Μ. Γκαγκάτσης: «Στηρίζουμε τον Γκαρσία, έφυγε ο Λουτσέσκου, δεν τον διώξαμε»

Κώστας Πετρωτός15 Απριλίου 2021

Ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις για το αγωνιστικό τμήμα έκανε στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Μάκης Γκαγκάτσης. Ο αντιπρόεδρος του Δικεφάλου αρχικά παραδέχτηκε ότι η αγωνιστική πορεία της ομάδας είναι καθοδική για να προσθέσει για το θέμα του τεχνικού διευθυντή: «Ο Όλαφ Ρέμπε αποχώρησε πριν από 15 μέρες. Είμαστε σε αναζήτηση και δεν θέλουμε να κάνουμε μια επιλογή άρπα κόλλα. 

Η θέση του τεχνικού διευθυντή είναι πολύ σοβαρή στο οργανόγραμμα της ομάδας. Θέλουμε να επιλέξουμε τον κατάλληλο για να γίνουν μετά και οι επιλογές των παικτών για τη νέα ομάδα. Η σεζόν ολοκληρώνεται 22 Μάϊου με τον τελικό και τώρα είμαστε στις 15 Απριλίου» είπε.

Αναφερόμενος στο θέμα του προπονητή τόνισε: «Ο Γκαρσία στηρίζεται από την διοίκηση. Είμαστε σε συνεργασία μαζί του, αυτός επιλέγει τους συνεργάτες του και αυτούς που δεν θέλει να έχει δίπλα του και είδατε ότι αποχώρησε ο Γιάννης ο Αμανατίδης. Αυτή τη στιγμή έχει άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο, κοιτάμε μπροστά και έχουμε στόχους. Δυστυχώς στην παρούσα φάση στο πρωτάθλημα στοχεύουμε μόνο στη δεύτερη θέση, έχουμε και το Κύπελλο» και πρόσθεσε ότι η σεζόν «δεν ήταν πετυχημένη, από δικά μας λάθη, ίσως γιατί ήταν μια μεταβατική σεζόν και είχαμε και την προσαρμογή στο FFP».

Έγινε κουβέντα και για τον Ραζβάν Λουτσέσκου με τον Μάκη Γκαγκάτση να λέει: «Θα μιλήσω τελευταία φορά για το θέμα αυτό γιατί δεν γίνεται να συζητείται επί δύο χρόνια: Ο Λουτσέσκου έφυγε, δεν τον διώξαμε. Εμείς θέλαμε να τον κρατήσουμε, είναι ο πιο πετυχημένος προπονητής στην ιστορία του συλλόγου, αλλά ήταν επιλογή του. Ήρθε η ομάδα του η επόμενη και πλήρωσε μια ρήτρα και αυτός ήθελε να πάει και πήγε. Επί δύο χρόνια συζητάμε το θέμα, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει προπονητή. 

Σεβόμαστε τον Λουτσέσκου και καταλαβαίνω ότι μέχρι να έρθει ο επόμενος που θα φέρει επιτυχίες θα συζητιούνται εκείνες» και πρόσθεσε: «Με το ζόρι δεν μπορείς να κρατήσεις κανένα, αλλά και ο ΠΑΟΚ είναι υπεράνω προσώπων». 

Αναφέρθηκε και στο θέμα της διαιτησίας: «Έχει βελτιωθεί η κατάσταση. Με την ξένη ΚΕΔ, το VAR, τους ξένους διαιτητές. Αδικίες υπάρχουν, και στη σεζόν του νταμπλ είχαμε, αλλά πολύ λιγότερες σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Πιστεύουμε ότι υπάρχει μια βελτίωση στο να παίζονται όσο είναι δυνατόν τα πρωταθλήματα επί ίσοις όροις».

Ο Μάκης Γκαγκάτσης αναφέρθηκε και στο θέμα της φερόμενης πολυιδιοκτησίας μιλώντας για απάτη και στημένη επιτροπή, σημειώνοντας: «Έχουν γίνει νομικές ενέργειες για να δικαιωθεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και να τιμωρηθούν όσοι επιχείρησαν να σπιλώσουν την ιστορία του ΠΑΟΚ». Ο Αχιλλέας Μαυρομάτης τόνισε επί του θέματος ότι «έχουν γίνει ενέργειες και σε επίπεδο δικαιοσύνης για το ποινικό κομμάτι» και επίσης ότι «ο ΠΑΟΚ σε αυτό το επίπεδο κινείται κατά του ελληνικού δημοσίου αφού η ΕΕΑ είναι κομμάτι της και οι όποιες αποζημιώσεις από τα μέλη της ΕΕΑ μπορούν να διεκδικηθούν μέσω μια τέτοιας διαδικασίας». Ακόμη σημειώθηκε ότι γίνονται και ενέργειες σε διοικητικό επίπεδο για να ακυρωθεί και το ίδιο το πόρισμα της ΕΕΑ. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.