Λύτρωση με Κούστα για τον Ηρακλή

Γιάννης Τσερβίνης25 Οκτωβρίου 2024

Πήρε φόρα ο Ηρακλής! Μετά τη νίκη επί του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου οι «κυανόλευκοι» ντούμπλαραν τις νίκες τους στο Πρωτάθλημα, καθώς επικράτησαν 1-0 του Διαγόρα στο Καυτανζόγλειο, στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της έκτης αγωνιστικής του Βόρειου ομίλου της Super League 2.

Μετά από αυτό το τρίποντο το συγκρότημα του Θανάση Στάικου πλησίασε στους πέντε βαθμούς-με αγώνα παραπάνω-την πρωτοπόρο ΑΕΛ που υποδέχεται τον Μακεδονικό.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Κούστα στο 81΄. Μετά από εκτέλεση φάουλ του νεοεισελθών Χριστοδουλόπουλου, ο 26χρονος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και χάρισε ένα πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του.

Την επόμενη αγωνιστική ο Ημίθεος δοκιμάζεται στην έδρα της Νίκης Βόλου.

Ο αγώνας:

Η πρώτη τελική φάση στο παιχνίδι ανήκε στους γηπεδούχους στο 15΄. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Αναστασίου από τα δεξιά, ο Διαμαντής έπιασε την κεφαλιά και ο Τσιλιγγίρης έπεσε σωστά στη γωνία του και μπλόκαρε την μπάλα.

Τρία λεπτά μετά, οι «κυανόλευκοι» έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, με τον Τσιντώνη να επιχειρεί από μακρινή απόσταση το σουτ και η μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι.

Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Διαγόρας λίγο έλειψε να πάρει προβάδισμα, όταν μετά από παράλληλη σέντρα του Μανωλάκη από τα αριστερά, ο Διαμαντής ως από μηχανής θεός πρόλαβε τον Μανιά και παραχώρησε κόρνερ.

Στο 38΄ ο Ηρακλής απείλησε ξανά. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μπελμόντ από τα αριστερά, ο Τσιριγώτης έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε άουτ και στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Γηραιός έχασε μία ακόμα ευκαιρία, με τον Κούστα να κάνει το σουτ και τον πορτιέρε του Διαγόρα να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ.

Στο 42' μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσιριγώτη από τα δεξιά, κεφαλιά του Τσιντώνη η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 59΄ μετά από πλάγιο του Αναστασίου, ο Τσιριγώτης έκανε με τη μία το σουτ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, γύρισμα του Κυνηγόπουλου στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Μπελμόντ επιχείρησε το σουτ και η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 66΄ ο Ηρακλής έχασε μία ακόμα ευκαιρία, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καλουτσικίδη, ο Κούστα έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω.

Στο 70΄ μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπελμόντ, ο Κυνηγόπουλος έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Τσιριγώτη, ο οποίος έκανε το γυριστό σουτ και η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Τσιλιγγίρη.

Η πίεση των παικτών του Ηρακλή απέδωσε καρπούς στο 81΄. Ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε το φάουλ και ο Κούστα-εκμεταλλευόμενος την άστοχη έξοδο του Τσιλιγγίρη-έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι με τον Ηρακλή να παίρνει μία σπουδαία βαθμολογικής σημασίας νίκη. 

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής (Θανάσης Στάικος): Στουρνάρας, Καλουτσικίδης (87΄ Κιβρακίδης), Αναστασίου, Παπασάββας, Διαμαντής, Χάμοντ, Μπελμόντ (87΄ Πατράλης), Κυνηγόπουλος, Τσιντώνης (69΄ Μιράντα), Κούστα, Τσιριγώτης (79΄ Χριστοδουλόπουλος).

Διαγόρας Ρόδου (Απόστολος Τερζής): Τσιλιγγίρης, Παρασκευάς, Νικολής, Μπρέγκου, Γαρουφαλλιάς, Δημόπουλος, Ντιαλόσι, Τσιαντούλας (73΄ Παπαδόπουλος), Μανωλάκης (57΄ Καζάουι), Ολιβέρι, Μανιάς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.