt με μήνυμα κατά της βίας και τον εκφοβισμό. Η αφορμή ήταν η επίθεση που δέχτηκε η γυναίκα του αρχιδιαιτητή Μάνταλου. Αφορμές υπήρξαν και στον παρελθόν, αλλά σιώπησαν κι έτσι το κακό γιγαντώθηκε. Μακάρι η αντίδραση τους να πιάσει τόπο, αλλά όποιος βλέπει με ρεαλισμό το θέμα της βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι αισιόδοξος ότι θα αλλάξει κάτι εύκολα. Μόνο αν αποφασίσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να μπει τέλος στην κάθε μορφής βία, ίσως κάτι να γίνει. Διαφορετικά θα μείνουμε με το αναζητούμε τους ενόχους, οι οποίοι συνήθως δεν βρίσκονται, όπως και οι εντολοδόχοι τους. Κάποια στιγμή όμως και οι διαιτητές θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.