Μαχαιρίδης: «Ο Κωνσταντέλιας να πωληθεί αν ικανοποιείται ο ΠΑΟΚ και το θέλει ο ίδιος»

Metrosport Team30 Μαΐου 2024

Ο Τριαντάφυλλος Μαχαιρίδης τοποθετήθηκε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για την προοπτική πώλησης του Γιάννη Κωνσταντέλια από τον ΠΑΟΚ.

Έχοντας ο ίδιος βρεθεί σε αντίστοιχη θέση πριν από χρόνια, όταν είχε συνεχίσει την καριέρα του από τον Δικέφαλο του Βορρά στην Μπενφίκα, υπογράμμισε πως για μια τέτοια πώληση θα πρέπει να είναι ικανοποιημένες όλες οι πλευρές.

Την οπτική του ποδοσφαιριστή και το «θέλω» του, υπογράμμισε ο Τριαντάφυλλος Μαχαιρίδης σχολιάζοντας το ενδιαφέρον που έχει ενταθεί από τις ομάδες του εξωτερικού για τον Γιάννη Κωνσταντέλια. Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής παίκτης του ΠΑΟΚ που πριν από χρόνια βρέθηκε στην ίδια θέση, συνεχίζοντας την καριέρα του στην Μπενφίκα επισήμανε πως υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να εξεταστούν για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τριαντάφυλλος Μαχαιρίδης στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα»:

Για την ενδεχόμενη πώληση Κωνσταντέλια, το αν θα πρέπει να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ και να δυναμώσει κι άλλο ή είναι τώρα το κατάλληλο το timing:

«Δεν μπορώ να έχω προσωπική άποψη. Πρέπει να δεις ένα παιδί, την εξέλιξή του από κοντά. Σίγουρα έχει στοιχεία για να το κάνει όλο αυτό. Πρέπει να κρίνει εκείνος αν θα κάνει το επόμενο βήμα ή να δουλέψει περισσότερο για να είναι έτοιμος για αυτό. Πρέπει να πιστέψει ο Κωνσταντέλιας ότι ήρθε η ώρα του να κάνει το επόμενο βήμα. Φυσικά εξαρτάται και σε ποια ομάδα θα πάει. Αν πάει σε ομάδα χωρίς συμμετοχή, καλύτερο θα ήταν να μείνει στον ΠΑΟΚ να ετοιμαστεί για το επόμενο βήμα. Όλα εξαρτώνται από το τι θέλει να κάνει».

Για το αν θα αποτελέσει απώλεια για τον ΠΑΟΚ ενδεχόμενη πώλησή του:

«Αν πωληθεί εννοείται θα είναι απώλεια για τον ΠΑΟΚ. Είναι πολύ καλό ταλέντο, ευφυέστατος, με φοβερή τεχνική και δίνει το κάτι παραπάνω στην ομάδα. Εξαρτάται και από τα σχέδια της ομάδας».

Για το τι θα μετρήσει περισσότερο στην ενδεχόμενη πώληση:

«Είμαι με τον παίκτη που θέλει να πάει παραπάνω, να του δώσουν την ευκαιρία. Εξαρτώνται όμως όλα και από τα χρήματα και το τι θέλει η ομάδα. Πιστεύω είναι και τι στόχους θα θέσει η ομάδα. Με τον τρόπο τους μπορούν να του δείξουν να μείνει και να κάνουν το κάτι παραπάνω.

Είναι τι θέλει ο Κωνσταντέλιας αρχικά και μετά τι θέλει η ομάδα. Αν θέλει να μείνει άλλο ένα χρόνο, είναι κακό να τον πουλήσεις, γιατί δεν θα είναι έτοιμος να το κάνει. Νομίζω πρέπει να ακούσουν πρώτα τη γνώμη του. Ως ποδοσφαιριστής θα ήθελα να με ρωτήσουν πρώτα και όχι να μου πουν «κοίτα φεύγεις». Η άποψη του παίκτη πρέπει να γίνει σεβαστή. Είναι πολύ δύσκολο κομμάτι. Λες πχ θα τον κρατήσω για να τον πουλήσω πιο ακριβά. Κι αν στο μεσοδιάστημα έχει έναν τραυματισμό; Αν χάσει την αξία του; Όλα παίζουν το ρόλο τους. Αν είναι επιθυμία του παίκτη να φύγει και ικανοποιηθεί η ομάδα, να πάει».

Για τη δική του μεταγραφή από τον ΠΑΟΚ στην Μπενφίκα:

«Εμείς είχαμε στο μεταξύ μας παιχνίδι μια πρώτη συζήτηση. Ήμουν θετικός να πάω. Τα χρήματα που θα έπαιρνα ήταν το 1/5. Τότε είχα ζητήσει τα μισά από ότι μου έδινε η Μπενφίκα για να μείνω, οπότε η απόφασή μου ήταν να φύγω. Αλλιώς δε θα έφευγα ποτέ. Από τη στιγμή που η ομάδα ήταν ικανοποιημένη από τα λεφτά που πήρε, κι εγώ ήθελα να πάω γιατί ήταν μεγάλη η διαφορά στο συμβόλαιο που μου έδινε η Μπενφίκα. Έπρεπε να φύγω»

Για την εμπειρία που έζησε στην Πορτογαλία:

«Ποδοσφαιρικά ήταν πολύ καλή εμπειρία, ο τρόπος ζωής ήταν τέτοιος εκεί που δεν μπορούσε να με κρατήσει. Ως ποδοσφαιρική εμπειρία άξιζε τον κόσμο. Ο τρόπος ζωής δεν είχε… τίποτα. Είχα μάθει αλλιώς. Η νοοτροπία ήταν διαφορετική. Καλώς ή κακώς τότε δεν ήμασταν τόσο επαγγελματίες όσο τα παιδιά που παίζουν τώρα. Στα σημερινά χρόνια όποιος δει τη διαφορά ελληνικού και πορτογαλικού ποδοσφαίρου δε θα θέλει να φύγει».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.